25 minut

11. dubna

Část: České poště chybí doručovatelé

Obsah dílu

Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

Části dílu

01:07
Česká pošta snížila svou ztrátu
    Česká pošta loni snížila ztrátu na 756 milionů korun - to je zhruba o miliardu méně než rok předtím. Za lepším výsledkem stojí hlavně propouštění kmenových zaměstnanců nebo rušení poboček.
    03:12
    České poště chybí doručovatelé
      Pošťáků je ale nedostatek - na pozici doručovatele a třídiče zásilek jsou desítky inzerátů po celé republice. Může za to hlavně fyzicky i psychicky náročná práce a taky nízký plat.
      05:29
      Kauza kontaminace azbestem v Milovicích
        1,5 miliardy korun. Tolik bude podle odhadů policistů stát vyčištění areálu v Milovicích od rakovinotvorného azbestu. Kontaminaci bývalého vojenského prostoru vyšetřují už přes rok, nikoho zatím neobvinili. Území teď musí jako vlastník vyčistit Středočeský kraj, policii se proto přihlásí jako poškozený.
        07:48
        Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem
          Vyšší daň z nemovitostí, ale jen pro některé lokality. Takový návrh dnes schválili ústečtí zastupitelé. Chtějí tak zatížit majitele budov, které jsou podle nich problémové – a město na ně tak vynakládá vyšší výdaje.
          09:58
          Kauza spojená s libereckým magistrátem
            Okresní soud v Liberci poslal do vazby dva ze sedmi obviněných, které detektivové zadrželi v úterý při rozsáhlých prohlídkách libereckého magistrátu nebo stavebních firem. Policie v Liberci šetří tři různé kauzy pro několik trestných činů.
            11:41
            Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice
              Simulovaný útok proti aktivnímu střelci dnes nacvičovali policisté, záchranáři i studenti na Univerzitě Pardubice. Bylo to vůbec první takové cvičení po prosincové tragické střelbě na pražské filozofické fakultě.
              13:12
              Snížený trest za výrobu a prodej marihuany
                Krajský soud v Hradci Králové zmírnil o rok trest muži za výrobu a prodej zhruba půl tuny marihuany na 10 let. Ten si Petr Včeliš odpykává už od loňského prosince.
                15:03
                Mladistvý recidivista
                  Až dva a půl roku vězení hrozí mladistvému, který se opakovaně dopouštěl krádeží v obchodech a odcizil několik aut na Náchodsku. V jednom z případů se svým kamarádem ukradl nezamčené auto značky Škoda Octavia. Než se mu podařilo s autem odjet, naboural do oplocení areálu a pak ještě narazil do vedle zaparkovaného vozidla. S autem ujel jen několik kilometrů - jízda skončila nárazem do stromu.
                  15:43
                  Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku
                    Bezmála sedm tisíc řidičů loni překročilo rychlost na rizikovém úsek na výjezdu z Karlových Varů do Prahy. Tato čtyřkilometrová část silnice první třídy číslo šest po sérii tragických dopravních nehod získala přezdívku silnice smrti. Ředitelství silnic a dálnic tam do zabezpečení investovalo zhruba osm milionů korun.
                    17:27
                    Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko
                      A v Karlových Varech už se teď hraje 1. přípravné utkání základu reprezentací Česka a Německa před Mistrovstvím světa, které v Praze a v Ostravě začne přesně za měsíc 10. května.
                      18:34
                      Vypouštění lososů do řeky Kamenice
                        Desetitisíce malých lososů dnes ochranáři v Českém Švýcarsku vypustili do řeky. Od ledna se tam líhly ve speciálních inkubačních schránkách. Úspěšnost takového odchovu je téměř stoprocentní.
                        20:20
                        O nový parkovací dům není velký zájem
                          Nový parkovací dům v Českých Budějovicích je po dvou měsících provozu využitý z jedné třetiny. Jeho obsazenost sice stoupá, ale řidiči si na parkování mimo centrum ještě nezvykli. Většina stále hledá místo na náměstí nebo na parkovištích v nejbližším okolí.
                          22:17
                          Památky roku 2023
                            Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo ve Vysokém Mýtě dvě nejlépe opravené památky za loňský rok. Jízdárnu v Tachově Světcích, které hrozila demolice, a Kapli Bolestné Matky Páně v Jevíčku na Svitavsku.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            12. dubna

                            Přehled dílů

                            4584 dostupných
                            Stopáž25 minut

                            3. července

                            3. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            2. července

                            Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                            2. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž26 minut

                            1. července

                            Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                            1. 7. 2024 na ČT1
                            Stopáž26 minut

                            28. června

                            Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                            28. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž26 minut

                            27. června

                            V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                            27. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž26 minut

                            26. června

                            Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                            26. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            25. června

                            Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                            25. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            24. června

                            Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                            24. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            21. června

                            Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                            21. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            20. června

                            Policie k zásahu při střelbě na FF UK — Bezpečnostní opatření na školách — Málo míst v pardubických školkách — Změny územního plánu v Praze — Přiletěl poslední vrtulník Venom — Hořících elektrokoloběžek stále přibývá — Následky silných bouřek — Varování před bouřkami — Nedostatek policistů v Karlovarském kraji — Dopadení zloděje kol — 60 let od akce Neptun — Druhý den návštěvy prezidenta v Ústeckém kraji — 50. ročník olympiády z češtiny — V Libereckém kraji začíná Nesnězeno — Nové výstavy v galerii moderního umění v Hradci Králové — Šetrný způsob sečení luk v Pardubicích — Óda na moje město v Českých Budějovicích

                            20. 6. 2024 na ČT1

                            Napište nám