25 minut

30. ledna

Část: Poslední rozloučení s Norbertem Lichým

Obsah dílu

Tripartita o firmách napojených na Liberty — Tripartita o firmách napojených na Liberty — Žaloba developera na Prostějov — Nemocnice propustily poslední zraněné z vlaku — Sloučení divadla a filharmonie v Olomouci — Stavba výrobní haly za 5 millard korun — Nové chráněné bydlení v Karviné — Některé úřady už akceptují eDoklady — Poslední rozloučení s Norbertem Lichým — Poslední rozloučení s Norbertem Lichým — Poslední rozloučení s Norbertem Lichým — Otravy mladistvých psychoaktivními látkami — Osvětová kampaň Suchej únor

Části dílu

00:56
Tripartita o firmách napojených na Liberty
    Tripartita Moravskoslezského kraje dnes jednala o situaci ve firmách navázaných na huť Liberty - její zaměstnanci jsou už déle než měsíc doma. Kvůli tomu, že se huť stále nedohodla s dodavatelem energií, a tak nemůže vyrábět. Kraj potvrdil, že někteří subdodavatelé Liberty čelí bankrotu nebo likvidaci.
    03:17
    Tripartita o firmách napojených na Liberty
      Rozhovor s hejtmanem Moravskoslezského kraje Janem Krkoškou.
      04:29
      Žaloba developera na Prostějov
        Odškodné ve výši 320 milionů korun. To požaduje po prostějovské radnici společnost Manthellan, za kterou stojí skupina podnikatelů z Olomouce. Firma měla s městem uzavřenou smlouvu na vybudování nákupního centra, Prostějov ji ale po letech vypověděl jako neplatnou. Developer teď žádá náhradu za ušlý zisk a škodu. Město to odmítá.
        06:47
        Nemocnice propustily poslední zraněné z vlaku
          V nemocnici už není žádný cestující zraněný při nehodě vlaku na Karvinsku. Posledního pacienta dnes po poledni propustila Městská nemocnice Ostrava. Při nehodě minulý týden ve středu po střetu vlaku s kamionem zemřel strojvedoucí. Dalších 20 lidí se zranilo.
          07:05
          Sloučení divadla a filharmonie v Olomouci
            Moravská filharmonie Olomouc nevyšle své zástupce do pracovní skupiny, která připravuje sloučení s Moravským divadlem Olomouc Filharmonici totiž s fúzí nesouhlasí a kvůli možnému střetu zájmů kritizují i jmenování ředitele Moravského divadla Davida Gerneše do funkce manažera, která má přípravu sloučení na starost. Záměr sloučit obě kulturní organizace do jedné loni v prosinci schválilo zastupitelstvo města. Přínosem by měla být stabilita a rozvoj.
            07:40
            Stavba výrobní haly za 5 millard korun
              Nejprve jen 150 zaměstnanců a po rozjetí plné výroby až 1000 pracovních míst. Tolik lidí bude pro svůj nový závod v Ostravě-Hrušově potřebovat společnost Vitesco Technologies. Přední mezinárodní výrobce automobilových a elektromobilních technologií tady staví obři výrobní halu za bezmála 5 miliard korun.
              10:16
              Nové chráněné bydlení v Karviné
                Celkem 4 byty chráněného bydlení vznikly v Karviné namísto staré školní kuchyně. Ubytování pod záštitou tamního centra pomoci Galaxie vznikalo 2 roky a je určené pro dospělé lidi s mentálním postižením. Takto se jim snaží co nejvíce přiblížit běžný život v domácnosti.
                11:47
                Některé úřady už akceptují eDoklady
                  Krajský úřad Moravskoslezského kraje od začátku tohoto týdne uznává na všech svých pobočkách občanku v mobilu - jde o první hejtmanství v republice, které tuto službu začalo lidem nabízet. A postupně se přidávají i další města, která tak zvané eDoklady v mobilu akceptují.
                  14:15
                  Poslední rozloučení s Norbertem Lichým
                    Lidé se dnes naposledy loučili s ostravským hercem Norbertem Lichým - zemřel před dvěma týdny, bylo mu devět a padesát let. V Divadle Petra Bezruče mohli položit květiny a podepsat se do kondolenční knihy. A rozloučit se se mohli také ve smuteční sinicí krematoria Slezské Ostravy, kam přišly stovky lidi.
                    15:49
                    Poslední rozloučení s Norbertem Lichým
                      S hercem Norbertem Lichým se lidé loučí po celý den. Zhruba za 15 minut načíná v ostravském Divadle Petra Bezruče vzpomínkový večer věnovaný osobnosti herce. My se teď do sálu divadla díváme živě. V sedadlech zasednou členové rodiny, nejbližší přátelé a kolegové. Průběh večera je možné sledovat také online, a to na webových stránkách divadla.
                      16:18
                      Poslední rozloučení s Norbertem Lichým
                        Rozloučení jsme se v průběhu dne věnovali i na ČT24. Kolegyně Helena Dohnalová hovořila s jeho hereckými kolegy, mezi nimi třeba i s Alenou Sasínovou-Polarczyk.
                        19:36
                        Otravy mladistvých psychoaktivními látkami
                          Přibývá případů otravy mladistvých produkty s psychoaktivními látkami. Čtyři přiotrávené děti zaznamenala v krátké době nemocnice v Karlových Varech. Hospitalizované hlásí ale i zařízení na Olomoucku. V Česku není prodej tohoto sortimentu nijak regulován. Zkušenost s takovými produkty přitom podle statistik má 30 % středoškoláků.
                          22:02
                          Osvětová kampaň Suchej únor
                            Suchej únor-česká osvětová kampaň startuje za dva dny. Projekt chce i letos upozornit na nadměrnou konzumaci alkoholu v tuzemsku. Rizikově pije v Česku podle organizátorů víc než milion lidí, tedy zhruba každý sedmý dospělý. Už dvanáctý rok se do akce zapojují odborníci, školy a také firmy.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž25 minut
                            Další díl
                            31. ledna

                            Přehled dílů

                            4602 dostupných
                            Stopáž25 minut

                            26. července

                            Vyvlastnění pozemků u Heřmanické haldy — Zastupitelé finské domky odkoupit nechtějí — Konec páté vlny kotlíkových dotací — Česko potrápí tropické teploty — Skipová věž Dolu Lazy půjde k zemi — Letošní žně spějí ke konci — Razie na nelegální herní automaty — Nová služebna Horské služby na Javorovém — Obce na Žulovsku řeší bydlení

                            26. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            25. července

                            Moravia Steel má zájem o Liberty — Likvidace vraku lokomotivy skončila — Měření rychlosti na 11 lokalitách Olomouce — Vozíčkáři testují bezbariérovost památek — Obce se přou kvůli balvanu

                            25. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            24. července

                            24. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            23. července

                            23. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. července

                            Armáda plánuje oživení přerovského letiště

                            22. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            19. července

                            Začala stavba koncertní haly — Přestavba mrakodrapu podle E. Jiřičné — Možné hromadné výpovědi v Liberty — Skončila přestavba sportovní haly v Konici — Speciální vyšetření pro potápěče — Porušování pravidel jízdy po dálnici — Výběr ze sociálních sítí ČT — Festival z pohledu hendikepovaných — Festivalové darování kostní dřeně — Jan Souček na fóru Meltingpot — Pokračují Colours of Ostrava — Druhý den festivalu Colours of Ostrava

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            18. července

                            Do Mošnova míří investice za 3,5 mld. — Dopravní kolaps Olomouce — Setkání evropských cyklokoordinátorů — Půjčka kraje pro 654 zaměstnanců Liberty — Návrat armády na letiště v Bochoři — Soud zahladil trest bývalému hejtmanovi — Zmírňování následků bleskových povodní — Vysoké teploty během letních festivalů — První den Colours of Ostrava

                            18. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            17. července

                            Přípravy před začátkem festivalu — Největší hvězdy Colours of Ostrava — Colours of Ostrava 2024 — Praktická stránka letošních Colours — Dolní Vítkovice jako fenomén — Fronty na úřadech kvůli pasům — Zasedání Rady ČT v Ostravě — Dopravní omezení v Přerově — Sezóna nakládání okurek — Rekonstrukce Těšínského divadla — Roste počet levandulových polí

                            17. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            16. července

                            Kandidátní listiny pro krajské volby — Bortící se cyklostezka na Přerovsku — 14 let za pokus o upálení — Pomoc českých hasičů v Bulharsku — Pomoc Úřadu práce zaměstnancům Liberty — Počítačové viry jako obrazy — Přestavba historické továrny za 3 mld. — Z Krnova na nejsevernější bod Evropy — Příprava areálu pro Colours of Ostrava — Vytíženost ostravských hotelů — Výběr ze sociálních sítí — Letní škola slovanských studií — Nový mural v ostravských vítkovicích

                            16. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            15. července

                            Příčiny a následky extrémního počasí — Výstraha před vysokými teplotami — Prodej dalších pozemků v zóně v Mošnově — Transformace dětských domovů — Rekonstrukce frýdecké baziliky — Další případ utonuí v Olomouckém kraji — Krádeže na koupalištích — Výběr ze sociálních sítí — Zemřel režisér a dramatur Ivan Misař — Zájem o psí hotely o prázdninách

                            15. 7. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám