26 minut

7. října 2021

Část: Víkendové noční mrazy

Obsah dílu

Nedostatek zubních lékařů — Nedostatek zubních lékařů — Nedostatek krve v nemocnicích — Kauza Kozí Hrádek odročena — Přípravy na volby — Nová tramvaj pro Ostravu — Okrádal spící — Demolice důlního přepravníku — Nárůst cen pohonných hmot — Dokončení D48 u Rychaltic — Vinobraní na střední Moravě — Víkendové noční mrazy — Program pro začínající řidiče — Zahajovací koncert JFO

Části dílu

00:42
Nedostatek zubních lékařů
Nedostatek zubních lékařů
    Lidé z Horního Benešova se dočkali zubaře. Ve městě je nová stomatologická ordinace. Nebylo jednoduché do ní sehnat lékaře. Ordinace spadá pod Krnovskou nemocnici. Podle jejího vedení je stomatologů kritický nedostatek, a to zejména v pohraničí.
    02:47
    Nedostatek zubních lékařů
    Nedostatek zubních lékařů
      Živě Martin Starosta, garant výuky oboru stomatologie, LF OU.
      05:40
      Nedostatek krve v nemocnicích
      Nedostatek krve v nemocnicích
        Fakultní nemocnici v Ostravě chybí zásoby krve. Žádá proto dobrovolníky všech krevních skupin, aby přišli k odběru do krevního centra. Prvodárci mohou dorazit bez objednání. V nemocnici řešili v posledních dnech více vážných zranění po dopravních nehodách. Tamní krevní centrum je jedním ze 7 krizových center v Česku, které musejí udržovat stanovené množství krve pro případy mimořádných událostí.
        06:08
        Kauza Kozí Hrádek odročena
        Kauza Kozí Hrádek odročena
          Kauzu údajného týrání zvířat na farmě Kozí Hrádek u Hustopečí nad Bečvou odročil přerovský soud na neurčito. Svědecké výpovědi dokončil. Teď chce přibrat znalce, aby zhodnotil stav chovaných zvířat. Podle obžaloby farma chovala skot ve špatném stavu a podmínkách, zvířata se pohybovala v bahně a výkalech. Při kontrole našli inspektoři i uhynulé tele. Obžalovaný zástupce farmy pochybení odmítá.
          06:40
          Přípravy na volby
          Přípravy na volby
            Zítra ve dvě odpoledne se v Česku otevřou volební místnosti. Lidé budou vybírat poslance na příští 4 roky. Úředníci už dnes na mnoha místech připravovali prostory, kde se bude hlasovat. I letos bude nutné dodržovat proticovidová opatření. Volební místnosti se uzavřou v sobotu 2 hodiny po poledni.
            09:03
            Nová tramvaj pro Ostravu
            Nová tramvaj pro Ostravu
              Dopravní podnik Ostrava představil novou tramvaj. V roce 2017 si jich dopravce od Škody Transportation objednal 35. Původně měly první tramvaje do Ostravy dorazit už před rokem. Vůz 39T by měl nahradit spřažené soupravy, které dopravní podnik zatím využívá.
              11:11
              Okrádal spící
              Okrádal spící
                Ve vazbě skončil 14x soudně trestaný muž, který na zastávce znovu okradl spícího muže. Z kapsy mu vzal mobil. Před měsícem podobně obral jiného člověka o hodinky. K tomu se 5x neúspěšně pokusil vykrást sklepy, kolárny a domy v ostravské části Poruba. Při poslední krádeži ho zadrželi strážníci.
                11:46
                Demolice důlního přepravníku
                Demolice důlního přepravníku
                  Z areálu bývalého Dolu Paskov dnes odstranili část důlního přepravníku. Ten od zavření dolu chátral a rozpadal se. A protože vedl i nad frekventovanou tratí a cyklostezkou, hrozilo, že někoho zraní.
                  13:59
                  Nárůst cen pohonných hmot
                  Nárůst cen pohonných hmot
                    Výrazně vyšší ceny pohonných hmot na střední i severní Moravě a ve Slezsku. V MS kraji průměrná cena benzínu v uplynulém týdnu překročila 34 Kč a u nafty 32 Kč za litr. V OL kraji jsou ceny ještě výš.
                    U benzinu se průměrně blíží 35 Kč, u nafty 33 Kč za litr.
                    14:23
                    Dokončení D48 u Rychaltic
                    Dokončení D48 u Rychaltic
                      Po 9 letech může ŘSD dokončit dálnici D48 u Rychaltic na Frýdecko-Místecku. Bránil tomu rodinný dům Stanislava Švantnera, ten se teď bude bourat. Majitel dlouhodobě nesouhlasí s kompenzací, kterou mu stát nabídl. A je připravený dát spor k mezinárodním soudům.
                      16:29
                      Vinobraní na střední Moravě
                      Vinobraní na střední Moravě
                        Na přerovské vinici začalo vinobraní. Kvůli deštivému srpnu o 2 týdny později než v loňském roce.
                        Přesto je úroda podle vinařů nejlepší za posledních 7 let. Obvykle tady sklidí dvě tuny hroznů, letos očekávají tři. Vinice v Přerově je největší na střední Moravě.
                        18:19
                        Víkendové noční mrazy
                        Víkendové noční mrazy
                          Zemědělci by o víkendu měli počítat s nočními a ranními přízemními mrazy. Podle meteorologů se mohou objevit na na většině území Česka a pěstitelům mohou poškodit nesklizené plodiny, hlavně rajčata nebo dýně.
                          18:36
                          Program pro začínající řidiče
                          Program pro začínající řidiče
                            Třetinu dopravních nehod způsobují podle policistů mladí lidé. Nejčastěji z nepozornosti, kvůli nepřiměřené jízdě nebo proto, že neznají terén. S přicházející zimou bude nebezpečných situací na silnicích přibývat. Kdo se chce na náročnější podmínky lépe připravit, může využít speciální kurzy.
                            21:02
                            Zahajovací koncert JFO
                            Zahajovací koncert JFO
                              Živě Lucie Křížková, redaktorka ČT.
                              Přehrát celé video
                              Události v regionech (Ostrava) - 8. října 2021
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              8. října 2021

                              Přehled dílů

                              4644 dostupných
                              Události v regionech (Ostrava) - 18. října
                              Stopáž25 minut

                              18. října

                              Jesenicku chybí po povodních cesty — Sedmdesát dva budov půjde k zemi — Obce rozdělují finanční pomoc postiženým povodní — Devět tisíc řidičů v Moravskoslezském kraji čeká výměna řidičáku — Archeologický nález na budoucí D35 — Předání Ceny Thálie — KDU-ČSL vybírá v Olomouci nové vedení — Důležitý termín pro Liberty Ostrava — Výběr ze sociálních sítí ČT — Osmdesát pět let od tzv. Niského transportu — Vánoční dárky pro ukrajinské děti

                              18. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 17. října
                              Stopáž25 minut

                              17. října

                              Charita rozděluje peníze zaplaveným domácnostem — Charita rozděluje peníze zaplaveným domácnostem — Policisté dopadli lupiče ze směnárny — Filharmonici ve stávkové pohotovosti — Škody zemědělců za 1,83 miliardy korun — V oblastech po povodni hrozí infekční nemoci — Benefiční koncert pro vyplavenou ZUŠ Jeseník — Bohumín volá po likvidaci nebezpečného odpadu — Armáda staví provizorní mosty — Sklizeň zelí vrcholí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Opera Šarlatán v NDM

                              17. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 16. října
                              Stopáž25 minut

                              16. října

                              Turistický ruch v Jeseníkách se zastavil — Turistický ruch v Jeseníkách se zastavil — Staronový děkan Lékařské fakulty — Tři miliardy pro domácnosti a čistírny vod — Šternberk reaguje na násilí mladistvých — Provizorní most v Opavě — Festival MusicOlomouc — Houbaři porušují zákaz vstupu do lesů — Výzkum zvládání zátěže u školáků v Moravskoslezském kraji — Výběr ze sociálních sítí — Cvičení záchranářů v Itálii — 65 let letiště v Mošnově

                              16. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 15. října
                              Stopáž25 minut

                              15. října

                              Firmy čekají na obnovení železniční dopravy — Následky povodní zvedly nezaměstnanost — NCOZ zasahoval na havířovském magistrátu — V regionech pomáhalo 4000 vojáků — Nemocnice ruší návštěvy — Česko zřejmě čekají protesty lékařů — Povodeň omezila počet kroužků v Krnově — V Nové Vsi ukončili čerpání vody — ETCS na trati Olomouc-Uničov — Výběr ze sociálních sítí — Fotografie Františka Zvardoně v Domě umění

                              15. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 14. října
                              Stopáž25 minut

                              14. října

                              Hlučín zvažuje koupi 527 bytů — Kauza Vidkun před rozsudkem — Tři provizorní mosty v oblastech po záplavách — Nové radary zachytily 13 000 přestupků — Zemědělci sčítají škody po povodni — Další omezení na D1 u Bravantic — Největší dalekohled v ČR v ostravském planetáriu — Stimulátor pomůže lidem od bolesti — Ostrava řeší menstruační chudobu ve školách — Výběr ze sociálních sítí — Festival Prix Bohemia Radio v Olomouci

                              14. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 11. října
                              Stopáž25 minut

                              11. října

                              ANO a SPD v Olomouckém kraji podepsaly koalici — Budoucí koalice v Moravskoslezském kraji — MS kraj požádá o prodloužení pobytu armády — Povodeň vyplavila dům postiženého chlapce — Archivy vysušují zatopené sbírky — Obnova provozu na železnici na Opavsku — Obce a kraje budou platit neučitelské profese — Výběr ze sociálních sítí ČT — 70 let meteorologické stanice na Lysé hoře — Nejlepší městská knihovna je v Šumperku — V Hlučíně zpřístupnili věž a podkroví kostela — Umělecký projekt zapojil lidi bez přístřeší

                              11. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 10. října
                              Stopáž25 minut

                              10. října

                              Opravy zatopených škol — Opravy zatopených škol — Část druhovýroby Liberty zahájila výrobu — UP Olomouc koupí Hanácká kasárna — Podmínka za zastřelení rybáře — Odstraňování stromu z koryta Odry — Opravy škod v Bohumíně — Obnova provozu na tratích na Opavsku — Ustavující zastupitelstva budou 21. října — Cvičení Powerful Word na Libavé — Výběr ze sociálních sítí — Poděkování záchranným složkám za povodně — Dezinfekce sklepů po povodni — Nový archiv Univerzity Palackého

                              10. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 9. října
                              Stopáž25 minut

                              9. října

                              Pojišťovny hlásí 1500 zatopených aut — Recyklace elektroodpadu po povodních — Obce mohou žádat o peníze pro vytopené — V lesích dál padají podmáčené stromy — Oprava poškozených čistíren odpadních vod — Obvinění v kauze zakázek se přiznali — Papučový den přibližuje práci hospiců — Univerzita Palackého chce získat Hanácká kasárna — Výběr ze sociálních sítí — 30 let Trendu vozíčkářů v Olomouci — Interaktivní expozice historie 20. století — Oprava interiéru baziliky ve Frýdku-Místku

                              9. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 8. října
                              Stopáž25 minut

                              8. října

                              Zničené ordinace lékařů po povodních — Zničené ordinace lékařů po povodních — Výstraha na silný vítr v Jeseníkách — Policie stíhá bývalého náměstka hejtmana — Nezaměstnanost v krajích mírně vzrostla — Vítkovice Steel mění majitele — Památný den sokolstva — Protipovodňová opatření na Krnovsku — Finanční pomoc státu pro zatopené obce — Výběr ze sociálních sítí — Stav silnic ve vytopených oblastech — Dokument ČT Žižka – hrdlořez i boží bojovník

                              8. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 7. října
                              Stopáž25 minut

                              7. října

                              Zásah NCOZ na Krajském úřadu MS kraje — Peníze na opravy vodovodů a kanalizací — Škody v ostravské čistírně odpadních vod — Škody po povodni v lesích — Nehoda na I/68 omezila provoz — Pět cen Thálie pro ostravské umělce — Pět cen Thálie pro ostravské umělce — Stávka soudních úředníků ochromila soudy — Výběr ze sociálních sítí ČT — Hasiči bourají v Nových Heřminovech — Vězni vaří pro seniory ve vytopeném domově

                              7. 10. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám