25 minut

24. května 2023

Část: SOCIÁLNÍ SÍTĚ: Přes 30 zásahů hasičů při bouřkách. / Dvě mláďata servalů v Zoo Ostrava.

Obsah dílu

Budoucnost zimního stadionu v Olomouci — Rozpory ohledně nové multifunkční haly. — Slouční divadla a filharmonie v Olomouci. — Nový náměstek ostravského primátora. — Na Slovensko jen přes oficiální přechody. — Dva autobusy zamíří na Ukrajinu. — Výrazný nárůst boreliózy a encefalitidy — Cvičení horské služby v Dolní Moravě. — Lichtenštejnové na návštěvě Opavy. — Zahradníci zdražili, zájem o ně roste. — SOCIÁLNÍ SÍTĚ: Přes 30 zásahů hasičů při bouřkách. / Dvě mláďata servalů v Zoo Ostrava. — Operační centrum pro lodní dopravu. — Příběhy Paměti národa v ČT.

Části dílu

00:58
Budoucnost zimního stadionu v Olomouci
    Rozporuplné reakce politiků i veřejnosti na včerejší rozhodnutí olomoucké rady. Ta doporučila zastupitelstvu nabídku soukromého investora, který chce na okraji centra postavit novou multifunkční halu. Nahradila by zastaralý zimní stadion. Město by na její provoz přispívalo – za třicet let více než miliardu. V červnu o tom budou hlasovat zastupitelé.
    03:56
    Rozpory ohledně nové multifunkční haly.
      Miloslav Tichý /ANO/, náměstek primátora Olomouce.
      06:58
      Slouční divadla a filharmonie v Olomouci.
        A ještě jedno rozhodnutí olomouckých radních. Navrhnou zastupitelům sloučení Moravského divadla s Moravskou filharmonií. Důvodem jsou finance a dlouhodobá koncepce těchto kulturních organizací, které zřizuje město. To počítá se zachováním obou institucí, ale pod jedním vedením. Ke spojení by mohlo dojít od roku 2025. Podle ředitelů divadla a filharmonie by se měl do financování více zapojit Olomoucký kraj.
        08:09
        Nový náměstek ostravského primátora.
          Ostravští zastupitelé dnes zvolili náměstkem primátora pro dopravu a investice Břetislava Rigera z hnutí Ostravak. Nahradí tak ve vedení města stranického kolegu Lukáše Semeráka, který rezignoval na post radního. Opozici vadí, že v čele města přibyl další uvolněný člen - už devátý, což podle ní bude stát městskou pokladnu stovky tisíc korun ročně.
          09:19
          Na Slovensko jen přes oficiální přechody.
            Kvůli možnému dočasnému obnovení kontrol na hraničních přechodech, které ode dneška avizovalo Slovensko v souvislosti s konáním velkých akcí s mezinárodní účastí, se ráno ani dopoledne kolony netvořily. Slovenští policisté zatím kontrol nevyužili, apelují ale, že je nutné hranice překračovat jen na oficiálních přechodech.
            09:42
            Dva autobusy zamíří na Ukrajinu.
              Dva vyřazené autobusy z dopravního podniku v Opavě pojedou na Ukrajinu. Magistrát je dnes daroval neziskové organizaci. Ta je předělá tak, aby mohly lidem zasaženým válkou poskytnout potřebnou pomoc. První z nich by měl do nově osvobozených oblastí vyrazit za dva měsíce.
              10:34
              Výrazný nárůst boreliózy a encefalitidy
                Přibývá počet případů boreliózy a encefalitidy. Kvůli mírné zimě přežila i loňská klíšťata. Konkrétně boreliózou se letos oproti loňsku stihlo nakazit dvakrát více lidí. Čeští odborníci navíc odhalili nový typ nemoci. Běžná vyšetření ji nezachytí. Index aktivity dosáhne tento týden na většině území Česka na nejvyšší, pátý stupeň.
                12:08
                Cvičení horské služby v Dolní Moravě.
                  Horští záchranáři z celé země trénují v lyžařském areálu Dolní Morava v Jeseníkách. Týdenní cvičení je pro ně jednou ročně povinné. Trvá od pondělí do soboty a poradit si musí třeba se zlomeninami, poraněnou páteří nebo otřesem mozku. Slaňovat pro raněné budou ze skal i z lanovky.
                  14:39
                  Lichtenštejnové na návštěvě Opavy.
                    Opavu i Krnov navštíví dnes a zítra šlechtická rodina Lichtenštějnů. Knížata země opavské a krnovské se do Česka vracejí k příležitosti kulatého výročí jejich získání, ke kterému došlo v roce 1623. Dnes večer zahájili ve Slezském zemském muzeu výstavu.
                    16:16
                    Zahradníci zdražili, zájem o ně roste.
                      Zájem o zahradnické služby roste. Podle firem je navíc poptávka větší, než nabídka. Lidé si nejčastěji objednávají stříhání stromů, pletí záhonů nebo výsadbu okrasných keřů. Zákazníky podle nich neodrazuje ani cena, které museli letos kvůli rostoucím nákladům zvýšit.
                      18:26
                      SOCIÁLNÍ SÍTĚ: Přes 30 zásahů hasičů při bouřkách. / Dvě mláďata servalů v Zoo Ostrava.
                        Lokální bouřky včera zaměstnaly hasiče na Frýdecko-Místecku. Ti vyjížděli k více než třem desítkám případů. / Ostravská zoologická zahrada odchovává dvě mláďata servalů. V prvních dnech po narození trávila koťata se svou matkou převážně ve vnitřních prostorech, které nejsou veřejnosti přístupné.
                        19:10
                        Operační centrum pro lodní dopravu.
                          Operační centrum pro lodní dopravu v Ostravě slaví 20 let fungování. Místní programátoři vyvíjí software pro navigaci lodí i elektrifikaci těžby. Ještě před dvaceti lety se ostravští odborníci zabývali jen zpracováním kovů, teď se podílí na světové inovaci přepravy.
                          20:53
                          Příběhy Paměti národa v ČT.
                            Osudy lidí ve 20. století, to se snaží mapovat Paměť národa. Dokumentátoři zaznamenávají a nahrávají jejich vzpomínky, aby se zachovaly pro budoucí generace. Hlavně těch nejstarších, tedy těch, kteří pamatují události v první polovině století, ale kvapem ubývá. V současné době se tak dokumentuje období komunismu.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž25 minut
                            Další díl
                            25. května 2023

                            Přehled dílů

                            4597 dostupných
                            Stopáž25 minut

                            19. července

                            Začala stavba koncertní haly — Přestavba mrakodrapu podle E. Jiřičné — Možné hromadné výpovědi v Liberty — Skončila přestavba sportovní haly v Konici — Speciální vyšetření pro potápěče — Porušování pravidel jízdy po dálnici — Výběr ze sociálních sítí ČT — Festival z pohledu hendikepovaných — Festivalové darování kostní dřeně — Jan Souček na fóru Meltingpot — Pokračují Colours of Ostrava — Druhý den festivalu Colours of Ostrava

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            18. července

                            Do Mošnova míří investice za 3,5 mld. — Dopravní kolaps Olomouce — Setkání evropských cyklokoordinátorů — Půjčka kraje pro 654 zaměstnanců Liberty — Návrat armády na letiště v Bochoři — Soud zahladil trest bývalému hejtmanovi — Zmírňování následků bleskových povodní — Vysoké teploty během letních festivalů — První den Colours of Ostrava

                            18. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            17. července

                            Přípravy před začátkem festivalu — Největší hvězdy Colours of Ostrava — Colours of Ostrava 2024 — Praktická stránka letošních Colours — Dolní Vítkovice jako fenomén — Fronty na úřadech kvůli pasům — Zasedání Rady ČT v Ostravě — Dopravní omezení v Přerově — Sezóna nakládání okurek — Rekonstrukce Těšínského divadla — Roste počet levandulových polí

                            17. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            16. července

                            Kandidátní listiny pro krajské volby — Bortící se cyklostezka na Přerovsku — 14 let za pokus o upálení — Pomoc českých hasičů v Bulharsku — Pomoc Úřadu práce zaměstnancům Liberty — Počítačové viry jako obrazy — Přestavba historické továrny za 3 mld. — Z Krnova na nejsevernější bod Evropy — Příprava areálu pro Colours of Ostrava — Vytíženost ostravských hotelů — Výběr ze sociálních sítí — Letní škola slovanských studií — Nový mural v ostravských vítkovicích

                            16. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            15. července

                            Příčiny a následky extrémního počasí — Výstraha před vysokými teplotami — Prodej dalších pozemků v zóně v Mošnově — Transformace dětských domovů — Rekonstrukce frýdecké baziliky — Další případ utonuí v Olomouckém kraji — Krádeže na koupalištích — Výběr ze sociálních sítí — Zemřel režisér a dramatur Ivan Misař — Zájem o psí hotely o prázdninách

                            15. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            12. července

                            Liberty bez pomoci státu — Průběh krize v huti Liberty — Dva utonulí na Olomoucku — Petice proti zasypání lomu v Mladecku — 30 let Lázní Klimkovice — Uzavření lesů u Plumlova kvůli kalamitě — Škody na hřbitově v Českém Těšíně — Výběr ze sociálních sítí — Zrušená teknoparty v Rýmařově — Historie frýdecko-místeckých textilek

                            12. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            11. července

                            Jednání vlády s odbory Liberty — Možné dopady krize v huti Liberty — Policie obvinila výrobce pervitinu — Zával v polském Dole Rydultowy — Následky bouřek na Novojičínsku — Práce v horkém počasí — Prázdninové rekonstrukce škol — V kůži hendikepovaných na zkoušku

                            11. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            10. července

                            Na Moravě a ve Slezsku začaly žně — Verdikt k Liberty do konce července — Ochrana před extrémním horkem — Překonání teplotních rekordů — Cvičení v Klimkovickém tunelu — Plechové garáže v historickém centru Olomouce — Odklízení dřevin po bouřkách stále trvá — Hlídání předškolních dětí během léta — Nový typ nákladní Tatry Phoenix — Vzpomínky Viktora Freša v GVUO

                            10. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            9. července

                            Odlízení trosek vlaku po neštěstí — Šišmou se v červnu prohnala 200etá voda — Účinné hubení komárů na Olomoucku — Oprava vytížené silnice v Přáslavicích — Příchod tropických teplot — Kandidátní listiny pro podzimní krajské volby — Umělá inteligence jako průvodce výstavou

                            9. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            8. července

                            Vyčíslování škod po bouřkách — Evropské peníze pro české sadaře — Bourání domů v Moravském Berouně — Žádost odborářů Liberty směrem k politikům — Rekonstrukce koryta Bystřice v Olomouci — Divácký rekord na Beats for love — Častější dopravní kontroly — Kvalita vody v nádržích — Kvalita vody v přehradách — Výběr ze sociálních sítí — Oprava zámku v Hranicích — Začaly Shakespearovské slavnosti

                            8. 7. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám