25 minut

13. února

Část: Rozdíly v nárocích na příspěvky pro handicapované

Obsah dílu

Další fáze oprav Barrandovského mostu — Omezení na Libeňském mostě v Praze — Škoda Auto kvůli úsporám omezí nábor — Praha zdražuje nájem nebytových prostor — Pašeráci drog před soudem — Dvanáctiletý trest za zneužívání nevlastní dcery — Dozorci zůstali bez trestu — Protesty farmářů — Hluk z D8 ruší obyvatele ve Stadicích — Nízký zájem o práci na úřadech — Přibývá nakažených černým kašlem — Přibývá nakažených černým kašlem — Úhyn desítek labutí na ptačí chřipku — Rozdíly v nárocích na příspěvky pro handicapované — Inspektoři uzavřeli restauraci v Táboře — Příběh dívky napadené psy v Holýšově

Části dílu

01:00
Další fáze oprav Barrandovského mostu
    Práce na dalších etapách Barrandovského mostu začnou 11. března. Zároveň se obě zbývající fáze udělají najednou letos. Informovalo o tom dnes vedení Prahy.
    03:23
    Omezení na Libeňském mostě v Praze
      Na omezení v dopravě se musejí připravit i lidé v centru Prahy. Nový režim tramvajových linek, ale i náhradních autobusových bude platit od soboty na Libeňském mostě. Zároveň začne platit i výluka na Hlávkově mostě.
      04:39
      Škoda Auto kvůli úsporám omezí nábor
        Nervozita, nejistota - pracovníci automobilky Škoda Auto se obávají propouštění. Údajně by se mohlo týkat stovek lidí. Podle vedení firmy by ale propouštění nemělo být dramatické. Škoda Auto ale zřejmě omezí třeba i nábor nových zaměstnanců a některé pracovníky přesune na jiné pozice.
        07:08
        Praha zdražuje nájem nebytových prostor
          Nájemné u nebytových prostor hlavního města se zvýší a to bezmála o 11 procent. Rozhodli o tom pražští radní. Dotknout se to může třeba obchodů nebo kaváren. Důvodem je podle vedení metropole vysoká inflace.
          07:46
          Pašeráci drog před soudem
            Případ pašování kokainu a hašiše za několik miliard korun projednává Krajský soud v Liberci. Policisté předloni zatkli 44 lidí v devíti evropských zemích. Před soudem stanulo 10 z 11 obžalovaných. Ten hlavní, Vilém Kováč, který podle detektivů provozoval drogový velkosklad přímo v Liberci, je na útěku.
            08:31
            Dvanáctiletý trest za zneužívání nevlastní dcery
              Za pokus o znásilnění, sexuální praktiky na nevlastní dceři a pořizování a šíření dětské pornografie poslal ústecký krajský soud na dvanáct let do vězení sedmatřicetiletého muže z Teplicka. Muž dívku zneužíval od jejích pěti do deseti let. Případ odhalila na internetu americká FBI.
              08:53
              Dozorci zůstali bez trestu
                Po čtyřech letech vyšetřování a soudních líčení končí případ šeti dozorců a dozorkyň z věznice ve Světlé nad Sázavou. Obžaloba je vinila, že odsouzenou ženu opakovaně připoutali k mřížím a i jinak ji trýznili kvůli vyžadování omluvy za nadávky.
                09:30
                Protesty farmářů
                  Zástupci zemědělců ze střední a východní Evropy vyzývají farmáře k hromadným protestům. Ty se mají konat příští týden ve čtvrtek 22. února na hraničních přechodech. Důvodem je nesouhlas s unijní agrární a klimatickou politikou.
                  10:25
                  Hluk z D8 ruší obyvatele ve Stadicích
                    Hluk, při kterém se nedá spát a který léta nikdo neřeší. Tak mluví lidé ve Stadicích na Ústecku o zvuku z dálnice D8. Na úseku, kterým denně projede v průměru přes třicet tisíc aut, stále chybí protihlukové bariéry. Ředitelství silnic a dálnic teď slibuje, že během letošního roku se jich už tamní obyvatelé dočkají.
                    12:11
                    Nízký zájem o práci na úřadech
                      Na městských úřadech chybí úředníci. Tajemníci tak musejí opakovaně vypisovat výběrová řízení, jenže velmi často se na ně ani nikdo nepřihlásí. Nástupní platy jsou totiž mnohdy jen o pár tisíc vyšší, než je minimální mzda. Některé pozice se tak nedaří obsazovat dlouhodobě.
                      14:13
                      Přibývá nakažených černým kašlem
                        Od začátku roku je potvrzených už 100 případů, hlavně mezi středoškoláky. To je třikrát víc než za celý loňský rok. V celém Česku evidují hygienici přes 630 případů.
                        15:00
                        Přibývá nakažených černým kašlem
                          A černý kašel trápí i obyvatele Vysočiny. Od poloviny loňského roku onemocnělo v kraji už téměř 200 lidí. Stejně jako na jihu Čech jsou nejvíc ohrožení novorozenci a batolata.
                          16:47
                          Úhyn desítek labutí na ptačí chřipku
                            Čtyři desítky labutí uhynuly v posledních dnech u Kosic na Královéhradecku. Laboratorní výsledky u nich potvrdily ptačí chřipku.
                            18:42
                            Rozdíly v nárocích na příspěvky pro handicapované
                              Komplikace lidí s některým z takzvaných vzácných onemocnění. Ačkoliv jsou kvůli svému handicapu odkázaní na časté kontroly u lékařů, nedosáhnou na státní příspěvek na pořízení auta, kterým by se k nim mohli dopravit. Na peníze od resortu sociálních věcí tak nemá nárok ani rodina Laury Hubálkové z Lanškrouna. Dívky trpí Kabuki syndromem - vzácným genetickým onemocněním.
                              21:05
                              Inspektoři uzavřeli restauraci v Táboře
                                Zavřené provozy kvůli špatné hygieně. Každoročně jich jsou desítky. Provozovatelům v nejhorších případech hrozí pokuta až ve stovkách tisíc korun. Aktuálně inspektoři dočasně zakázali vařit indické kuchyni v Táboře.
                                22:44
                                Příběh dívky napadené psy v Holýšově
                                  Před deseti měsíci dva rotvajleři pokousali a těžce zranili nedaleko Holýšova na Plzeňsku desetiletou dívku z Ukrajiny po tom, co utekli z nedaleké betonárky. Strávila bezmála šest týdnů ve Fakultní nemocnici v Plzni. Dva rotvajleři už mají za sebou odbornou úspěšnou převýchovu v útulku pro rotvajlery.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  14. února

                                  Přehled dílů

                                  4600 dostupných
                                  Stopáž25 minut

                                  26. července

                                  26. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám