25 minut

Události v regionech

Část: Provoz nemocnic

Obsah dílu

Vláda schválila navýšení ošetřovného — Uvolňování omezení — Uvolňování omezení — Farmářské trhy — V pondělí se otevřou prodejny aut — První vlna uvolnění — Policisté stíhají dvojici mužů — Fakulty OU porušovaly předpisy při přijímacím řízení — Nakažení senioři v nemocnici — Zařízení pro bezdomovce — Provoz nemocnic — Dětská nemocnice v Brně uvolňuje opatření — Nemocnice terčem kybernetického útoku — Omezení na D1 — V Řečkovicích hořela střecha — Počasí o víkendu — Volejbalisti pomáhají v lese

Části dílu

00:41
Vláda schválila navýšení ošetřovného
    80 % místo dosavadních 60. Vláda na dnešním zasedání schválila navýšení ošetřovného na 80 % denního základu příjmu zaměstnanců, a to zpětně od 1. dubna. Podle návrhu zákona by měl stát ošetřovné kvůli uzavřeným školám vyplácet nejdéle do prázdnin. Příští týden by zákon měla posoudit sněmovna.
    01:41
    Uvolňování omezení
      Vláda dnes taky potvrdila první vlnu rozvolnění opatření - celkem jich je 5. Ševci, švadleny nebo třeba fotografové tak mohou od pondělí otevřít své provozovny. Někteří podnikatelé po dobu nuceného uzavření prodejny dodělávali předem objednané zakázky.
      03:32
      Uvolňování omezení
        Živě redaktorka Aneta Beránková.
        05:32
        Farmářské trhy
          A příští týden se budou pořádat farmářské trhy taky ve Frýdlantě nad Ostravicí nebo v Opavě, i tam ale stánků ubude. Na trhy nesmí občerstvení a ochutnávky farmářských produktů. Mezi zákazníky se budou muset dodržovat rozestupy a u každého stánku bude muset být dezinfekce.
          06:16
          V pondělí se otevřou prodejny aut
            Na znovuotevření po téměř měsíci se připravují i prodejci aut, a to jak těch nových tak ojetých. I oni ale musí dodržet přísná hygienická opatření - při jednání se zákazníkem i při prohlídkách vozů.
            08:13
            První vlna uvolnění
              Na závěr ještě přehled toho, co se od pondělí 20. dubna zprovozní. Své dveře otevřou řemeslníci s provozovnou, autobazary a autosalony. Do měst a vesnic se vrátí i farmářské trhy. Zasnoubené páry budou mít možnost se vzít, počet osob na svatbě ale nesmí přesáhnout 10 lidí. Dál se na sportoviště vrátí i profesionální sportovci a sportovkyně, vysoké školy umožní individuální aktivity pro studenty v posledním ročníku. Vše bude fungovat za zpřísněných hygienických podmínek.
              09:02
              Policisté stíhají dvojici mužů
                Policisté stíhají dvojici mužů z Moravskoslezského kraje kvůli podezření z šíření nakažlivé nemoci, tedy nemoci COVID-19. Jeden z mužů porušil nařízenou karanténu a bez ochranných pomůcek chodil po činžovním domě i před ním. Druhý muž kromě porušování nařízené izolace navíc na sousedy plival z okna. Měl jim dokonce hrozit nákazou a smrtí. Policisté neřekli, jestli muži nemoc COVID-19 skutečně měli.
                09:41
                Fakulty OU porušovaly předpisy při přijímacím řízení
                  Všechny fakulty Ostravské univerzity porušovaly předpisy při přijímacím řízení. Píše se to ve zprávě
                  Kontrolní komise Národního akreditačního úřadu, kterou má Česká televize k dispozici. V krajním případě by univerzita mohla přijít o akreditaci. Problémové bylo zejména přijímání studentů a studentek na základě odvolání. Rektor Jan Lata pochybení popírá.
                  10:41
                  Nakažení senioři v nemocnici
                    Do nemocnice v Bílovci na Novojičínsku dnes sanitky přivezly jedenáct seniorů s onemocněním COVID 19 z ostravského domova pro seniory Iris - někteří už byli hospitalizovaní v jiných zdravotnických zařízeních.
                    12:30
                    Zařízení pro bezdomovce
                      Brno připravilo dvě místa pro lidi bez střechy nad hlavou. V ulici Vlhká bude až čtyřicet lidí v denním centru, podobný počet pak může zůstávat na takzvaném Střeláku v Pisárkách - tam je provoz i přes noc.
                      14:58
                      Provoz nemocnic
                        Do běžného režimu se vrací i menší nemocnice. Od pondělí se chystají otevřít některá svá oddělní. Další se přidají v průběhu času. Lékaři v příštích týdnech provedou akutní operace.
                        17:22
                        Dětská nemocnice v Brně uvolňuje opatření
                          Taky Dětská nemocnice v Brně uvolňuje opatření, která zavedla kvůli šířící se nákaze. Už teď navyšuje počet ambulantních vyšetření a od příštího týdne umožní i více operací a hospitalizací.
                          18:07
                          Nemocnice terčem kybernetického útoku
                            Fakultní nemocnice v Olomouci a v Ostravě se zřejmě staly terčem kybernetického útoku. Hrozbu se podařilo v obou případech odvrátit. Podle mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava jde ale o běžné útoky, které se daří odrážet. Před aktivitami hackerů včera nemocnice varoval Úřad pro kybernetickou bezpečnost.
                            18:30
                            Omezení na D1
                              Řidiče čeká v noci ze soboty na neděli úplná uzavírka dálnice D1. Provoz zastaví demolice tří nadjezdů mezi Devíti Kříži a EXITem Ostrovačice. Ode dneška je omezený provoz v modernizovaných úsecích u Humpolce.
                              19:57
                              V Řečkovicích hořela střecha
                                Střecha rodinného domu dnes odpoledne hořela v brněnských Řečkovicích. Hasiči požár hasili několika vodními proudy, konstrukci museli rozebrat. Dvě zraněné osoby ošetřili zdravotníci.
                                20:10
                                Počasí o víkendu
                                  Živě redaktor Dušan Gavenda.
                                  22:04
                                  Volejbalisti pomáhají v lese
                                    Profesionální sportovci můžou začít trénovat v pondělí, zatím to nejde. Brněnští volejbalisti a volejbalistky si tak našli alternativu. Pomáhají v lese. Udržují se tak v kondici a zároveň pomáhají přírodě.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    20. dubna 2020

