14 minut
Zoom

22. dubna 2009

Část: Soutěž

Obsah dílu

Foto na sněhu — Můj film — Náš host — Soutěž

Části dílu

00:33
Foto na sněhu
    Víte, co to je "panning"? Přeloženo do češtiny jde o "panoramování pohybu". Ondřej Neff si pro představení této metody vybral zimní sporty. Lyžaři a sáňkaři jezdí totiž pěkným fofrem, až se nechce věřit, že se dají zachytit objektivem fotoaparátu.
    03:50
    Můj film
      Vladimír Franče patří mezi výrazné filmaře, kteří mají svůj vlastní "filmopis". Jeho filmy se těší velkému zájmu diváků, protože mají své kouzlo, příběh i poetiku. Jako naprostá výjimka točí na super-osmičku a navíc na černobílý materiál, který si nechává vozit z Německa.
      06:58
      Náš host
        Víte, co je Unica? Světová organizace amatérských filmových a video tvůrců pracující pod UNESCO. Jejími členy je 34 zemí z celého světa včetně České republiky. Tato organizace pořádá jednou za rok (zpravidla v srpnu) festival amatérských filmů a videoprogramů vždy na jiném místě světa. U nás se tento festival konal naposledy v roce 1994 v Hradci Králové.
        Český výbor UNICA je významným členem této mezinárodní organizace. Každoročně vybírá hodinovou kolekci českých filmů na mezinárodní festival UNICA.
        08:37
        Soutěž
          Cenu za nejlepší film z další čtveřice soutěžních snímků a další z fotoaparátů získá tentokrát více tvůrců... ale nechte se překvapit.
          Přehrát celé video
          Stopáž13 minut
          Další díl
          29. dubna 2009

          Napište nám