25 minut

2. července

Obsah dílu

Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

Části dílu

01:07
Letiště má potíže s odbavováním
    Pražské letiště má problémy s odbavováním a výdejem zavazadel. Cestující na ně čekají i několik hodin. Letiště jim proto doporučuje jet domů a nechat si kufry poslat handlingovou společností. Podle mluvčí letiště komplikace způsobil hustý prázdninový provoz.
    02:54
    Problémy s odbavováním na letišti
      Pražské letiště Václava Havla má problémy s odbavováním zavazadel kvůli hustému letovému provozu. Cestující na ně čekají v destinacích i v Praze.
      04:26
      Hradec čistí město od dočasných staveb
        Úřady je povolovaly v 90. letech. Hradecká čerpací stanice OMV na Gočárově okruhu pravomocně dočasné povolení právě ztratila.
        06:26
        Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna
          Rokytno má ode dneška silniční obchvat. Jeho význam je v tom, že je zároveň přivaděčem k dálnici D35 a tak Rokytnu uleví od tranzitní kamionové dopravy, která dosud vesnicí projížděla. Ale obce Býš a Chvojenec se obávají, že co uleví Rokytnu, bude teď ve zvýšené míře jezdit skrz ně.
          06:59
          Protipovodňová opatření v Písku
            Řadu let už obyvatelé Písku trápí Mehelnický potok. V době intenzivních dešťů se totiž jeho hladina rychle zvedá. Proto zástupci města chystali protipovodňovou zeď, ta ale nakonec nevznikne. Novým řešením má být mimo jiné nádrž, která velkou vodu zadrží ještě předtím, než se dostane do města.
            08:54
            Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad
              Cestující v Praze můžou ode dneška bezbariérově využívat stanici metra Jiřího z Poděbrad. Výtahy tam dělníci postavili při celkové rekonstrukci. Ta trvala přes dva roky. Z celkových 61 stanic je jich v hlavním městě bezbariérových 47.
              09:36
              Problémy s bezdomovci v Hlinsku
                Obyvatelé Hlinska si stěžují na problémy s místními bezdomovci. Vadí jim, že se potácejí opilí v centru města, chovají se agresivně a vykonávají potřebu v místním parku. Město se snaží situaci řešit.
                11:42
                Přípravy na olympijský festival v Mostě
                  Most do Paříže – tak označují pořadatelé olympijský festival u jezera Most, který se bude konat zhruba na 3 týdny souběžně s letními hrami. Olympijskou atmosféru tak budou moci lidé zažít nejen přímo ve francouzské metropoli, ale právě i v severních Čechách.
                  13:47
                  Projekt solární elektrárny v Ralsku
                    Liberecký kraj chce na bývalém vojenském letišti v Ralsku vybudovat největší solární elektrárnu v Česku. Zatím ale nemá povolení k připojení do sítě ČEZ Distribuce. Kvůli projektu, jehož hodnota se pohybuje okolo tří miliard korun, prověřovala v dubnu policie i hejtmana Martina Půtu.
                    16:06
                    Nová onkologie v Karlových Varech
                      Pacientům s rakovinou v Karlovarském kraji ode dneška léčbu usnadní nová onkologická ambulance. Ta stojí v jednom z pavilonů Krajské nemocnice v Karlových Varech. Na slavnostní otevření dnes odpoledne dorazil i prezident Mezinárodního filmového festivalu Jiří Bartoška.
                      17:33
                      Nová onkologie v Karlových Varech
                        Právě onkologická ambulance je podle Karlovarské krajské nemocnice prvním krokem k vybudování plnohodnotného onkologického centra. Takové tady zatím chybí a vedení kraje o něj už roky usiluje.
                        18:33
                        Jihlava omezuje venčení psů v centru
                          Majitelé psů, kteří bydlí v centru Jihlavy budou muset své mazlíčky venčit více na okraji města. Zastupitelstvo totiž schválilo vyhlášku, ve které zakazuje vstup se psy do jednoho z parků.
                          20:29
                          Začal mezinárodní šachový festival
                            Téměř týden po začátku Olympiády dětí a mládeže hostí České Budějovice další sportovní událost. Na jihu Čech odstartoval mezinárodní šachový festival, který potrvá až do neděle.
                            20:41
                            Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí
                              Loni za stejnou dobu bylo obětí o sedm víc. Nejčastější příčinou je lidská chyba, nepozornost řidičů na přejezdech, nebo taky chyby strojvedoucích.
                              21:23
                              Park pojmenovaný podle Adolfa Borna
                                Jeden z parků v Praze 4 nese nově jméno po Adolfu Bornovi. O přejmenování parku, který měl donedávna jen pracovní název, rozhodli začátkem června pražští radní, ceduli s názvem ale odhalilo vedení radnice společně s manželkou po výtvarníkovi dnes.
                                22:50
                                Koroužkování čápů černých v Brdech
                                  Kroužkování čápů černých dnes proběhlo v brdských lesích. Jde o ohrožený druh. V hnízdě na ochránce přírody čekala dvě mláďata stará zhruba šest týdnů.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  3. července

                                  Přehled dílů

                                  4595 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  11. července

                                  Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                  11. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  10. července

                                  Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                  10. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. července

                                  Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                  9. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. července

                                  8. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám