27 minut

7. ledna 2021

Část: Nárůst kontaktů nakažených

Obsah dílu

Skiareály zůstanou mimo provoz — Skiareály zůstanou mimo provoz — Vláda prodloužila opatření — Nákaza zrychluje — Nemocnicím schází zaměstnanci — Nárůst kontaktů nakažených — Nehoda autobusů ve Vápenné — Výstraha před náledím — Škrty pro ostravský sport — Sklizeň rajčat v lednu — Obcím schází uzavřená infocentra — Pokles tržeb průmyslových podniků — Slezská Ostrava mění parkování — Vítězný návrh parkovacího domu — Nalezené depozity v Hradci nad Moravicí

Části dílu

00:45
Skiareály zůstanou mimo provoz
    Lyžařská střediska zůstávají zavřená. MPO ČR pro ně připravuje speciální program kompenzací. Kabinet o něm bude rozhodovat v pondělí. Střediska mohla být v zimní sezóně zatím otevřena od 18. do 26. prosince.
    03:05
    Skiareály zůstanou mimo provoz
      Živě David Karčmář, ředitel destinační společnosti Moravian-Silesian Tourism.
      06:52
      Vláda prodloužila opatření
        Index rizika protiepidemického systému je v Česku stále na nejvyšším 5. stupni. Vláda proto prodloužila opatření proti šíření koronaviru do 22. ledna. Pro školy se nic nemění. O možném rozvolňování bude kabinet znovu jednat v pondělí.
        07:31
        Nákaza zrychluje
          Index protiepidemického systému PES zůstal v MS kraji 6. dnem na hodnotě 89. Kopíruje tak celorepublikový průměr. Nejhorší situace je na Bruntálsku, nejnižší hodnotu evidují na Novojičínsku.
          Přibylo 2 211 nakažených. V kraji Olomouckém index rizika klesl o 2 body na 84. Od včerejška tam hygienici nově registrují 1 272 nakažených, což je 3. nejvyšší denní počet od začátku pandemie.
          08:14
          Nemocnicím schází zaměstnanci
            Živě redaktorka Pavla Daňková.
            10:06
            Nárůst kontaktů nakažených
              Vysoké počty nově nakažených koronavirem znamenají i velký nápor na hygieniky a všechny, kteří pomáhají s vyhledáváním kontaktů nemocných. Denně jich teď musí zvládnout dohromady obvolat i přes 1 500. Telefonátů je více než na podzim. Lidé se přes svátky více setkávali s příbuznými a známými. Nákaza se šíří už delší dobu komunitně, ne vždy se tak daří dohledat, kde se pacient nakazil.
              12:08
              Nehoda autobusů ve Vápenné
                Sníh působil komplikace na silnicích. Hasiči zasahovali ve Vápenné na Jesenicku. Autobus sjel do příkopu, musel ho vyprošťovat jeřáb, jeden cestující se zranil.
                12:29
                Výstraha před náledím
                  Do zítřejších 10 hodin dopoledne platí výstraha před náledím. Opatrní by měli být řidiči, ale i chodci. Náledí a zmrazky z tajícího sněhu se můžou tvořit i v dalších dnech v celé České republice.
                  12:46
                  Škrty pro ostravský sport
                    O 25 mil. méně dostanou letos sportovní kluby od ostravského magistrátu. Kvůli dopadům covidu a úpravám daňového balíčku vedení města omezí dotace do sportu a tělovýchovy o 20 %. Kluby teď počítají, kde budou škrtat.
                    14:59
                    Sklizeň rajčat v lednu
                      Naproti tomu v Dolní Lutyni, v největším skleníku v Česku, vrcholí další sklizeň rajčat. Kvůli zimnímu počasí je produkce oproti létu nižší. Pěstitelé se zároveň chystají na novou sezónu. Už příští týden vysadí dalších 250 tis. rostlin.
                      16:58
                      Obcím schází uzavřená infocentra
                        Informační centra v obcích si stěžují na uzavření. Na řadě míst jsou pro místní přitom podle nich důležitým pomocníkem. V průběhu koronavirové pandemie v případě provozu zajišťovali například tisk materiálů pro rodiče s dětmi, které museli přejít na distanční výuku, zprostředkovávali přístup na internet nebo vraceli peníze za nevyužité vstupné.
                        19:12
                        Pokles tržeb průmyslových podniků
                          Průmyslovým podnikům v OL kraji za 9 měsíců klesly tržby téměř o 10 % na 95 mld. 747 mil. Kč. Firmy přišly o zakázky kvůli pandemii koronaviru, tržby jim klesly ale už předloni. Některé oznámily propouštění. Nová rezidentní parkovací místa pro obyvatele Slezské Ostravy zřídil od nového roku městský úřad.
                          19:34
                          Slezská Ostrava mění parkování
                            Nová rezidentní parkovací místa pro obyvatele Slezské Ostravy zřídil od nového roku městský úřad.
                            V ulicích kolem radnice obvodu a na sídlišti Kamenec mají totiž místní dlouhodobě problém zaparkovat. Lokality tu využívají lidé pracující v centru, kteří se tak vyhýbají placení.
                            21:30
                            Vítězný návrh parkovacího domu
                              A dalších 400 míst v centru Ostravy nabídne nový multifunkční parkovací dům, jehož stavba by měla začít v roce 2023. Vedení města už vybralo vítězný návrh, který připravilo pražské studio Chalupa architekti. Náklady by měly být okolo 400 mil. Kč. Vedení Ostravy bude pro projekt hledat strategického partnera mezi soukromníky.
                              21:54
                              Nalezené depozity v Hradci nad Moravicí
                                Tisíce uměleckých a historických předmětů zpátky na zámku v Hradci nad Moravicí. Jeho vybavení se vrátilo zpět po 36 letech a už je kompletní. V moderních depozitech je uloženo vše, co k zámku patřilo, třeba největší zámecká sbírka orientálního umění v Česku, stovky vzácných knih i oblečení šlechty. Dochovalo se i díky tomu, že se zámku vyhnulo poválečné rabování.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                8. ledna 2021

                                Přehled dílů

                                4596 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Do Mošnova míří investice za 3,5 mld. — Dopravní kolaps Olomouce — Setkání evropských cyklokoordinátorů — Půjčka kraje pro 654 zaměstnanců Liberty — Návrat armády na letiště v Bochoři — Soud zahladil trest bývalému hejtmanovi — Zmírňování následků bleskových povodní — Vysoké teploty během letních festivalů — První den Colours of Ostrava

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                17. července

                                Přípravy před začátkem festivalu — Největší hvězdy Colours of Ostrava — Colours of Ostrava 2024 — Praktická stránka letošních Colours — Dolní Vítkovice jako fenomén — Fronty na úřadech kvůli pasům — Zasedání Rady ČT v Ostravě — Dopravní omezení v Přerově — Sezóna nakládání okurek — Rekonstrukce Těšínského divadla — Roste počet levandulových polí

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                16. července

                                Kandidátní listiny pro krajské volby — Bortící se cyklostezka na Přerovsku — 14 let za pokus o upálení — Pomoc českých hasičů v Bulharsku — Pomoc Úřadu práce zaměstnancům Liberty — Počítačové viry jako obrazy — Přestavba historické továrny za 3 mld. — Z Krnova na nejsevernější bod Evropy — Příprava areálu pro Colours of Ostrava — Vytíženost ostravských hotelů — Výběr ze sociálních sítí — Letní škola slovanských studií — Nový mural v ostravských vítkovicích

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. července

                                Příčiny a následky extrémního počasí — Výstraha před vysokými teplotami — Prodej dalších pozemků v zóně v Mošnově — Transformace dětských domovů — Rekonstrukce frýdecké baziliky — Další případ utonuí v Olomouckém kraji — Krádeže na koupalištích — Výběr ze sociálních sítí — Zemřel režisér a dramatur Ivan Misař — Zájem o psí hotely o prázdninách

                                15. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. července

                                Liberty bez pomoci státu — Průběh krize v huti Liberty — Dva utonulí na Olomoucku — Petice proti zasypání lomu v Mladecku — 30 let Lázní Klimkovice — Uzavření lesů u Plumlova kvůli kalamitě — Škody na hřbitově v Českém Těšíně — Výběr ze sociálních sítí — Zrušená teknoparty v Rýmařově — Historie frýdecko-místeckých textilek

                                12. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. července

                                Jednání vlády s odbory Liberty — Možné dopady krize v huti Liberty — Policie obvinila výrobce pervitinu — Zával v polském Dole Rydultowy — Následky bouřek na Novojičínsku — Práce v horkém počasí — Prázdninové rekonstrukce škol — V kůži hendikepovaných na zkoušku

                                11. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. července

                                Na Moravě a ve Slezsku začaly žně — Verdikt k Liberty do konce července — Ochrana před extrémním horkem — Překonání teplotních rekordů — Cvičení v Klimkovickém tunelu — Plechové garáže v historickém centru Olomouce — Odklízení dřevin po bouřkách stále trvá — Hlídání předškolních dětí během léta — Nový typ nákladní Tatry Phoenix — Vzpomínky Viktora Freša v GVUO

                                10. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. července

                                Odlízení trosek vlaku po neštěstí — Šišmou se v červnu prohnala 200etá voda — Účinné hubení komárů na Olomoucku — Oprava vytížené silnice v Přáslavicích — Příchod tropických teplot — Kandidátní listiny pro podzimní krajské volby — Umělá inteligence jako průvodce výstavou

                                9. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. července

                                Vyčíslování škod po bouřkách — Evropské peníze pro české sadaře — Bourání domů v Moravském Berouně — Žádost odborářů Liberty směrem k politikům — Rekonstrukce koryta Bystřice v Olomouci — Divácký rekord na Beats for love — Častější dopravní kontroly — Kvalita vody v nádržích — Kvalita vody v přehradách — Výběr ze sociálních sítí — Oprava zámku v Hranicích — Začaly Shakespearovské slavnosti

                                8. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                4. července

                                Hygienici kontrolují tábory — Aktuální situace na českých silnicích — Zemědělci letos sklidí méně obilovin i řepky — Kasační stížnost ombudsmana na Šantovku — Úspěšnost Ukrajinců na středních školách — Záchranáři očekávají nával lidí v Beskydech — Některým průmyslovým firmám se daří — Slavnost sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti — Výběr ze sociálních sítí ČT — Hlučín čekají dopravní komplikace — Interpretační kurzy na Ostravské univerzitě

                                4. 7. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám