25 minut

30. července

Část: Armádní cvičení pro středoškoláky

Obsah dílu

Hledání práce zaměstnanců — Armádní cvičení pro středoškoláky — Osmá aukce Hanáckých kasáren — Poslední měsíc na kotlíkové dotace — Měření rychlosti v Olomouci — Firmy se začaly připravovat na Vánoce — Průběh žní v krajích — Nedostatek krve v nemocnicích — Hydrobiologický průzkum řeky Moravy — Výběr ze sociálních sítí ČT — Úrazy cyklistů na horských stezkách — Polární záře v Česku

Části dílu

01:11
Hledání práce zaměstnanců
Hledání práce zaměstnanců
    Zaměstnavatel, který dá práci někomu z huti Liberty, získá na jednoho pracovníka měsíčně až 15 tisíc korun. Podpora pak potrvá tři čtvrtě roku. Speciální projekt přímo v huti nabízí úřad práce. Vysvětluje i možnosti rekvalifikace.
    04:03
    Armádní cvičení pro středoškoláky
    Armádní cvičení pro středoškoláky
      Místo prázdnin – do maskáčů. Zajímavou zkušenost nabízí letos jako novinku Armáda České republiky. Plnoleté studenty středních škol nechá projít 4 týdenním výcvikem, za který dostanou 30 tisíc korun. Vojáci tak chtějí přilákat do svých řad či aktivních záloh mladé lidi.
      06:05
      Osmá aukce Hanáckých kasáren
      Osmá aukce Hanáckých kasáren
        Stát zahájil osmou aukci Hanáckých kasáren v Olomouci, opět snížil cenu. V novém kole dražby, které skončí ve středu, klesla minimální kupní cena na 111 milionů korun ze 149 milionů v předchozím kole aukce. Nejméně jeden zájemce složil patnácti milionovou kauci, aby elektronická dražba mohla začít. Státu se kupce dosud nepodařilo najít.
        06:34
        Poslední měsíc na kotlíkové dotace
        Poslední měsíc na kotlíkové dotace
          Moravskoslezský kraj má stále dostatek peněz na výměnu neekologických kotlů. V aktuální páté výzvě takzvaných kotlíkových dotací měl kraj k dispozici 220 milionů korun. To vystačí na výměnu zhruba 1300 kotlů. Zatím hejtmanství eviduje přes devět set žádostí. Do konce srpna tak o dotaci může požádat ještě čtyři sta domácností. Podle hejtmanství chce dřevem nebo peletkami nově topit 69 procent zájemců o dotaci, necelá třetina lidí bude doma instalovat čerpadlo.
          07:12
          Měření rychlosti v Olomouci
          Měření rychlosti v Olomouci
            Pravidelným měřením proti porušování maximální rychlosti. Olomoucká městská policie přidala dalších deset míst, která budou kontrolovat ručním radarem. Často jde o zóny, kde se smí jezdit maximálně třicítkou. Strážníky teď budou potkávat na zhruba šedesáti stanovištích ve městě.
            09:38
            Firmy se začaly připravovat na Vánoce
            Firmy se začaly připravovat na Vánoce
              Přestože teploty atakují 30 stupňů Celsia, některé firmy se už chystají na Vánoce. Hlavní sezónu mají tiskárny, které připravují kalendáře nebo knihy. Vrcholí výroba ozdob a kompletují se různé vánoční balíčky. Některé dárky v posledních letech podražily.
              12:28
              Průběh žní v krajích
              Průběh žní v krajích
                Zemědělci v Olomouckém kraji sklidili obilí téměř z 90 procent polí. Pod střechou už mají takřka veškerou úrodu řepky. Hlavně u řepky jsou hektarové výnosy nižší než na konci loňské sklizně. Zemědělci v sousedním Moravskoslezském kraji mají sklizeno obilí z více než 56 procent polí. Průměrný výnos je zatím nejnižší za poslední tři roky. U řepky mají sklizeno přes 86 procent řepky. Některá pole poničily prudké letní bouřky, zemědělci na nich evidují výrazný pokles výnosů i horší kvalitu obilí.
                13:08
                Nedostatek krve v nemocnicích
                Nedostatek krve v nemocnicích
                  Krevnímu centru ostravské fakultní nemocnice dochází zásoby. Nyní jsou zhruba na polovině. Proto vyzývají dárce, aby přišli k odběrům. Vysoká spotřeba krevních přípravků je způsobena i vyšším počtem prázdninových úrazů. Navíc řada pravidelných dárců je na dovolené nebo musí dodržet lhůtu, během které na odběr nesmí.
                  15:22
                  Hydrobiologický průzkum řeky Moravy
                  Hydrobiologický průzkum řeky Moravy
                    V centru Olomouce dnes proběhl hydrobiologický průzkum řeky Moravy. Každých pět let vědci z Akademie věd provádí odlov ryb, aby zjistili aktuální stav počtu druhů a také čistoty toku. Dnes se specializovali na úsek u Sokolovny, město tam má v plánu opravit desítky let starý jez.
                    18:00
                    Výběr ze sociálních sítí ČT
                    Výběr ze sociálních sítí ČT
                      Zapálením auta se pětadvacetiletý muž z Ostravy pomstil svému bývalému nadřízenému. Jeho vůz polil začátkem července slivovicí a zapálil. Auto shořelo, vznikla škoda přes 350 tisíc korun. Policisté muže vypátrali, za poškození cizí věci a výtržnictví mu hrozí až dvouleté vězení. // Zhruba čtyřletého chlapce vysvobozovali v neděli krátce po půl šesté hasiči z vlaku na olomouckém hlavním nádraží. Ruka se mu totiž zaklínila mezi loketní opěrku sedadla a okénko. Pomohli až přivolaní hasiči. Demontovali část sedačky i s loketní opěrkou a hochovi ruku bez újmy vysvobodili.
                      18:46
                      Úrazy cyklistů na horských stezkách
                      Úrazy cyklistů na horských stezkách
                        Dobrovolní hasiči z Černé Vody na Jesenicku mají novou techniku pro výjezdy do hor. Obec v létě navštíví zhruba padesát tisíc turistů. Většina z nich pak po horách jezdí na kole. Dochází přitom i k vážnějším zraněním, u kterých jsou dobrovolní hasiči. A většinou dříve než záchranná služba.
                        21:13
                        Polární záře v Česku
                        Polární záře v Česku
                          V nadcházejících dnech by v Česku opět mohla být vidět polární záře. Důvodem je série erupcí na Slunci, při kterých se uvolnila plazmatická oblaka a míří částečně i k Zemi. Vzácný přírodní úkaz bylo v Česku naposledy možné pozorovat letos v květnu, polární záře byla tehdy nejsilnější od roku 2003. Více k tématu Tomáš Gráf z Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě.
                          Přehrát celé video
                          Události v regionech (Ostrava) - 31. července
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          31. července

