26 minut

4. června

Část: Starosta Zlatníků ve funkci skončil

Obsah dílu

Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

Části dílu

01:14
Likvidace následků záplav ve Štěnovicích
    Lidé na Plzeňsku po víkendových záplavách stále bilancují škody a odklízejí jejich následky. V kraji byla situace nejhorší ve Štěnovicích na jih od Plzně.
    03:25
    Blesk udeřil na Jindřichohradecku
      V Klikově na Jindřichohradecku udeřil blesk do střechy přístřešku se dřevem a peletami. Podle vyšetřovatele sjel po stromě vedle přístavku a zapálil ho. Další škody napáchal na elektroinstalaci rodinného domu a poškodil i některé technologie. Škody se vyšplhaly na celkem šest set tisíc korun.
      03:52
      Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje
        Na druhém povodňovém stupni zůstávají už jen některé úseky na řekách Úhlavě, Úslavě a Berounce v Plzeňském kraji. Na první povodňový stupeň se v noci dostala i Vltava v hlavním městě.
        05:34
        Otava zaplavila plovárnu v Písku
          Oblíbenou píseckou říční plovárnu u Otavy částečně zaplavila voda. Otava v Písku kulminovala v neděli na 290 centimetrech. Od té doby voda v řece klesá. Město chce plovárnu s brouzdalištěm a bazény pro děti otevřít už zítra.
          06:04
          Škody na úrodě jahod po přívalových deštích
            Zemědělci musejí kvůli bouřkám a přívalovým dešťům čelit dalším problémům. Po dubnových mrazech teď některým úrodu zaplavila voda. Například na Královéhradecku, kde se rozvodnil Piletický potok, farmářům poškodila jahodové plantáže.
            07:51
            Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan
              Blíží se termín rozhodnutí o trase vysokorychlostní železnice mezi Prahou a německými Drážďany. Současný návrh ale dlouhodobě kritizují radnice i místní odborníci. Podle nich navíc může nová trať paradoxně vést k přetížení té staré.
              10:03
              Starosta Zlatníků ve funkci skončil
                Kvůli pochybnostem v hospodaření skončil v čele středočeské obce Zlatníky - Hodkovice po 30 letech dosavadní starosta Jiří Rezek z hnutí STAN. Podle některých zastupitelů měl vyplácet peníze z obecního rozpočtu spřáteleným firmám a to za předražené nebo fiktivní zakázky.
                10:44
                Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů
                  V Česku je přes osmdesát lékařů, kterým stát od začátku války uznal ukrajinské vzdělání. Další desítky skládají aprobační zkoušky v těchto dnech. V mnoha případech obsazují místa, kam se lékaře daří nemocnicím sehnat jen těžko. Třeba v Českém Krumlově je každý desátý právě z Ukrajiny.
                  12:45
                  Kácení v Prachovských skalách
                    Opatrnost je v těchto dnech na místě při vstupu do Prachovských skal na Jičínsku. Lezci tam před začátkem hlavní turistické sezóny kácejí suché nebezpečné stromy, většinou je zničil kůrovec.
                    14:39
                    Požár kamionu na D1
                      Na dálnici D1 hořel kamion – cesta byla na čtyřicátém kilometru ve směru na Prahu asi hodinu a půl uzavřená.
                      15:01
                      Polygon pro práci pod vysokým napětím
                        V Toužimi na Karlovarsku mají energetici k dispozici svůj první polygon - výcvikové středisko pro odstraňovaní poruch na elektrickém vedení.
                        16:52
                        Sbírka Karla Tutsche
                          1 300 obrazů za 12 milionů 300 tisíc Kč koupila Galerie moderního umění v Hradci Králové. Je to jedna z největších akvizic regionálních galerií v ČR.
                          18:48
                          Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni
                            V Plzni zanedlouho vůbec poprvé vystoupí britský poprockový zpěvák Sting. Lístky na koncert jsou vyprodané.
                            20:07
                            Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse
                              Případ zazděných otvorů, ve kterých hnízdí kriticky ohrožení Rorýsové teď řeší Inspekce životního prostředí společně s ornitology v Klášterci nad Ohří.
                              22:23
                              Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu
                                Letadlo české armády přivezlo jednoho hřebce a dvě klisny. Teď ještě musí zvládnout náročnou cestu do odlehlé chráněné oblasti. Všichni tři koně pocházejí z chovné stanice v Dolním Dobřejově.
                                22:48
                                Expedice Z101 se vrátila z Afriky
                                  V dubnu 2021 vyrazila Expedice Z101 z plzeňského náměstí do Afriky. Nyní se západočeští cestovatelé, kteří tři roky putovali po stopách Hanzelky a Zikmunda, vrátili zpátky do Čech. Po černém kontinentě urazili speciálně upraveným vozidlem přes sedmdesát tisíc kilometrů.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  5. června

                                  Přehled dílů

                                  4594 dostupných
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  11. července

                                  Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                  11. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  10. července

                                  Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                  10. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. července

                                  Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                  9. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. července

                                  8. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  4. července

                                  Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                  4. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám