25 minut

12. dubna 2022

Část: Krnov zastavil demolici vyloučené lokality

Obsah dílu

Zaměstnávání ukrajinských uprchlíků — Zaměstnávání ukrajinských uprchlíků — Přijímací zkoušky na střední školy — Olomoucké KACPU hledá dobrovolníky — Primáři žádají mimořádné zastupitelstvo — Nehoda kamionů a požár návěsu na D1 — Modrá hodina pomůže dětem s autismem — Krnov zastavil demolici vyloučené lokality — Policie vážila kamiony — Objev olomouckých vědců — Cvičení hasičů ve výškové budově — Letní Flora Olomouc nebude — Výstava Praha z výšky

Části dílu

01:02
Zaměstnávání ukrajinských uprchlíků
    Průmyslová výroba, logistika nebo gastronomie - na místa v oborech, která byla dlouho neobsazená, se daří zaměstnávat uprchlíky z Ukrajiny. Podle Úřadu práce už do zaměstnání v Česku od začátku války nastoupilo asi devatenáct tisíc Ukrajinců a největší zájem je o krátkodobé pracovní poměry - většina příchozích totiž počítá s návratem domů.
    03:21
    Zaměstnávání ukrajinských uprchlíků
      Přes dvanáct a půl tisíce Ukrajinců v Česku od března nastoupilo do práce. Informoval o tom Úřad práce. Nejčastěji jde o pozice ve výrobě, službách nebo logistice. Aktuálně podaných žádostí o zaměstnání od běženců úřad práce eviduje téměř osm a půl tisíce. A například v kraji Olomouckém má práci už přes 900 uprchlíků.
      03:36
      Přijímací zkoušky na střední školy
        Uchazeči o čtyřleté maturitní obory mají za sebou první kolo přijímacích zkoušek. Podle Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání podalo letos přihlášky na střední školy zhruba 103 tisíc žáků. Loni to přitom bylo o 20 tisíc méně. Zájem o studium mají také ukrajinští uprchlíci - přihlásilo se jich přes dva tisíce.
        05:50
        Olomoucké KACPU hledá dobrovolníky
          Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině v Olomouci hledá dobrovolníky, kteří by mohli na místě pomáhat s registrací uprchlíků, ubytováním, distribucí potravin a dalšími úkony. Pracovní doba je od sedmi do devatenácti hodin, přihlásit se může kdokoliv pomocí systému Reservio.
          06:08
          Primáři žádají mimořádné zastupitelstvo
            Šest primářů nemocnice ve Frýdku-Místku žádá primátora o svolání mimořádného zasedání zastupitelstva města kvůli dezinformacím, které se týkají chodu nemocnice a připravenosti plnění povinností zdravotnického zařízení, jež mělo údajně šířit vedení Frýdku-Místku. Podle primářů výroky zkomplikovaly výkon lékařů.
            06:32
            Nehoda kamionů a požár návěsu na D1
              07:52
              Modrá hodina pomůže dětem s autismem
                Modré hodiny - název pilotního projektu v Havířově, který má dětem s autismem a jejich rodinám usnadnit nakupování. Děti mohou v obchodech rušit blikající světla, pípání pokladen nebo zvuky košíků. Každé úterý od patnácti do sedmnácti hodin proto v jednom z havířovských supermarketů ztlumí hluk a třetinu světel zhasnou.
                09:39
                Krnov zastavil demolici vyloučené lokality
                  Krnovská radnice pozastavila přípravu bourání sedmi vybydlených městských domů v místní vyloučené lokalitě. O budovy ve špatném technickém stavu projevil zájem krnovský podnikatel a chce je opravit. Demolici město zvažovalo proto, že podle odhadů by oprava vyšla dráž než stavba nových bytových domů.
                  12:33
                  Policie vážila kamiony
                    Dopravní policisté v Moravskoslezském kraji vážili kamiony. Akce zaměřená na kontrolu těchto vozů se koná několikrát ročně. Jen loni jich takto zastavili tisíc. Přetížení nebo nedodržení rozměrů zjistili u více než poloviny.
                    13:50
                    Objev olomouckých vědců
                      Objev olomouckých vědců může změnit způsob výroby léků, chemikálií, plastů a barviv. S dalšími kolegy totiž přišli na to, že drahý materiál, který se k výrobě používá, mohou nahradit levnějším. Tento průlom si nechali patentovat a už mají prvního investora v Německu. Speciální nanočástice by mohly firmám ušetřit miliardy ročně.
                      16:21
                      Cvičení hasičů ve výškové budově
                        Profesionální hasiči v Ostravě-Porubě trénovali záchranu lidí z výšky. Pro cvičení si vybrali architektonicky unikátní administrativní budovu zvanou Černá perla, která se právě opravuje. Úkolem bylo dostat figuranta z desátého patra na zem. Hasiči ho dolů dopravili pomocí lanové dráhy, kterou sami sestavili.
                        18:50
                        Letní Flora Olomouc nebude
                          Jarní Flora se vrací do Olomouce. Po dvouleté nucené pauze způsobené covidovými opatřeními. Výstaviště tak opět ožije přehlídkou květin i na jaře. Organizátoři ale nepočítají s letní etapou, ta bude letos zrušena. Například kvůli vyšším nákladům spojeným s realizací tradiční akce.
                          21:16
                          Výstava Praha z výšky
                            Sto dvanáct krát vystoupal fotograf Tomáš Vocelka na pražské věže a vyhlídky. Vítěz světové fotografické soutěže Sony World Photography Awards odsud šest let pozoroval atmosféru metropole, spěch i samotu uprostřed velkoměsta. Prahu pod věžemi teď můžou pozorovat i diváci ostravského Divadla Jiřího Myrona.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž25 minut
                            Další díl
                            13. dubna 2022

                            Přehled dílů

                            4601 dostupných
                            Stopáž25 minut

                            25. července

                            Moravia Steel má zájem o Liberty — Likvidace vraku lokomotivy skončila — Měření rychlosti na 11 lokalitách Olomouce — Vozíčkáři testují bezbariérovost památek — Obce se přou kvůli balvanu

                            25. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            24. července

                            24. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            23. července

                            23. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. července

                            Armáda plánuje oživení přerovského letiště

                            22. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            19. července

                            Začala stavba koncertní haly — Přestavba mrakodrapu podle E. Jiřičné — Možné hromadné výpovědi v Liberty — Skončila přestavba sportovní haly v Konici — Speciální vyšetření pro potápěče — Porušování pravidel jízdy po dálnici — Výběr ze sociálních sítí ČT — Festival z pohledu hendikepovaných — Festivalové darování kostní dřeně — Jan Souček na fóru Meltingpot — Pokračují Colours of Ostrava — Druhý den festivalu Colours of Ostrava

                            19. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            18. července

                            Do Mošnova míří investice za 3,5 mld. — Dopravní kolaps Olomouce — Setkání evropských cyklokoordinátorů — Půjčka kraje pro 654 zaměstnanců Liberty — Návrat armády na letiště v Bochoři — Soud zahladil trest bývalému hejtmanovi — Zmírňování následků bleskových povodní — Vysoké teploty během letních festivalů — První den Colours of Ostrava

                            18. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            17. července

                            Přípravy před začátkem festivalu — Největší hvězdy Colours of Ostrava — Colours of Ostrava 2024 — Praktická stránka letošních Colours — Dolní Vítkovice jako fenomén — Fronty na úřadech kvůli pasům — Zasedání Rady ČT v Ostravě — Dopravní omezení v Přerově — Sezóna nakládání okurek — Rekonstrukce Těšínského divadla — Roste počet levandulových polí

                            17. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            16. července

                            Kandidátní listiny pro krajské volby — Bortící se cyklostezka na Přerovsku — 14 let za pokus o upálení — Pomoc českých hasičů v Bulharsku — Pomoc Úřadu práce zaměstnancům Liberty — Počítačové viry jako obrazy — Přestavba historické továrny za 3 mld. — Z Krnova na nejsevernější bod Evropy — Příprava areálu pro Colours of Ostrava — Vytíženost ostravských hotelů — Výběr ze sociálních sítí — Letní škola slovanských studií — Nový mural v ostravských vítkovicích

                            16. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            15. července

                            Příčiny a následky extrémního počasí — Výstraha před vysokými teplotami — Prodej dalších pozemků v zóně v Mošnově — Transformace dětských domovů — Rekonstrukce frýdecké baziliky — Další případ utonuí v Olomouckém kraji — Krádeže na koupalištích — Výběr ze sociálních sítí — Zemřel režisér a dramatur Ivan Misař — Zájem o psí hotely o prázdninách

                            15. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            12. července

                            Liberty bez pomoci státu — Průběh krize v huti Liberty — Dva utonulí na Olomoucku — Petice proti zasypání lomu v Mladecku — 30 let Lázní Klimkovice — Uzavření lesů u Plumlova kvůli kalamitě — Škody na hřbitově v Českém Těšíně — Výběr ze sociálních sítí — Zrušená teknoparty v Rýmařově — Historie frýdecko-místeckých textilek

                            12. 7. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám