26 minut

22. července 2021

Část: Soud kvůli drogám nezačal ani potřetí

Obsah dílu

Nejasnosti při pořádání festivalů — Nejasnosti při pořádání festivalů — Končí spor o prodeji Dukelských kasáren — Kvalita vody ke koupání — Zájem o očkování bez registrace — Hasiči z Hlučínska se vrátili z jižní Moravy — Stavba biocentra u Senice na Hané — Revitalizace Havlíčkova nábřeží — Napadení 80letého seniora — Začínají žně — Začínají žně — Dobrovolníci pečují o les v Jeseníkách — Soud kvůli drogám nezačal ani potřetí — Krnov vyhlásil arch. soutěž na lázně — Festival Země na talíři

Části dílu

01:06
Nejasnosti při pořádání festivalů
    Někteří organizátoři festivalů považují pravidla pro jejich pořádání za nepřehledná. Informace o protikoronavirových opatřeních od MZ ČR a hygieny se podle nich neshodují a údaje na webových stránkách nejsou dostatečně podrobné. Týká se to hlavně uznávání čestných prohlášení o bezinfekčnosti.
    03:31
    Nejasnosti při pořádání festivalů
      Živě Kamil Rudolf, člen asociace Festas.
      07:02
      Končí spor o prodeji Dukelských kasáren
        Spor o prodej Dukelských kasáren v Opavě se chýlí ke konci. Vedení města loni v září uzavřelo smlouvu na prodej jejich části za 51 mil. Kč ostravské firmě JTA exclusive, která se zavázala, že na bezmála 4 hektarech postaví bytové domy. Jeden z neúspěšných zájemců, teplická společnost JTH Holding, ale prodej napadla u soudu. Nakonec ještě před prvním jednáním došlo k dohodě a ostravská firma může v Opavě začít stavět.
        07:32
        Kvalita vody ke koupání
          V rybníku Pod hradem v Bohušově na Bruntálsku hygienici při pravidelných kontrolách kvality vody odhalili zvýšené množství sinic. Koupání tam tedy není vhodné pro alergiky, těhotné ženy či malé děti. Rizikové je i koupání v Těrlické přehradě a Vrbickém jezeře na Karvinsku,kde stále přetrvává riziko onemocnění cerkáriovou dermatitidou.
          08:00
          Zájem o očkování bez registrace
            Živě Kristýna Prokešová, redaktorka ČT.
            09:34
            Hasiči z Hlučínska se vrátili z jižní Moravy
              Hasiči ze Záchranného útvaru Hlučín se vrátili ze zásahu na jižní Moravě. Téměř měsíc pomáhali s odstraňováním následků tornáda na Břeclavsku a Hodonínsku. Z Hlučína se jich na místě vystřídalo devět desítek.
              11:54
              Stavba biocentra u Senice na Hané
                Na 10hektarovém pozemku mezi Senicí na Hané a Seničkami na Olomoucku vzniká nové biocentrum. Jeho účelem bude především zachycování vody v krajině. Investorem projektu za téměř 28 mil. Kč je krajská pobočka Státního pozemkového úřadu. Zrealizovat by se ale nepodařil bez spolku místních rybářů, kteří jej plánují téměř 20 let.
                13:12
                Revitalizace Havlíčkova nábřeží
                  Visutá galerie, terasa k posezení. V Ostravě pokračuje revitalizace Havlíčkova nábřeží a řeky Ostravice a právě tyto prvky na jejích březích vzniknou. Poslední fáze úprav se týká samotného centra města.
                  Dělníci teď pracují přímo pod Mostem Miloše Sýkory. Vedení města za úpravy zaplatí 27 mil.
                  16:08
                  Napadení 80letého seniora
                    Šumperští kriminalisté vyšetřují případ napadení 80letého muže v Zábřehu mezi železniční zastávkou a tamním motelem, senior byl s vážným zraněním hlavy minulou sobotu večer převezen do nemocnice.
                    Kriminalisté hledají svědky události, zveřejnili také kamerový záznam, na kterém je člověk, jenž by mohl pomoci případ objasnit.
                    16:32
                    Začínají žně
                      Na severní Moravě a ve Slezsku začaly žně. Letos zhruba o 14 dní později než obvykle, trvat budou zároveň déle než v předchozích letech. Úrodu si zemědělci zatím pochvalují. Některé porosty ale poničily jarní mrazy.
                      18:51
                      Začínají žně
                        V MS kraji se od počátku století výrazně snížily osevní plochy ječmene, naopak řepka se pěstuje na větší rozloze. V OL kraji se nejvýrazněji propadla rozloha pšeničných polí, více se tam pěstuje nejen řepka, ale hlavně kukuřice.
                        19:10
                        Dobrovolníci pečují o les v Jeseníkách
                          Dobrovolníci z Hnutí Duha pomáhají s ochranou lesa u Vrbna pod Pradědem. V rezervaci Suchý vrch stavějí ochranné ploty, aby mladé stromky neponičila zvěř. Týden pro krajinu pořádá Hnutí duha už po 24., celkem se už do akce zapojilo více než 2 tis. dobrovolníků.
                          20:57
                          Soud kvůli drogám nezačal ani potřetí
                            Ani napotřetí se Krajskému soudu v Ostravě nepodařilo zahájit proces se 6člennou skupinou údajných vařičů a dealerů pervitinu. Jedna z obžalovaných totiž přišla až poté, co soudce případ odročil. Ten ji vzápětí nechal zatknout a skončila ve vazbě.
                            22:19
                            Krnov vyhlásil arch. soutěž na lázně
                              Rada města Krnova schválila vyhlášení mezinárodní architektonické soutěže na podobu nových městských lázní v areálu koupaliště. Soutěžící mohou své návrhy anonymně podávat do 8. října a vybraných 5 je pak bude moci dopracovat do 4. února příštího roku. Náklady vedení města odhaduje na 380 mil. Kč bez DPH.
                              22:43
                              Festival Země na talíři
                                Projekce peruánského filmu Matky Země, workshop nebo diskuse, do Olomouce se už pošesté vrátil jednodenní festival dokumentárních filmů Země na talíři. Cílem přehlídky je především upozornit na některé problémy související s produkcí potravin a změnou klimatu.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                23. července 2021

                                Přehled dílů

                                4597 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                19. července

                                Začala stavba koncertní haly — Přestavba mrakodrapu podle E. Jiřičné — Možné hromadné výpovědi v Liberty — Skončila přestavba sportovní haly v Konici — Speciální vyšetření pro potápěče — Porušování pravidel jízdy po dálnici — Výběr ze sociálních sítí ČT — Festival z pohledu hendikepovaných — Festivalové darování kostní dřeně — Jan Souček na fóru Meltingpot — Pokračují Colours of Ostrava — Druhý den festivalu Colours of Ostrava

                                19. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Do Mošnova míří investice za 3,5 mld. — Dopravní kolaps Olomouce — Setkání evropských cyklokoordinátorů — Půjčka kraje pro 654 zaměstnanců Liberty — Návrat armády na letiště v Bochoři — Soud zahladil trest bývalému hejtmanovi — Zmírňování následků bleskových povodní — Vysoké teploty během letních festivalů — První den Colours of Ostrava

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                17. července

                                Přípravy před začátkem festivalu — Největší hvězdy Colours of Ostrava — Colours of Ostrava 2024 — Praktická stránka letošních Colours — Dolní Vítkovice jako fenomén — Fronty na úřadech kvůli pasům — Zasedání Rady ČT v Ostravě — Dopravní omezení v Přerově — Sezóna nakládání okurek — Rekonstrukce Těšínského divadla — Roste počet levandulových polí

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                16. července

                                Kandidátní listiny pro krajské volby — Bortící se cyklostezka na Přerovsku — 14 let za pokus o upálení — Pomoc českých hasičů v Bulharsku — Pomoc Úřadu práce zaměstnancům Liberty — Počítačové viry jako obrazy — Přestavba historické továrny za 3 mld. — Z Krnova na nejsevernější bod Evropy — Příprava areálu pro Colours of Ostrava — Vytíženost ostravských hotelů — Výběr ze sociálních sítí — Letní škola slovanských studií — Nový mural v ostravských vítkovicích

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. července

                                Příčiny a následky extrémního počasí — Výstraha před vysokými teplotami — Prodej dalších pozemků v zóně v Mošnově — Transformace dětských domovů — Rekonstrukce frýdecké baziliky — Další případ utonuí v Olomouckém kraji — Krádeže na koupalištích — Výběr ze sociálních sítí — Zemřel režisér a dramatur Ivan Misař — Zájem o psí hotely o prázdninách

                                15. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. července

                                Liberty bez pomoci státu — Průběh krize v huti Liberty — Dva utonulí na Olomoucku — Petice proti zasypání lomu v Mladecku — 30 let Lázní Klimkovice — Uzavření lesů u Plumlova kvůli kalamitě — Škody na hřbitově v Českém Těšíně — Výběr ze sociálních sítí — Zrušená teknoparty v Rýmařově — Historie frýdecko-místeckých textilek

                                12. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. července

                                Jednání vlády s odbory Liberty — Možné dopady krize v huti Liberty — Policie obvinila výrobce pervitinu — Zával v polském Dole Rydultowy — Následky bouřek na Novojičínsku — Práce v horkém počasí — Prázdninové rekonstrukce škol — V kůži hendikepovaných na zkoušku

                                11. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. července

                                Na Moravě a ve Slezsku začaly žně — Verdikt k Liberty do konce července — Ochrana před extrémním horkem — Překonání teplotních rekordů — Cvičení v Klimkovickém tunelu — Plechové garáže v historickém centru Olomouce — Odklízení dřevin po bouřkách stále trvá — Hlídání předškolních dětí během léta — Nový typ nákladní Tatry Phoenix — Vzpomínky Viktora Freša v GVUO

                                10. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. července

                                Odlízení trosek vlaku po neštěstí — Šišmou se v červnu prohnala 200etá voda — Účinné hubení komárů na Olomoucku — Oprava vytížené silnice v Přáslavicích — Příchod tropických teplot — Kandidátní listiny pro podzimní krajské volby — Umělá inteligence jako průvodce výstavou

                                9. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. července

                                Vyčíslování škod po bouřkách — Evropské peníze pro české sadaře — Bourání domů v Moravském Berouně — Žádost odborářů Liberty směrem k politikům — Rekonstrukce koryta Bystřice v Olomouci — Divácký rekord na Beats for love — Častější dopravní kontroly — Kvalita vody v nádržích — Kvalita vody v přehradách — Výběr ze sociálních sítí — Oprava zámku v Hranicích — Začaly Shakespearovské slavnosti

                                8. 7. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám