26 minut

9. května

Část: Den otců v Národním parku

Obsah dílu

Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

Části dílu

01:15
Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku
    Výpovědi dostane příští týden skoro 500 zaměstnanců a většina z nich odejde ještě teď v květnu. Zásoby hnědého uhlí jsou v dole téměř vyčerpané.
    03:38
    Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia
      Proti nepravomocnému rozhodnutí MŽP se obec odvolala.
      05:59
      Případ splašeného koně vyšetřuje policie
        V nemocnici pořád zůstává žena, jedna ze 4 lidí, které včera na dostihovém závodišti v Pardubicích po nešťastné souhře událostí zranil kůň, který přišel o jezdce.
        07:59
        Vražda v plzeňských Křižíkových sadech
          Policie obvinila z vraždy ženy v centru Plzně sedmatřicetiletého muže. Ten na lavičce v Křižíkových sadech pobodal svou o sedm let starší partnerku.
          08:25
          Skládka v Třebnouševsi není legální
            Uvedla ČIŽP. Jedením z viníků je zastupitel J. Zeman. S obcí zahájí ČIŽP správní řízení.
            10:24
            Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď
              Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku v Pacově na Pelhřimovsku zeď, když odpočívaly na lavičce. Osmdesátileté ženy utrpěly zranění – jedna vážné, do nemocnice ji transportoval vrtulník. Druhou odvezla záchranka. Případ policie vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
              10:51
              Zabezpečení stezky pod padající skálou
                Sítě zabezpečí oblíbenou turistickou stezku pod padající skálou. U Boršova nad Vltavou na Českobudějovicku začaly finální práce na zajištění masivu. Lidé musejí místo kvůli své bezpečnosti obcházet.
                12:47
                Pohyb svahu v Žiželicích
                  A pohyb svahu 90 tisíc tun zeminy v Žíželicích na Žatecku v místech, kudy vede silnice 1. třídy mezi Mostem a Plzní teď prochází geologickým průzkumem. V potenciálním ohrožení je tam nejen tato hlavní silnice a provoz na ní, ale i několik rodinných domů a historická barokní kaple.
                  13:30
                  V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu
                    Část pozemků totiž dosavadní majitel, tedy společnost TJ Bižu, prodala developerské společnosti Niseko. Ta v horách buduje apartmánové domy. S provozováním ski areálu nemá žádné zkušenosti.
                    15:20
                    Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce
                      České dráhy vyprostily dva vykolejené vagony nedaleko středočeského Klínce. Zůstaly tam po nehodně z minulého týdne, kdy se souprava samovolně rozjela bez strojvedoucího a cestujících.
                      17:31
                      50 let pražského metra
                        Přesně před 50 lety začalo v Praze jezdit metro. Hloubit se ale začalo už o osm let dříve, a to v Opletalově ulici nedaleko Hlavního nádraží. Tehdy to ještě měla být podzemní tramvaj.
                        19:57
                        A už dva roky se staví nové linky metra D
                          Konkrétně kilometrového úseku z Pankráce na Olbrachtovu. Celkově bude mít nová linka deset stanic, měřit bude asi 10,5 kilometru a stát kolem sto miliard korun. Poprvé by se linkou D mohli lidé svézt v roce 2031.
                          20:34
                          Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech
                            Počty toulavých koček v Mariánských lázních výrazně vzrostly. Na začátku roku tak ve městě vznikl spolek „Lázeňské kočky“. Dobrovolníci pak zvířata odchytí a nechají vykastrovat.
                            22:13
                            Vlk na předměstí Plzně
                              Okrajová část města Litice už před ním varuje obyvatele, hlavně majitele psů. Dělníci z místního kamenolomu vyplašili zvíře, které útočilo na srnu. Podle jejích zranění usuzují odborníci na velkého psa, nebo právě na vlka.
                              22:36
                              Den otců v Národním parku
                                Na čtvrtek 9. května připadá v Německu den otců. Den, který je krizový pro strážce Národního parku České Švýcarsko. Právě v tento den podle strážců park navštěvují Němci. Velmi často tam pijí alkohol a používají pyrotechniku, což je zakázané.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž25 minut
                                Další díl
                                10. května

                                Přehled dílů

                                4600 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                26. července

                                26. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                25. července

                                Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                25. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                24. července

                                Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                24. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                23. července

                                Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                23. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                22. července

                                Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                22. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                19. července

                                Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                19. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. července

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. července

                                Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. července

                                Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                15. 7. 2024 na ČT1

                                Napište nám