                          Přehled dílů

                          4646 dostupných
                          Události v regionech (Ostrava) - 26. září
                          Stopáž25 minut

                          26. září

                          26. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 25. září
                          Stopáž25 minut

                          25. září

                          Těžká technika pomáhá v Hanušovicích — Na Jesenicko míří s pomocí tři ministři — Začaly demolice domů v Zátoru — ANO odvolalo náměstkyni primátora Tichánkovou — Povodňové škody v Ostravě dosáhly 1,5 miliardy — Miliardová škoda na železničních tratích — Povodeň odnesla zdravotní pomůcky postiženého — Budoucí policisté pomáhají po povodních — Následky povodní v ostravské Nové Vsi — Výběr ze sociálních sítí — Jesenicko postrádá dobrovolníky

                          25. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 24. září
                          Stopáž25 minut

                          24. září

                          24. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 23. září
                          Stopáž25 minut

                          23. září

                          Začala povolební vyjednávání — Začala povolební vyjednávání — Povolební jednání o krajských volbách — Voliči vybírali svého senátora — Útok nožem v mateřské škole — Obnova provozů, tratí i dálničního spojení — Jesenicko přišlo o desítky mostů a lávek — Jesenicko řeší následky povodní — Výběr ze sociálních sítí — Nové Vsi chybí dobrovolníci — Bohumín trpí dodávky tepla a teplé vody — Odklizení po staleté vodě ve Vrbně

                          23. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 20. září
                          Stopáž25 minut

                          20. září

                          Volby v zaplavených oblastech — Centrální sklad pomoci v Jeseníku — V Hanušovicích po povodní uklízejí — Návrat pacientů do nemocnice v Bohumíně — Zaplavená zařízení sociálních služeb — Obnova provozu na železnici a dálnici — Policisté uzavřeli Červenohorské sedlo — Uzavírky silnic na Bruntálsku a Jesenicku — V zatopených oblastech pomáhají vězni — Povodí Odry odpouští přehrady na Moravici — Dobrovolníci vaří pro zaplavené — Liberty propouští a prodává odval

                          20. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 19. září
                          Stopáž25 minut

                          19. září

                          Přípravy voleb v postižených oblastech — Problémy s pořádáním voleb — Pomoc s volbami obcím po povodních — Pravidla krajských a senátních voleb — Následky povodni v Zátoru — Pomoc v postižených oblastech — V zasažených oblastech pomohou dobrovolníci — Opravy zničených železničních tratí — Odčerpávání vody v Bohumíně — Mapování škod v Beskydech — Výběr ze sociálních sítí ČT — Zpracování odpadů po povodni — Vytopený minipivovar v Krnově

                          19. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 18. září
                          Stopáž25 minut

                          18. září

                          Povodeň těžce poničila malé obce — Povodeň zasáhla také Osoblažsko — Pomoc zatopeným na Jesenicku — Sbírky na pomoc zatopeným lidem — Prezident navštívil postižené oblasti — Bohumín nadále bez elektřiny — V Bohumíně otevřeli lékaři a lékárna — Volby v zaplavených oblastech — Čerpání vody ze zatopených částí Ostravy — Opravy v elektrárně v Ostravě-Třebovicích — Čtvrtá oběť povodní — Povodeň vytopila nápojářský závod v Krnově — Škody na železnici po povodni — Kvalita pitné vody po povodních

                          18. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 17. září
                          Stopáž25 minut

                          17. září

                          V Jeseníku sčítají škody po povodni — V Jeseníku sčítají škody po povodni — Vláda v Moravskoslezském kraji — Voda už prasklou hrází v Ostravě neteče — V Opavě pomáhá armáda — Hejtman MS kraje: škody za desítky miliard — Situace v malých obcích na Hlučínsku — Záběry povodní od iReportérů — Vytopený Chomutov a Litovel — Pravidla hygieny v zatopených oblastech — V Bohumíně opadla voda, lidé se vracejí — Výběr ze sociálních sítí — Potravinové banky posílají pomoc

                          17. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 16. září
                          Stopáž25 minut

                          16. září

                          16. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 13. září
                          Stopáž25 minut

                          13. září

                          Vydatné deště a hrozba povodní — Vydatné deště a hroza povodní — Obce na Jesenicku se připravují na povodně — Výhled vývoje srážek a povodní — Kam se obrátit v případě nouze — K vydatnému dešti se přidá silný vítr — Fotbalová asociace odložila ligové zápasy — Výběr ze sociálních sítí — Adaptace dětí na pobyt v mateřských školách

                          13. 9. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám