25 minut

3. května

Část: Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium

Obsah dílu

Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

Části dílu

01:14
Vyšetřování vykolejení vlaku
Vyšetřování vykolejení vlaku
    Jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti prověřuje policie včerejší vykolejení vlaku na trati mezi Prahou a Dobříší. Prázdná souprava se ze stanice Čisovice rozjela samovolně. A následně vykolejila. Vyšetřovatelé odhadli celkovou škodu na víc než 9 milionů korun.
    03:33
    Vlak vykolejil taky na Chebsku
    Vlak vykolejil taky na Chebsku
      Stejný tip vlaku vykolejil včera večer také na trati u Skalné na Chebsku. V soupravě cestovalo osm lidí. Kvůli náročnému zásahu museli drážní hasiči čekat na příjezd speciálního kolejového jeřábu. Ten ale zasahoval u události poblíž Prahy.
      04:24
      Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice
      Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice
        Odpůrci se obávají především zvýšené dopravní zátěže a zhoršení životního prostředí. Zastupitelé Stráže pod Ralskem ale projekt podporují. Zajistit by měl podle tamního starosty další pracovní příležitosti.
        06:53
        Zásah policie na gymnáziu v Litvínově
        Zásah policie na gymnáziu v Litvínově
          Policisté od rána zasahovali v budově litvínovského gymnázia, kam násilně vnikl neznámý muž. Ten svým činem narušil průběh státních maturit. Nikomu ze studentů ani pedagogů se nic nestalo. Muže policie ještě během dopoledne dopadla.
          09:00
          Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium
          Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium
            Strojírenská společnost Kovosvit v Sezimově Ústí na Táborsku, která je od dubna v insolvenci, podala návrh na moratorium. Trvat má 3 měsíce. Během nich by firma chtěla připravit plán reorganizace. Kovosvit dluží dvěma stovkám zaměstnanců výplaty za březen.
            10:43
            Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny
            Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny
              České nemocnice omezily přijímání evakuovaných ukrajinských pacientů – doporučilo jim to ministerstvo zdravotnictví. Jedná se hlavně o nemocné a zraněné, kteří nejsou v programu takzvané „civilní ochrany Unie“. To znamená, že je přivážejí například dobrovolníci. Ti opatření resortu kritizují, ministerstvo se brání tím, že postupuje podle mezinárodních dohod.
              12:45
              Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou
              Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou
                Zapnout si rádio, nebo třeba rozsvítit, drobnosti, které pro lidi v pokročilém stádiu roztroušené sklerozy často znamenají nepřekonatelnou komplikaci. V Domově svatého Josefa u Dvora Králové nad Labem teď otevřeli tři první chytré byty u nás. Právě díky technologiím tam mohou být lidé s touto nemocí alespoň částečně samostatní.
                14:42
                Jižní Čechy bez nábytkové banky
                Jižní Čechy bez nábytkové banky
                  Na jihu Čech přestala fungovat nábytková banka. Pravidelně se na ni obracely desítky sociálních organizací i rodin. Její vedení ale pozastavilo provoz, protože na něj nemělo dost peněz.
                  17:00
                  70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku
                  70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku
                    Mimořádný zájem o architektonickou soutěž na stavbu mateřské školy ve Vimperku. Přihlásilo se rekordních 70 zájemců z pěti zemí. O to složitější bylo vybrat vítěze. Nejvíc se nakonec líbil návrh švýcarského architekta.
                    18:51
                    V Plzni začaly Slavnosti svobody
                    V Plzni začaly Slavnosti svobody
                      V Plzni se konají tradiční Slavnosti svobody. V centru tak nechybí dobové kempy a městem opět projede i konvoj s třemi sty kusy historických vozidel.
                      20:35
                      Lázně očekávají vydařenou sezonu
                      Lázně očekávají vydařenou sezonu
                        Hoteliérům v Karových Varech začíná nejrušnější část celého roku. Město zahájí už o víkendu 667. lázeňskou sezonu.
                        22:18
                        Přesně za týden začne MS v hokeji
                        Přesně za týden začne MS v hokeji
                          Největší tuzemská sportovní událost letošního roku se do Česka vrací po devíti letech. Šampionát potrvá do 26. května. Obě města, která ho budou hostit, dokončují přípravy. Chystají jak stadiony, tak venkovní zázemí pro fanoušky.
                          22:59
                          Kocianova houslová soutěž
                          Kocianova houslová soutěž
                            Právě probíhá v Ústí nad Orlicí a je jakýmsi mistrovstvím světa dětských houslistů.
                            Přehrát celé video
                            Události v regionech (Praha) - 6. května
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            6. května

                            Přehled dílů

                            4650 dostupných
                            Události v regionech (Praha) - 4. října
                            Stopáž26 minut

                            4. října

                            4. 10. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 3. října
                            Stopáž26 minut

                            3. října

                            Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Koalice v Libereckém kraji — V Česku letos zbankrotovalo 524 společností — Situace romských žáků ve školách se nelepší — Škody na úrodě po povodních — Začala stavba justičního paláce v Ústí nad Labem — České dráhy zdraží o 5 procent — Na Písecku roste počet vloupání — Spor Dynama Pardubice o odstupné pro trenéra — Losování startovních čísel pro Velkou pardubickou — Policie dohlíží na zápas Ajaxu se Slávií — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. Jaká témata v ní ještě nabídneme? — Domovy pro seniory začínají přijímat opatření proti nákaze covidem a chřipkou — Rybáři odložili výlov rybníků — Povodí Labe sčítá škody, které povodeň způsobila na tocích v její správě — Nedostatek dárců krve kvůli nemocem — Ochrana proti covidu-19 v domovech pro seniory — Divadlo Nová spirála se otevírá veřejnosti — Premiéra hry A vybuchla Setuza

                            3. 10. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 2. října
                            Stopáž26 minut

                            2. října

                            Rušení letů kvůli konfliktu na Blízkém východě — Repatriační lety z Libanonu — Humanitární organizace vyplatí 200 milionů lidem zasažených povodní — Nový parazit ničí borové lesy — Likvidace chovu drůbeže na Klatovsku — Neratovická nemocnice se bude stěhovat — Napadení dětí na Prachaticku — Pokuty za rozkopané chodníky v Jihlavě — Kontroly emisí dnes v Jihlavě ukázaly na pochybení zaměstnance emisní stanice v Pelhřimově — Petice proti revitalizaci náměstí v Pardubicích — Mobilní psychiatrický tým na Orlickoústecku — Kácení stromů v Edmundově soutěsce — Producentům vánočního sortimentu vrcholí výroba — Konec léta v Krkonoších — Obchodní inspekce kontroluje slevové akce — V libereckém Naivním divadle se jede Jizerská padesátka — Rizika při záchraně ježků

                            2. 10. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 1. října
                            Stopáž26 minut

                            1. října

                            1. 10. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 30. září
                            Stopáž26 minut

                            30. září

                            Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Jednání o koalici v regionech — Výsledky 2. kola senátních voleb — Volební incident v Polici nad Metují — Rozpory v Žitenicích u Litoměřic neskončily ani převratem ve vedení obce, ani s místním referendem. — Prezident Petr Pavel jedná s koaličními lídry kvůli vládní krizi. — Čísla nakažených čeným kašel dál rostou — Tuzemské domácnosti v srpnu dlužily bankám přes dva biliony a 300 miliard korun. To je skoro o 11 miliard víc než v červenci. — Školy ve Stříbře hostí děti z vyplavené obce — Provizorní mosty míří do Bělé pod Pradědem — Kontrola koryta Labe po povodních — Začala stavba další části obchvatu Rakovníka — Obyvatelům domu v Praze 8, kterým během prudkých dešťů vyplavila voda byty, odpustí radnice nájem, a to až na tři měsíce, podle míry poškození. — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. A co v ní ještě nabídneme? — A ukážeme i poškození, kvůli kterému nejezdí lanovka na Petřín. — Uzavření provozu továrny v Kaplici — Likvidace drůbeže v chovu na Klatovsku — Lanovka na Petřín je mimo provoz — Začala houbařská sezona — Výluka vysílače Cheb – Zelená hora

                            30. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 27. září
                            Stopáž26 minut

                            27. září

                            Problémy s digitalizací stavebního řízení — Návrat k původnímu systému stavebního řízení — Roste počet hazardních hráčů — Česko je na prahu respirační sezony — 1 500. transplantace ledviny ve FN Hradec Králové — Jednání o koalicích v krajích — Druhé kolo senátních voleb — Filmy ČT uspěly na festivalu v Ostrově — České dráhy od poloviny prosince zdraží — Obnova hlavního nádraží v Praze — Ptačí chřipka zasáhla další komerční provoz — Drony prověřují statiku poškozeného domu — Velká voda poškodila dřevěnou lávku ve Žďáru nad Sázavou — Letohrádek Bellarie je opět přístupný — Křest knihy Holčička ze známky

                            27. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 26. září
                            Stopáž26 minut

                            26. září

                            Ceritifikace škol s pohybovými aktivitami — Obezita u dětí v Česku — Obžaloba pražských policistů — Trest za požár velkoskladu v Plzni — Nedostatek očních lékařů v Českých Budějovicích — Dál horzí protesty zdravotníků — Protest proti bourání sokolovny v Karlových Varech — 100 milionů korun pro lidi zasažené povodní — Zaplavená sklárna na Prachaticku — Přestavba vlakového nádraží v Jihlavě — Nová podoba pražského hlavního nádraží a jeho okolí — Restituční kauza Walderode se vrací k soudu 1. stupně — Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Policejní služebna na nádraží v Plzni — Sté výročí vodní elektrárny na jihu Čech

                            26. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 25. září
                            Stopáž25 minut

                            25. září

                            Rozsáhlé propouštění zasáhne Českolipsko — Novela zákoníku práce — Odvolání Ivana Bartoše — Vyjednávání o koalici ve Středočeském kraji — Technici zprovoznili úřad v Ostrově — Výstřely včera večer vyděsili obyvatele Břeclavi — Případ podněcování vzpoury věznů u soudu — Jihočeský kraj dá na pomoc po povoních až 30 milionů korun — Protipovodňová opatření jihočeských měst — Dobrovolní hasiči z Vysočiny pomáhají na Moravě — Obnovení lodního provozu v Praze — Útočnice se do školy v Domažlicích nevrátí — Policie na Plzeňsku pátrá po pytlácích — Ze zoo u Dolní Pěny utekli dva psi ušatí — Oprava střechy hradu Kašperk — Rozepře kolem pardubické Brány borců — Vrcholí 37. ročník festivalu Finále Plzeň — Márdiho sloupky Hlas ze San Piega

                            25. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 24. září
                            Stopáž26 minut

                            24. září

                            Premiér navrhne odvolání ministra Bartoše — Piráti vidí odvolání Bartoše jako porušení koaliční smlouvy — Premiér navrhne odvolání ministra Bartoše — Reakce prezidenta Pavla na odvolání Ivana Bartoše — Začíná desetidenní lhůta pro napadení voleb — Povolební jednání v Královéhradeckém kraji — Škody zemědělců po povodních — Mimořádná pomoc pro lidi zasažené povodní — Křižánky už druhý týden bez pitné vody — 18 let vězení pro Jakuba Kudlíčka — Pokus o dotační podvod u soudu v Ústí nad Labem — K zákazníkům po roce míří balíky Zásilkovny — Sobotní incident mezi turisty v centru Prahy skončil tragicky — Nedostačující kapacita záchytné stanice v Plzni — Další omezení na Barrandovském mostě — Zvíkovský most přes Vltavu zůstane zavřený o tři měsíce déle — Otevření protipovodňových vrat na Čertovce — Nový film režiséra Viktora Tauše Amerikánka — Nový dokument o herečce Ivě Janžurové

                            24. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Praha) - 23. září
                            Stopáž26 minut

                            23. září

                            Výsledky krajských voleb — Koaliční vyjednávání v Libereckém kraji — Vyjednávání o koalici v Ústeckém kraji — Vyjednávání o koalici v Královéhradeckém kraji — Vyjednávání o koalici na Vysočině — Vyjednávání v Karlovarském kraji — Povodňová bilance — Uklízení škod po povodních — Povodně zničily hrnčířskou dílnu na Českokrumlovsku — Protipovodňová opatření v Mělníku — Trestní reforma — Muž v Ostravě vyhrožoval učitelce nožem — Hoteliéři v Krkonoších šetří sdílením služeb — Nový přírodní park Střední Krušnohoří — V Libereckém kraji se konala dvě místní referenda — Plzeňská Škoda vyrobila nejdelší tramvaj na světě — Další krok pro vznik Vltavské filharmonie v Praze — Začal festivlal Oty Hofmana

                            23. 9. 2024 na ČT1

                            Napište nám