25 minut

25. června

Část: V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava

Obsah dílu

Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

Části dílu

01:06
Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe
    Záměr kanálu Dunaj–Odra–Labe je definitivně minulostí. Zastupitelé Pardubického kraje odblokovali pozemky, rezervované pro jeho výstavbu.
    03:16
    Počátky projektu
      Propojení tří řek s Baltským a Černým mořem pro vodní dopravu se projednávalo v Česku i v rámci Evropské unie dlouhá léta. Mezi roky 2016 a 2018 nechalo Ministerstvo dopravy zpracovat studii proveditelnosti. Stavba vodního koridoru poté byla rozdělená do čtyř etap. Celková investice by přesáhla 580 miliard korun. Loni v únoru ale Fialův kabinet na základě svého závazku v programovém prohlášení celý projekt ukončil.
      03:48
      Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku
        Největší oprava vodovodního potrubí za poslední půl století. Na Královéhradecku vodárny modernizují síť, která zásobuje města a obce pitnou vodou. Za hranicí životnosti jsou trubky, některé vodojemy i přečerpávací stanice.
        05:40
        V celé Jihlavě už opět teče pitná voda
          Po včerejší odpolední havárii na páteřním vodovodu tam zůstalo bez dodávek asi 2,5 tisíce domácností. Z trubky o průměru 40 centimetrů se vylomil hydrant. Vodárnám se poškozenou část potrubí podařilo vyměnit ještě večer.
          06:00
          Spor o nejužší uličku v Praze
            Spor o jednu z nejoblíbenějších turistických atrakcí v Praze. Nejužší ulička vede k restauraci na malostranské Kampě. Její provozovatel na ceduli uváděl, že cesta slouží jen pro zákazníky. To ale není pravda a odmítal to i pražský magistrát.
            06:23
            Trasa vysokorychlostní trati
              Zastupitelé Ústeckého kraje rozhodli po více než šestihodinovém jednání o trase vysokorychlostní železnice spojující Prahu a Drážďany. Schválili trať s terminálem v Roudnici a Ústí nad Labem. Řada severočeských obcí ale proti schválené trase protestuje, obrátí se proto na soud.
              07:06
              V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava
                A ve špičce dochází ke komplikacím. Důvodem je oprava křižovatky u Nepomuku. Původně totiž objížďka vedla po nedaleké silnici třetí třídy. Ta se ale ukázala jako nevhodná pro nákladní dopravu. Ta teď jezdí přes město, které má už tak s tranzitem problémy. Denně tudy projíždí až dvacet tisíc aut.
                08:57
                Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech
                  Zastupitelé Chrášťan projednají další postup ohledně zákazu hazardu v obci a to v návaznosti na výsledky referenda z půlky června. Jeho vypsání podpořily tři stovky občanů kvůli plánovanému zřízení dvou kasin.
                  10:17
                  Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku
                    Lékařka, která měla ordinaci ve Větřní na jihu Čech, přeregistrovala pacienty bez jejich souhlasu. Na jaře ve městě ukončila praxi a odešla do ordinace v Českém Krumlově. Tamní nemocnice teď ale zjistila, že lékařka dostává takzvané kapitační platby, tedy pravidelné úhrady od zdravotních pojišťoven i za pacienty, kteří začali využívat péče praktiků přímo v nemocnici.
                    12:15
                    Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi
                      Policie zadržela muže, který střílel z bytového domu na ulici v obci Libčeves na Lounsku. Zraněný nikdo nebyl.
                      13:38
                      Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava
                        Významný počin k zachování největšího kempu na Orlíku Radavy udělali zastupitelé v Kovářově na Písecku. Schválili první kroky vedoucí ke změně územního plánu a k napravení chyby z historie. Povedou k legalizaci táboření na břehu přehrady. Bez ní by milevský stavební úřad vyžadoval okamžité ukončení provozu.
                        15:45
                        Co bude s karlínskými kasárnami
                          Správu pražských karlínských kasáren převezme městská firma. Smlouvu schválili radní hlavního města. Celý areál metropole získala v lednu a to směnou od státu. Ještě nedávno v něm fungovalo kulturní a společenské centrum. To ale začátkem června uzavřel stavební úřad kvůli chybějící kolaudaci.
                          17:36
                          Nemocnice potřebují před prázdninami více krve
                            Nemocnice navyšují počty odběrů od dárců, aby si před prázdninami udělaly zásoby krevních konzerv. Podle nich v létě pravidelně dostupných dárců ubývá, a to hlavně kvůli dovoleným.
                            19:28
                            V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu
                              Na karlovarském letišti dnes dopoledne přistálo první letadlo z izraelského Tel Avivu. Charterovou linku, která bude létat každý týden až do konce října letošního roku, se podařilo otevřít díky soukromé izraelské společnosti.
                              19:45
                              Demontáž rozhledny napadené hmyzem
                                Sedmnáctimetrovou dřevěnou rozhlednu svaté Anny na Anenském vrchu, hlavním hřebenu Orlických hor, napadl dřevokazný hmyz. Do konce července ji proto dělníci kompletně opraví.
                                21:12
                                Archeologové na dně přehrady Mohelno
                                  Archeologové prohledávají břehy vodní nádrže Mohelno na Vysočině. Ta je teď kvůli revizím upuštěná na své minimum. Na jejích březích tak pracovníci pokračují s výzkumem, který začali už před více než deseti lety. Od té doby našli na dně přehrady třeba pozůstatky obydlí z poslední doby ledové.
                                  23:12
                                  Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině
                                    Český svaz ochránců přírody odkoupil mokřad Na Skřivánku nedaleko Jihlavy. V lokalitě tím chce zachovat podmínky pro chráněné rostliny i ohrožené živočichy.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    26. června

                                    Přehled dílů

                                    4592 dostupných
                                    Stopáž26 minut

                                    16. července

                                    Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                    16. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. července

                                    Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                    15. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    12. července

                                    Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                    12. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    11. července

                                    Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                    11. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    10. července

                                    Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                    10. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    9. července

                                    Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                    9. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. července

                                    8. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. července

                                    Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                    4. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    3. července

                                    Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                    3. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    2. července

                                    Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                    2. 7. 2024 na ČT1

                                    Napište nám