26 minut

22. července 2021

Část: Začínají žně

Obsah dílu

Nejasnosti při pořádání festivalů — Nejasnosti při pořádání festivalů — Končí spor o prodeji Dukelských kasáren — Kvalita vody ke koupání — Zájem o očkování bez registrace — Hasiči z Hlučínska se vrátili z jižní Moravy — Stavba biocentra u Senice na Hané — Revitalizace Havlíčkova nábřeží — Napadení 80letého seniora — Začínají žně — Začínají žně — Dobrovolníci pečují o les v Jeseníkách — Soud kvůli drogám nezačal ani potřetí — Krnov vyhlásil arch. soutěž na lázně — Festival Země na talíři

Části dílu

01:06
Nejasnosti při pořádání festivalů
    Někteří organizátoři festivalů považují pravidla pro jejich pořádání za nepřehledná. Informace o protikoronavirových opatřeních od MZ ČR a hygieny se podle nich neshodují a údaje na webových stránkách nejsou dostatečně podrobné. Týká se to hlavně uznávání čestných prohlášení o bezinfekčnosti.
    03:31
    Nejasnosti při pořádání festivalů
      Živě Kamil Rudolf, člen asociace Festas.
      07:02
      Končí spor o prodeji Dukelských kasáren
        Spor o prodej Dukelských kasáren v Opavě se chýlí ke konci. Vedení města loni v září uzavřelo smlouvu na prodej jejich části za 51 mil. Kč ostravské firmě JTA exclusive, která se zavázala, že na bezmála 4 hektarech postaví bytové domy. Jeden z neúspěšných zájemců, teplická společnost JTH Holding, ale prodej napadla u soudu. Nakonec ještě před prvním jednáním došlo k dohodě a ostravská firma může v Opavě začít stavět.
        07:32
        Kvalita vody ke koupání
          V rybníku Pod hradem v Bohušově na Bruntálsku hygienici při pravidelných kontrolách kvality vody odhalili zvýšené množství sinic. Koupání tam tedy není vhodné pro alergiky, těhotné ženy či malé děti. Rizikové je i koupání v Těrlické přehradě a Vrbickém jezeře na Karvinsku,kde stále přetrvává riziko onemocnění cerkáriovou dermatitidou.
          08:00
          Zájem o očkování bez registrace
            Živě Kristýna Prokešová, redaktorka ČT.
            09:34
            Hasiči z Hlučínska se vrátili z jižní Moravy
              Hasiči ze Záchranného útvaru Hlučín se vrátili ze zásahu na jižní Moravě. Téměř měsíc pomáhali s odstraňováním následků tornáda na Břeclavsku a Hodonínsku. Z Hlučína se jich na místě vystřídalo devět desítek.
              11:54
              Stavba biocentra u Senice na Hané
                Na 10hektarovém pozemku mezi Senicí na Hané a Seničkami na Olomoucku vzniká nové biocentrum. Jeho účelem bude především zachycování vody v krajině. Investorem projektu za téměř 28 mil. Kč je krajská pobočka Státního pozemkového úřadu. Zrealizovat by se ale nepodařil bez spolku místních rybářů, kteří jej plánují téměř 20 let.
                13:12
                Revitalizace Havlíčkova nábřeží
                  Visutá galerie, terasa k posezení. V Ostravě pokračuje revitalizace Havlíčkova nábřeží a řeky Ostravice a právě tyto prvky na jejích březích vzniknou. Poslední fáze úprav se týká samotného centra města.
                  Dělníci teď pracují přímo pod Mostem Miloše Sýkory. Vedení města za úpravy zaplatí 27 mil.
                  16:08
                  Napadení 80letého seniora
                    Šumperští kriminalisté vyšetřují případ napadení 80letého muže v Zábřehu mezi železniční zastávkou a tamním motelem, senior byl s vážným zraněním hlavy minulou sobotu večer převezen do nemocnice.
                    Kriminalisté hledají svědky události, zveřejnili také kamerový záznam, na kterém je člověk, jenž by mohl pomoci případ objasnit.
                    16:32
                    Začínají žně
                      Na severní Moravě a ve Slezsku začaly žně. Letos zhruba o 14 dní později než obvykle, trvat budou zároveň déle než v předchozích letech. Úrodu si zemědělci zatím pochvalují. Některé porosty ale poničily jarní mrazy.
                      18:51
                      Začínají žně
                        V MS kraji se od počátku století výrazně snížily osevní plochy ječmene, naopak řepka se pěstuje na větší rozloze. V OL kraji se nejvýrazněji propadla rozloha pšeničných polí, více se tam pěstuje nejen řepka, ale hlavně kukuřice.
                        19:10
                        Dobrovolníci pečují o les v Jeseníkách
                          Dobrovolníci z Hnutí Duha pomáhají s ochranou lesa u Vrbna pod Pradědem. V rezervaci Suchý vrch stavějí ochranné ploty, aby mladé stromky neponičila zvěř. Týden pro krajinu pořádá Hnutí duha už po 24., celkem se už do akce zapojilo více než 2 tis. dobrovolníků.
                          20:57
                          Soud kvůli drogám nezačal ani potřetí
                            Ani napotřetí se Krajskému soudu v Ostravě nepodařilo zahájit proces se 6člennou skupinou údajných vařičů a dealerů pervitinu. Jedna z obžalovaných totiž přišla až poté, co soudce případ odročil. Ten ji vzápětí nechal zatknout a skončila ve vazbě.
                            22:19
                            Krnov vyhlásil arch. soutěž na lázně
                              Rada města Krnova schválila vyhlášení mezinárodní architektonické soutěže na podobu nových městských lázní v areálu koupaliště. Soutěžící mohou své návrhy anonymně podávat do 8. října a vybraných 5 je pak bude moci dopracovat do 4. února příštího roku. Náklady vedení města odhaduje na 380 mil. Kč bez DPH.
                              22:43
                              Festival Země na talíři
                                Projekce peruánského filmu Matky Země, workshop nebo diskuse, do Olomouce se už pošesté vrátil jednodenní festival dokumentárních filmů Země na talíři. Cílem přehlídky je především upozornit na některé problémy související s produkcí potravin a změnou klimatu.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                23. července 2021

                                Přehled dílů

                                4585 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                2. července

                                Prázdninové tábory mají za sebou evakuaci — Už 28 bouřek a Frýdeckomístecku — Žloutenka typu A trápí Ostravu — Výluka na trati Olomouc-Senice-Drahanovice — Obviněný z vraždy jde do vazby — Přípravy na Beats for Love — Hotely a penziony v Beskydech hlásí plno — Výběr ze sociálních sítí — Gagarinova ulice v Komorní scéně Aréna

                                2. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                1. července

                                Obce likvidují škody po bouři — 150 zásahů moravskoslezských hasičů — Nový stavební zákon — Policisté obvinili muže z vraždy — Galerie Plato opouští bývalý Bauhaus — Ostravská radnice národní kulturní památkou

                                1. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                28. června

                                Předávání vysvědčení — Aktuální provoz na dálnicích — Bezpečnost na silnicích o prázdninách — Bleskové povodně na Přerovsku — Zásahy hasičů během bouřek — Zástupci vedení ANO jednali s odboráři Liberty — S koněmi napříč Evropou — NS potvrdil podmínky za neštěstí ve Studénce — Rekonstrukce nádraží ve Vítkovicích — Výběr ze sociálních sítí ČT — Trienále SEFO 2024 — Ve Frýdku-Místku startuje FM City Fest

                                28. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                27. června

                                Podoba mrakodrapu Ostrava Towers Complex — Proměna centra Ostravy — Pomoc zaměstnancům Liberty — Mzdy pro zaměstnance společnosti LEPO — Následky bouřek na Olomoucku — Další výstraha před silnými bouřkami — Nové vybavení pro dobrovolné hasiče — Ochrana vodojemů laserovými paprsky — Participativní rozpočty ve městech — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mobilní aplikace pro boj se šikanou — Úspěchy ve vzdušné akrobacii

                                27. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                26. června

                                Schválené memorandum o stadionu Bazaly — Více k tématu — Zastupitelé Mor. Berouna ke stavbě větrníků — Sociální program pro zaměstnance Liberty — Škody na polích po bouřkách — Výstraha před silnými bouřkami — Fandění fotbalistům v barech a restauracích — Návrat Mánesova obrazu do Čech pod Kosířem — Mezinárodní den boje proti drogám — Neúspěšný prodej Hanáckých kasáren — Mezigenerační výstup na Šerák — V Ostravě začínají Dny nové opery

                                26. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                25. června

                                30 let od ukončení těžby na Ostravsku — Úbytek dětí na Jablunkovsku — Třineckým železárnám výrazně klesl zisk — Veřejné jednání o vysokorychlostní trati — Zvýšená aktivita klíšťat — Dřívější samosběry borůvek — 15 let od tragických povodní — Válečný příběh pamětnice — Liška Bystrouška v režii Itzika Galiliho

                                25. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                24. června

                                Pracovníci Liberty žádají o náhradu mzdy — Více k tématu — Svědectví Aleny Schillerové v kauze FAU — Rekonstrukce lůžkového pavilonu FN Ostrava — Zrušení nebezpečného přejezdu u Prostějova — Zpěvák poděkoval zdravotníkům — Důsledky bouřek na povodí Moravy — Výběr ze sociálních sítí — Péče o jírovce ohrožené klíněnkou — 30 let Komorní scény Aréna

                                24. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                21. června

                                Komplikace v dopravě kvůli letním opravám — Opravy komunikací v krajích — Soud poslal Liberty do insolvence — Nový zdroj vody pro obyvatele Jesenicka — Myslivci hrozí 6 let za zastřelení člověka — Práškování polí s kukuřicí — Výročí vraždy generála Píky — Odstraňování škod po bouřkách — Budoucnost ostravské lokality Bedřiška — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nastává výjimečné postavení úplňku — Sochy nevidomých autorů v Bruntále

                                21. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                20. června

                                Sanace heřmanické haldy pomocí sarkofágu — Technické řešení sanace heřmanické haldy — Následky silných bouřek — Ministři k situaci v Liberty — Jediný plavecký bazén na Jesenicku čeká rekonstrukce — Stavba biotopového koupaliště na Olomoucku — Tajemství mumie v bíloveckém muzeu — Nové větrné elektrárny na Bruntálsku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Projekty Městské policie pro vyloučené lokality — Startuje opavský festival Slunovrat

                                20. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                19. června

                                Největší investice v historii Česka — Zastupitelstvo Dolní Lutyně ke gigafactory — Audit v DP Ostrava — Ústavní soud potvrdil doživotí pro Pavla Nárožného — V nemocnici po výbuchu zůstávají 4 lidé — Budoucnost ostravského Bauhausu — Narození žirafího mláděte v Zoo Olomouc — Výstraha před silnými bouřkami — Cvičení aktivních záloh na Libavé — Rekonstrukce pavilonu v MěN Ostrava — Výběr ze sociálních sítí — Prevence před úrazy u vody — Výtvarné sympozium v Jistebníku

                                19. 6. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám