25 minut

18. dubna

Část: Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most

Obsah dílu

Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

Části dílu

01:07
Zastávky autobusů PID pouze na znamení
    Ve středočeském kraji budou řidiči autobusů stavět jen na znamení. Rozhodli o tom krajští radní, a to pro všechny linky pražské integrované dopravy. Změna začne platit zkraje letošních prázdnin.
    03:48
    Zastávky na znamení v Praze
      Středočeský kraj reaguje svým rozhodnutím na stejný záměr hlavního města. I Pražané by tak měli od konce června nastupovat a vystupovat z autobusů pouze na znamení. Návrh ale ještě musejí schválit radní.
      04:23
      Loterie o startovací byty v Pardubicích
        Chtějí se osamostatnit a našetřit si na vlastní bydlení. O startovací byty s výhodným nájemným je mezi mladými stále zájem. Poptávka ale významně převyšuje nabídku. Ta byla pětinásobná i dnes na veřejném losování v Pardubicích.
        06:10
        Výhodnější bydlení pro klíčové profese
          70% obcí je v Česku nespokojených s bydlením ukázal to průzkum MMR. Chybí hlavně startovací byty pro klíčové profese. V Praze jich v rámci nového projektu Dostupné bydlení vzniká zhruba 1000.
          08:08
          Nehoda školního autobusu na Příbramsku
            Šest dětí a dva dospělí se lehce zranili při nehodě školního autobusu u Dublovic na Příbramsku. Zraněné odvezli záchranáři do nemocnice na další vyšetření. Předškoláci a žáci prvního stupně základní školy mířili na plavání.
            09:02
            Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem
              Krajský soud v Českých Budějovicích zahájil insolvenční řízení s jednou ze tří firem koncernu Kovosvit v Sezimově Ústí. Po strojírenské společnosti Kovosvit Machine Tools požaduje věřitel zaplatit dvacetimilionový dluh.
              09:37
              První společenství obcí v Česku
                Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice. Nová forma spolupráce mezi státem a obcemi má zajistit lepší zajištění a rozvoj veřejných služeb jako je školství, doprava nebo sociální služby.
                11:29
                Oprava serpentin u Bečova nad Teplou
                  Silničáři narovnávají serpentiny u Bečova nad Teplou. Bezmála kilometrový úsek na hlavním tahu mezi Plzní a Karlovými Vary patří k nejrizikovějším v Česku. Stavební práce ale znamenají pro řidiče největší dopravní omezení letošního roku na západě Čech.
                  13:24
                  Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most
                    Mostecká radnice nemůže pokračovat v rozvoji zázemí u jezera Most. Státní podnik DIAMO, který je vlastníkem pozemku, totiž s městem zahájil majetkoprávní vyrovnání. DIAMO teď připravuje soupis majetků a ceny za pozemky.
                    15:18
                    Budoucnost strahovského stadionu
                      Budoucností strahovského stadionu se bude zabývat nová komise založená pražským magistrátem. Součástí poradního orgánu je i zástupce Fotbalové asociace. Ta vypsala soutěž na výstavbu nového objektu na místě sousedního stadionu Evžena Rošického.
                      15:45
                      Automatické metro
                        86 miliard korun. Taková je hodnota zakázky na nákup automatizovaných souprav tedy těch bez strojvůdců, které mají sloužit na linkách metra C a D. Součástí budou i potřebné technologie a úpravy ve stanicích a depech.
                        16:09
                        Historickým městem roku 2023 je Žatec
                          Ocenění uděluje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu Ministerstva kultury; a je spojené spojené s odměnou 1 milion korun na další péči o památky.
                          16:34
                          Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu
                            Obce v místech plánovaného železničního tunelu, který má v budoucnu propojit Prahu s Berounem nesouhlasí s chystanou výstavbou. Obávají se především zvýšeného hluku a prachu.
                            18:56
                            Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu
                              Novou paroturbínu za víc než půl miliardy korun uvedly do provozu Elektrárny Opatovice. Zařízení je příspěvkem k závazku společnosti ukončit do roku 2030 spalování uhlí. Většinu výkonu zajistí zemní plyn, což má vést k výhodnějším cenám pro odběratele.
                              20:39
                              Dotace na výměnu starého kotle
                                Do zákazu provozu neekologických kotlů, těch na dřevo a uhlí, zbývá necelých 5 měsíců. O dotaci na výměnu starého kotle za nový mohou lidé žádat do konce srpna.
                                23:04
                                Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora
                                  Nově postavený plot na cestě k oblíbenému poutnímu místu Klokoty v Táboře překvapil místní. Někteří byli zvyklí vyšlapanou cestou na pozemku chodit denně venčit psy. Většina lidí nevěděla, že jde o soukromý pozemek.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž25 minut
                                  Další díl
                                  19. dubna

                                  Přehled dílů

                                  4599 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám