26 minut

28. března

Část: Četnější kontrolní hlídky na silnicích

Obsah dílu

Četnější kontrolní hlídky na silnicích — Dopravní situace na dálnici D1 — Dopravci posilují spoje — Zvýšení bezpečnosti v Klánovickém lese — Výjimečný trest pro vrahy seniorky — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Utkání mezi Motorem a Třincem — Nový bytový dům v Hradci Králové spoří — Karlovarští strážníci kontrolují dětská hřiště — Zprovoznění dalšího úseku na D7 — Kuriózní dopravní nehoda — Piloti dronů zachraňují srčata — Instalace pastí na sršně asijské — Památky na Zelený čtvrtek otevřely — Zahájení turistické sezony v Kladrubech

Části dílu

01:00
Četnější kontrolní hlídky na silnicích
    Blíží se Velikonoce a s nimi i rušný provoz na silnicích. Řada lidí se na svátky vrací domů a za volant často usedají i takzvaní sváteční řidiči. Až do pondělí budou proto provoz na českých silnicích kontrolovat policisté.
    03:21
    Dopravní situace na dálnici D1
      Největší nápor očekávají policisté na dálnicích a hlavních tazích. Kontroly ale slibují i na silnicích nižších tříd. Jak to vypadá s dopravou na D1 sleduje Blanka Poulová.
      04:59
      Dopravci posilují spoje
        Dopravci především na železnici před velikonočními svátky posilují spoje. Vagóny přidávají na hlavních tratích z Prahy do Brna nebo třeba do Ostravy. Velký zájem je taky o cesty z Česka na Slovensko.
        06:46
        Zvýšení bezpečnosti v Klánovickém lese
          Okolí Klánovického lesa, ve kterém se v poslední době stalo vícero násilných kriminálních činů, bude mít nové osvětlení a na vytipovaných místech tam budou instalované bezpečnostní kamery.
          08:46
          Výjimečný trest pro vrahy seniorky
            Pardubický soud udělil mimořádný trest 25 let odnětí svobody Davidu Kučerovi za brutální vraždu seniorky. Jeho partnerce a dceři oběti Nelle Barákové 17 let.
            09:24
            Požár střechy domu na Václavském náměstí
              Hasiči likvidovali požár střechy domu na Václavském náměstí v centru Prahy. Osmdesát lidí se muselo evakuovat. Jednoho muže, který se nadýchal zplodin, odvezli záchranáři do nemocnice.
              10:56
              Utkání mezi Motorem a Třincem
                Zčásti zaplněné českobudějovické náměstí už více než hodinu sleduje rozhodující sedmé utkání čtvrtfinále play off extraligy mezi místním Motorem a Třincem.
                11:50
                Nový bytový dům v Hradci Králové spoří
                  Má promyšlený systém vytápění a větrání, energetickou spotřebu sníží na polovinu.
                  13:37
                  Karlovarští strážníci kontrolují dětská hřiště
                    Počet nalezených použitých injekčních stříkaček ve městech roste. Vyplývá to z poznatků strážníků v Karlovarském kraji. Proto dnes strážníci v osmi městech regionu vyrazili na kontrolu dětských hřišť.
                    15:34
                    Zprovoznění dalšího úseku na D7
                      Přestavěná křižovatka na dálnici D7 u Kněževsi u Prahy začne řidičům sloužit naplno od soboty. Úsekem denně projede 12 a půl tisíce aut, u toho pětina jsou kamiony.
                      17:43
                      Kuriózní dopravní nehoda
                        Kuriózní dopravní nehoda v Blovicích na jižním Plzeňsku. Starší řidič osobního auta zakončil svou jízdu na pozemku hasičské zbrojnice.
                        18:10
                        Piloti dronů zachraňují srčata
                          Ochránit srnčata před smrtí pod ostřím sekaček. I letos se na to chystá skupina dobrovolníků, kteří každé jaro pomocí dronů s termovizí hledají ve vysoké trávě ukrytá mláďata.
                          19:50
                          Instalace pastí na sršně asijské
                            V Plzni dnes umístili do terénu vůbec první past na sršeň asijskou - půl roku od nálezu prvního hnízda invazivního predátora na území Česka. Vyvíjejí a vyrábějí je totiž výzkumníci ze Západočeské univerzity.
                            21:46
                            Památky na Zelený čtvrtek otevřely
                              České hrady a zámky dnes zahájily letošní návštěvnickou sezonu. Turisté po zimě vyrazili na hlavní prohlídkové trasy a do vyzdobených interiérů. Třeba zámek v Českém Krumlově přivítal několik stovek návštěvníků.
                              23:27
                              Zahájení turistické sezony v Kladrubech
                                Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem dnes po zimě otevřel hlavní turistickou sezonu. A lidi uvítal novým návštěvnickým centrem.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                2. dubna

                                Přehled dílů

                                4600 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                26. července

                                26. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                25. července

                                Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                25. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                24. července

                                Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                24. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                23. července

                                Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                23. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                22. července

                                Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                22. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                19. července

                                Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                19. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. července

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. července

                                Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. července

                                Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                15. 7. 2024 na ČT1

                                Napište nám