                                    Přehled dílů

                                    4589 dostupných
                                    Stopáž25 minut

                                    9. července

                                    Odlízení trosek vlaku po neštěstí — Šišmou se v červnu prohnala 200etá voda — Účinné hubení komárů na Olomoucku — Oprava vytížené silnice v Přáslavicích — Příchod tropických teplot — Kandidátní listiny pro podzimní krajské volby — Umělá inteligence jako průvodce výstavou

                                    9. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. července

                                    Vyčíslování škod po bouřkách — Evropské peníze pro české sadaře — Bourání domů v Moravském Berouně — Žádost odborářů Liberty směrem k politikům — Rekonstrukce koryta Bystřice v Olomouci — Divácký rekord na Beats for love — Častější dopravní kontroly — Kvalita vody v nádržích — Kvalita vody v přehradách — Výběr ze sociálních sítí — Oprava zámku v Hranicích — Začaly Shakespearovské slavnosti

                                    8. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    4. července

                                    Hygienici kontrolují tábory — Aktuální situace na českých silnicích — Zemědělci letos sklidí méně obilovin i řepky — Kasační stížnost ombudsmana na Šantovku — Úspěšnost Ukrajinců na středních školách — Záchranáři očekávají nával lidí v Beskydech — Některým průmyslovým firmám se daří — Slavnost sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti — Výběr ze sociálních sítí ČT — Hlučín čekají dopravní komplikace — Interpretační kurzy na Ostravské univerzitě

                                    4. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    3. července

                                    800 lidí z Liberty nepožádalo o plat ÚP — Zařízení pro propuštěné vězně přerušilo práci — Slimáci působí kalamitu, přeje jim počasí — 8 lidí zadrženo za výrobu pervitinu — Nová dozorčí rada Vítkovice Steel — 170 let od narození Leoše Janáčka — V obcích chybí mobilní signál — Dilema zoologických zahrad — Začal Festival Beats for Love — Tiché památníky na Jablunkovsku

                                    3. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    2. července

                                    Prázdninové tábory mají za sebou evakuaci — Už 28 bouřek a Frýdeckomístecku — Žloutenka typu A trápí Ostravu — Výluka na trati Olomouc-Senice-Drahanovice — Obviněný z vraždy jde do vazby — Přípravy na Beats for Love — Hotely a penziony v Beskydech hlásí plno — Výběr ze sociálních sítí — Gagarinova ulice v Komorní scéně Aréna

                                    2. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    1. července

                                    Obce likvidují škody po bouři — 150 zásahů moravskoslezských hasičů — Nový stavební zákon — Policisté obvinili muže z vraždy — Galerie Plato opouští bývalý Bauhaus — Ostravská radnice národní kulturní památkou

                                    1. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    28. června

                                    Předávání vysvědčení — Aktuální provoz na dálnicích — Bezpečnost na silnicích o prázdninách — Bleskové povodně na Přerovsku — Zásahy hasičů během bouřek — Zástupci vedení ANO jednali s odboráři Liberty — S koněmi napříč Evropou — NS potvrdil podmínky za neštěstí ve Studénce — Rekonstrukce nádraží ve Vítkovicích — Výběr ze sociálních sítí ČT — Trienále SEFO 2024 — Ve Frýdku-Místku startuje FM City Fest

                                    28. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    27. června

                                    Podoba mrakodrapu Ostrava Towers Complex — Proměna centra Ostravy — Pomoc zaměstnancům Liberty — Mzdy pro zaměstnance společnosti LEPO — Následky bouřek na Olomoucku — Další výstraha před silnými bouřkami — Nové vybavení pro dobrovolné hasiče — Ochrana vodojemů laserovými paprsky — Participativní rozpočty ve městech — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mobilní aplikace pro boj se šikanou — Úspěchy ve vzdušné akrobacii

                                    27. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    26. června

                                    Schválené memorandum o stadionu Bazaly — Více k tématu — Zastupitelé Mor. Berouna ke stavbě větrníků — Sociální program pro zaměstnance Liberty — Škody na polích po bouřkách — Výstraha před silnými bouřkami — Fandění fotbalistům v barech a restauracích — Návrat Mánesova obrazu do Čech pod Kosířem — Mezinárodní den boje proti drogám — Neúspěšný prodej Hanáckých kasáren — Mezigenerační výstup na Šerák — V Ostravě začínají Dny nové opery

                                    26. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    25. června

                                    30 let od ukončení těžby na Ostravsku — Úbytek dětí na Jablunkovsku — Třineckým železárnám výrazně klesl zisk — Veřejné jednání o vysokorychlostní trati — Zvýšená aktivita klíšťat — Dřívější samosběry borůvek — 15 let od tragických povodní — Válečný příběh pamětnice — Liška Bystrouška v režii Itzika Galiliho

                                    25. 6. 2024 na ČT1

                                    Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                    Napište nám