26 minut

15. května

Část: Výsledky přijímaček na střední školy

Obsah dílu

Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

Části dílu

01:10
Výsledky přijímaček na střední školy
    Žáci znají výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Z téměř 160 tisíc uchazečů se jich na ně dostalo přes 80 procent.
    02:17
    Zájem o některé učňovské obory roste
      Po covidu hlavně ve službách. Plní se třídy budoucích kuchařů nebo kadeřníků. Nedostatek učňů je podle Hospodářské komory stále ve stavebních oborech nebo textilním průmyslu.
      04:22
      Opatření po atentátu na premiére Fica
        Tuzemská policie posílila ochranu u slovenské ambasády v Praze a vyhodnocuje další případná rizika, která můžou souviset s odpoledním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica.
        04:49
        Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce
          České poště se opět nepřihlásil žádný zájemce o koupi hlavní budovy v pražské Jindřišské ulici. Nemovitost s odhadní cenou jeden a půl miliardy tak zůstane v jejím majetku.
          05:30
          Noční cvičení složek IZS v Jihlavě
            Speciální noční cvičení mají za sebou záchranáři a policisté z Vysočiny. Akce měla prověřit jejich spolupráci, pokud by museli zasahovat proti střelcům.
            07:32
            Restaurace nebudou platit za venkovní posezení
              Nízký nebo úplně bezplatný zábor za předzahrádky u restaurací nebo kaváren. Radnice chtějí tímto krokem podpořit podnikání například ve Žďáru nad Sázavou, v Děčíně, Svitavách nebo v Chrudimi.
              09:21
              V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně
                Chebští strážníci zveřejnili záběry, na kterých vandalové při koupání v kašně na tamním historickém náměstí poškozují sochu Rolanda. Případem se už zabývají státní policisté.
                11:04
                V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis
                  Při nich si lidé každoročně připomínají patrona loďařů, plavců i mostů svatého Jana Nepomuckého. Letos se v Praze konají už po šestnácté. Jejich tradice ale sahá až do baroka.
                  13:32
                  Svatojánské procesí projde Prahou
                    A teď míříme přímo do centra Prahy, kde pokračují slavnosti Navalis. Za chvíli se na cestu vydá Svatojánské procesí. Sleduje ho Kristina Kolovrátková.
                    14:56
                    Černé skládky v Ústí nad Labem
                      Ústí nad Labem bojuje s černými skládkami. Podle strážníků je vytvářejí hlavně bezdomovci, nebo lidé, kteří odpad odkládají vedle přeplněných kontejnerů. Za necelých pět měsíců letošního roku jen městský obvod Ústí nad Labem – město zlikvidoval 50 černých skládek.
                      17:18
                      Kapacita letních táborů se plní
                        Blíží se konec školního roku a mnoho rodičů řeší, jak jejich děti stráví letní prázdniny. Nabídky příměstských a pobytových táborů proto rychle ubývají. V oblibě mezi dětmi převládají sportovní nebo tématické tábory.
                        19:05
                        Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky
                          Až tisíc korun mohou ušetřit rodiny z Chotěboře u provozovatelů volnočasových a mimoškolních aktivit. Město spouští projekt zvaný Corrency, který má finančně podpořit tamní rodiny i oživit lokální ekonomiku.
                          21:03
                          Nelegální ohniště v NP Šumava
                            Dokonce už i v místech, kam je kvůli ochraně přírody zakázaný vstup. Strážní služba na Šumavě chce letos posílit kvůli rizikům požáru hlídky. Navíc vedení rezervace zrušilo jediné povolené ohniště u rozhledny Poledník.
                            23:06
                            Nová pracovní místa pro handicapované
                              Šest nových pracovních míst pro lidi s postižením – to přinesla nová prodejna pečiva v Pardubicích. Pekárnu měla nezisková organizace Centrum Kosatec už dřív, ale díky novým prostorám teď můžou handicapovaní své rohlíky, housky anebo koláče i prodávat.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              16. května

                              Přehled dílů

                              4593 dostupných
                              Stopáž26 minut

                              17. července

                              17. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              16. července

                              Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                              16. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              15. července

                              Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                              15. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. července

                              Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              11. července

                              Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                              11. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              10. července

                              Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                              10. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              9. července

                              Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                              9. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. července

                              8. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              4. července

                              Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                              4. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              3. července

                              Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                              3. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám