26 minut

27. června

Část: Vážné dopravní nehody na jihu Čech

Obsah dílu

V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

Části dílu

01:02
V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop
    Díky duchapřítomnosti učitelky, která ve chvíli, kdy slyšela praskání, okamžitě žáky vyvedla, se nikdo nezranil. V péči záchranářů kvůli reakci na stres a nevolnostem skončily 3 děti a jeden dospělý. Do nemocnice ale nikdo nemusel.
    02:02
    Českem procházejí silné bouřky
      Například hasiči v Praze už vyjeli k desítkám případů. Voda v metropoli zaplavila tramvajové tratě i stanici metra Můstek. Ve Zbraslavi pak najel osobní vlak do sesutého kamení a zeminy.
      02:33
      Vážné dopravní nehody na jihu Čech
        U Libějovic na Strakonicku zemřel po srážce s nákladním autem řidič osobního auta. Ve Strážném na Prachaticku pak záchranáři museli odvézt do nemocnice vážně zraněnou prodavačku poté, co vjel do výlohy obchodu senior s osobním autem.
        02:54
        Střelec skončil v péči psychiatrů
          Muž, který v úterý střílel z domu na ulici v Libčevsi na Lounsku, skončil v péči psychiatrů. Policie ho dosud ani neobvinila. Událost, při které se nikomu nic nestalo, zatím prověřuje jako výtržnictví.
          03:11
          Zvýšení poplatků na stavebním úřadě
            Stavební úřady přijímají v posledních dnech víc žádostí než obvykle. Důvodem je změna stavebního zákona. Od pondělí totiž stát mj. zvýší některé poplatky. Například u studní se částka zvýší ze současných tří set korun na deset tisíc.
            03:52
            Důkladnější filtrace odpadních vod
              Čistírny vod by měly do roku 2045 filtrovat nebezpečné látky, včetně zbytků léčiv. Nařizuje to evropská směrnice. Nové zařízení, které z odpadní vody dokáže odstranit například veškerá antibiotika a hormony, spustila jako první v Česku Fakultní Thomayerova nemocnice v Praze.
              05:53
              AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji
                Tvrdí vedení Pardubic s odkazem na zjištění odborníků. AVE CZ se ohradila.
                07:06
                Jednání o koupi lanovky na Ještěd
                  Liberečtí zastupitelé jednají o koupi lanové dráhy na Ještěd. Město se dohodlo s Českými drahami, které lanovku a přilehlé pozemky vlastní, na kupní ceně ve výši bezmála 39 milionů korun.
                  08:48
                  Nárůst příjmů z placených stání pro turisty
                    Zájem turistů o Český Krumlov se opět zvyšuje. Zpoplatněných autobusů letos výrazně přibylo. Na placeném stání se jich za den vystřídá několik desítek. Městu tak rostou příjmy z parkování.
                    10:43
                    Osmnáctiletý trest za útok na manželku
                      Muž, který v pohlavních orgánech své ženy odpálil petardu, půjde na 18 let do vězení. Plzeňský krajský soud zároveň rozhodl o vyhoštění Oleksandra Slaika z Česka, a to na 10 let.
                      11:22
                      Meteorologové varují před silnými bouřkami
                        A teď už míříme do Blížejova na Domažlicku, kde voda z deště při silné bouři vyplavila některé ulice nebo zahrady.
                        12:55
                        Podpora výuky češtiny pro cizince
                          Lepší výuka češtiny v tuzemských školách pro zahraniční žáky. Ministerstvo ji chce podpořit dalšími 90 miliony korun. Například na základní školy v Česku letos chodilo přes 70 tisíc cizinců převážně ukrajinských válečných běženců.
                          14:49
                          Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci
                            Na konci 90. let minulého století začala v Liberci vyrůstat první průmyslová zóna financovaná soukromou společností. Součástí toho měly být dvě příjezdové komunikace napojené na rychlostní silnici I/35 směrem na Prahu a do Německa. Dodnes je jen jedna a kapacitně nestačí. Hejtmanství proto řeší, kdo ji postaví.
                            17:30
                            Žitenický zámek chtějí koupit místní
                              Obyvatelé Žitenic na Litoměřicku sepsali petici, ve které požadují referendum kvůli koupi tamního zámku. Památka je podle nich v dobrém stavu a v obci by pro ni bylo využití. Zastupitelé ale vypsání referenda odmítli. Lidé se proto chtějí obrátit na soud.
                              19:10
                              Autem na jih Evropy přes jižní Čechy
                                Více policistů a bezpečnostních akcí na silnicích a dálnicích. Řidiči s nimi musejí počítat už od zítřka, kdy začnou letní prázdniny. Právě s odjezdem lidí na dovolené bude o víkendu v terénu na 1800 dopravních hlídek.
                                20:42
                                Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily
                                  Podle údajů společnosti CCS cena litru benzinu stoupla o 29 haléřů. V průměru tak za něj řidiči zaplatí něco málo přes 38 korun. Nafta se pak na čerpacích stanicích prodává za 36 korun a 65 haléřů. Oproti minulému týdnu narostla její cena o víc než padesátník.
                                  21:05
                                  Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže
                                    Zúčastnilo se jí bezmála 3,5 tisíce žáků a studentů, kteří soupeřili ve 20 sportech. Nejvíce medailí, celkem 88, získali v soutěži krajů mladí sportovci z Prahy, druhý skončil výběr z Jihomoravského kraje a třetí příčka patří kraji Středočeskému.
                                    21:30
                                    Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků
                                      S prázdninami očekávají nápor návštěvníků také tuzemské hrady a zámky. Řada z nich proto chystá i další doprovodné akce. Například k hudebnímu festivalu se koncem července připojí státní zámek v Telči.
                                      23:04
                                      S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou
                                        Dva týdny, jedenáct vystoupení a sedm tisíc diváků. Východočeské divadlo v Pardubicích jako první profesionální soubor uvádí pohádku „S čerty nejsou žerty“. Už teď jsou všechna představení pod Kunětickou horou vyprodaná.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        28. června

                                        Přehled dílů

                                        4592 dostupných
                                        Stopáž26 minut

                                        16. července

                                        Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                        16. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. července

                                        Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                        15. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        12. července

                                        Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                        12. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        11. července

                                        Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                        11. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        10. července

                                        Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                        10. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        9. července

                                        Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                        9. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        8. července

                                        8. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        4. července

                                        Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                        4. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        3. července

                                        Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                        3. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        2. července

                                        Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                        2. 7. 2024 na ČT1

                                        Napište nám