26 minut

19. června

Část: Výjezdní zasedání vlády v Havlíčkově Brodě

Obsah dílu

Kontrolní den na stavbě D35 — Výjezdní zasedání vlády v Havlíčkově Brodě — Firma Onsemi chce v Česku investovat 46 miliard korun — Rozsudek ve fotbalové kauze — Buben na fotbale zase může znít — Napadení lidí na čerpací stanici v Praze 7 — Zastávky jen na znamení už za 10 dní — Výluka tramvají v centru Prahy — Petr Pavel na návštěvě Ústeckého kraje — Nová spotřební daň na slazené nápoje — Za 9 dní začne 58. ročník KVIFF — Křišťálové glóby pro KVIFF budou menší — Vodní záchranáři a prevence na vodě — Statečná seniorka zahnala lupiče — Rekordní úlovek — Oprava střechy vyšehradské baziliky — Oslavy výročí vzniku FOK

Části dílu

01:10
Kontrolní den na stavbě D35
    Rozestavěná dálnice D35, která po dokončení má být 2. nejdelší v Česku a propojením s dálnicí D11 se má stát alternativou k přetížené dálnici D1. Další úsek, Vysoké Mýto - Džbánov, na ní má být hotový do konce příštího roku.
    03:24
    Výjezdní zasedání vlády v Havlíčkově Brodě
      A o nových dopravních stavbách dnes vláda jednala i v Havlíčkově Brodě na svém už v pořadí 6. výjezdním zasedání. Nové silnice bude Vysočina potřebovat hlavně kvůli státem plánované dostavbě jaderné elektrárny Dukovany.
      05:03
      Firma Onsemi chce v Česku investovat 46 miliard korun
        Vláda oznámila největší zahraniční investici v Česku, americká společnost Onsemi chce mít v tuzemsku kompletní výrobu čipů. V Rožnově pod Radhoštěm by chtěla investovat dvě miliardy dolarů tedy zhruba 46 miliard korun.
        05:32
        Rozsudek ve fotbalové kauze
          Nakonec s podmíněným trestem, tříletou podmínkou a dvoumilionovou pokutou odešel od Krajského soudu v Plzni bývalý místopředseda české Fotbalové asociace a dlouholetý vlivný muž českého fotbalu Roman Berbr.
          07:17
          Buben na fotbale zase může znít
            SK Studenec vyhrál soudní spor s rodinou Pokorných, která si stěžovala na nadměrný hluk během zápasů na venkovském hřišti. Soud původní zákaz bubnování zrušil a žalobu zamítl.
            09:27
            Napadení lidí na čerpací stanici v Praze 7
              Policie zasahovala u čerpací stanice v Argentinské ulici v pražských Holešovicích. Dvaapadesátiletý útočník tam po třetí hodině napadl šest lidí, dva zraněné po útoku nožem si záchranáři vzali do péče. Policie útočníka na místě zadržela, jeho motiv zjišťuje.
              09:56
              Zastávky jen na znamení už za 10 dní
                Už za 10 dní čeká cestující v Praze a středních Čechách velká změna, nově budou všechny zastávky autobusů a trolejbusů na znamení. Tramvají se tato změna zatím netýká.
                12:19
                Výluka tramvají v centru Prahy
                  Na trasu u Masarykova nádraží v Praze se vrátily tramvaje. Nejezdily tam od dubna kvůli rekonstrukci trati v Dlážděné a Havlíčkově ulici. Původně měla výluka trvat až do 29. června. Získaný čas využije dopravní podnik k opravě trati na klíčovém uzlu v centru města.
                  13:11
                  Petr Pavel na návštěvě Ústeckého kraje
                    Prezident Petr Pavel dorazil na dvoudenní oficiální návštěvu Ústeckého kraje. Zahajuje ji debatou s obyvateli krajského města.
                    14:51
                    Nová spotřební daň na slazené nápoje
                      Ministerstvo zdravotnictví chce zavést novou spotřební daň na nápoje s vysokým obsahem cukru. Slazené sirupy a limonády podle rezortu škodí zdraví a přispívají k obezitě hlavně u dětí.
                      17:01
                      Za 9 dní začne 58. ročník KVIFF
                        Už za 9 dní začne v Karlových Varech 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Pořadatelé dnes představili podrobnosti k programu i hvězdným hostům.
                        17:30
                        Křišťálové glóby pro KVIFF budou menší
                          A jak už jsme slyšeli v rozhovoru, po 24 letech prochází změnou ceny karlovarského mezinárodního filmového festivalu, křišťálové glóby. Sklárna Moser je letos vyrobila na žádost organizátorů festivalu o poznání menší a lehčí.
                          19:38
                          Vodní záchranáři a prevence na vodě
                            Vodní záchranáři už teď pomáhají prvním návštěvníkům, kteří přijeli k přehradám a nádržím. Ještě než se pláže úplně zaplní, jezdí na základny záchranářů školy. V Česku ročně utone kolem dvou set lidí.
                            21:27
                            Statečná seniorka zahnala lupiče
                              Přepadl ji se vzduchovou pistolí u vlakového nádraží v Železném Brodě. Chtěl peníze. Čtyřiaosmdesátiletá žena odvětila, že žádné nemá a bránila se holí. Udeřil ji a utekl. Policisty zalarmovala sama z nejbližšího obchodu. Muži hrozí až deset let vězení.
                              21:52
                              Rekordní úlovek
                                Rekordní úlovek si připsali rybáři v Mělníku. Po hodinovém zápolení chytili sumce 234 cm dlouhého o hmotnosti 82 kg. Rybu se jim podařilo ukořistit ve Vltavě nedaleko soutoku s Labem. Po změření a zvážení ho propustili na svobodu.
                                22:14
                                Oprava střechy vyšehradské baziliky
                                  Šedesát tisíc břidlicových tašek se musí vyměnit na střeše vyšehradské baziliky. Řada z nich je totiž polámaná a hrozí, že bude do kulturní památky, která je jedním z národních symbolů, zatékat. Práce vyjdou na 45 milionů korun, většinu chce kapitula získat ve veřejné sbírce.
                                  24:29
                                  Oslavy výročí vzniku FOK
                                    A právě na Vyšehradě zahájil symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK s dirigentem Tomášem Braunerem koncertem pod širým nebem oslavy 90. výročí svého vzniku.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž25 minut
                                    Další díl
                                    20. června

                                    Přehled dílů

                                    4592 dostupných
                                    Stopáž26 minut

                                    16. července

                                    Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                    16. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. července

                                    Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                    15. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    12. července

                                    Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                    12. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    11. července

                                    Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                    11. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    10. července

                                    Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                    10. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    9. července

                                    Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                    9. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. července

                                    8. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. července

                                    Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                    4. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    3. července

                                    Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                    3. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    2. července

                                    Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                    2. 7. 2024 na ČT1

                                    Napište nám