26 minut

20. prosince 2023

Část: Žák v Třebíči napadl nožem psycholožku

Obsah dílu

Nelegální migrace a kontroly na hranicích — Nová migrační pravidla Evropské unie — Skončilo pátrání v Klánovickém lese — Mezi Pardubicemi a Hradcem Králové znovu jezdí vlaky — Posilování dopravních spojů před Vánocemi — 50 středočeských obcí na Nymbursku bez vody — Komplikace kvůli ledovce — Jihočeští silničáři už využili 8 tisíc tun soli — Žák v Třebíči napadl nožem psycholožku — Další útoky na školách — Česká obchodní inspekce kontroluje trhy — Muž v pražské tramvaji ohrožoval děti revolverem — Trest za požár na Císařském ostrově — Oltář osvětlují Edisonovy žárovky

Části dílu

01:12
Nelegální migrace a kontroly na hranicích
Nelegální migrace a kontroly na hranicích
    Německo ve snaze zastavit nelegální migraci prodloužilo o tři měsíce kontroly s Českou republikou. To znamená do 15. března příštího roku.
    03:12
    Nová migrační pravidla Evropské unie
    Nová migrační pravidla Evropské unie
      Nový migrační pakt EU má předejít situaci z let 2015 a 2016, kdy hlavně západní Evropu zavalila obtížně zvladatelná vlna mimoevropských běženců z jihu a východu. Tuzemská vláda novinky v evropské migrační politice vítá.
      05:12
      Skončilo pátrání v Klánovickém lese
      Skončilo pátrání v Klánovickém lese
        Stovky policistů dnes stejně jako včera prohledávaly Klánovický les. Hledaly cokoliv, co by mohlo přispět k objasnění případu vraždy z minulého pátku. Policie při pátrací akci neobjevila nikoho, kdo by se tam skrýval, ani nic, co by naznačovalo riziko.
        07:11
        Mezi Pardubicemi a Hradcem Králové znovu jezdí vlaky
        Mezi Pardubicemi a Hradcem Králové znovu jezdí vlaky
          Mezi blízkými krajskými městy Hradcem Králové a Pardubicemi po dvouměsíční výluce znovu jezdí vlaky. Během odstávky byla zdvojkolejněna trať v úseku mezi Stéblovou a Rosicemi nad Labem a Správa železnic tam zavedla nové trakční vedení.
          07:40
          Posilování dopravních spojů před Vánocemi
          Posilování dopravních spojů před Vánocemi
            Vlakové spoje z Prahy do většiny velkých měst v republice jsou v posledních dnech před Vánocemi téměř obsazené. Místa zbývají hlavně v méně frekventovaných časech - tedy později večer - nebo během dopoledne. I proto někteří dopravci v rámci možností posilují spoje nebo navyšují kapacity.
            09:49
            50 středočeských obcí na Nymbursku bez vody
            50 středočeských obcí na Nymbursku bez vody
              Bez vody dnes bylo od brzkých ranních hodin téměř 50 středočeských obcí na Nymbursku. Vodovodní potrubí prasklo mezi Poděbrady a Městcem Králové. Voda znovu tekla až po poledni.
              10:44
              Komplikace kvůli ledovce
              Komplikace kvůli ledovce
                A teď problémy s vodou zase v jiném skupenství. Dopravu na silnicích na některých místech ráno komplikovala ledovka. A tak práci měla policie i záchranáři - takto třeba na jižní Moravě.
                12:26
                Jihočeští silničáři už využili 8 tisíc tun soli
                Jihočeští silničáři už využili 8 tisíc tun soli
                  Správa a údržba silnic vyuna posypy o hodně víc soli než v předchozích letech k tomuto datu: Konkrétně třeba v jižních Čechách už bylo na udržení sjízdnosti silnic použitých osm tisíc tun soli - o 60 % víc než loni touto dobou:
                  14:20
                  Žák v Třebíči napadl nožem psycholožku
                  Žák v Třebíči napadl nožem psycholožku
                    Šestnáctiletý žák na Střední průmyslové škole v Třebíči nožem napadl pracovnici školy a lehce ji zranil. Podrobnosti k události má živě přímo z Třebíče Markéta Malečková.
                    15:50
                    Další útoky na školách
                    Další útoky na školách
                      Za posledních dvacet let došlo v Česku ke dvanácti vážným útokům na školách. Ve většině případů byly oběťmi učitelé či vychovatelé.
                      16:29
                      Česká obchodní inspekce kontroluje trhy
                      Česká obchodní inspekce kontroluje trhy
                        Blížící se vánoční svátky zaměstnávají také Českou obchodní inspekci. Její pracovníci v roli běžných zákazníků přicházejí na vánoční trhy, aby zjistili, jestli prodejci nešidí zákazníky. V případě prohřešku hrozí stánkařům pokuta v řádech desítek tisíc korun.
                        18:44
                        Muž v pražské tramvaji ohrožoval děti revolverem
                        Muž v pražské tramvaji ohrožoval děti revolverem
                          Policie pátrá po neznámém muži, který ohrožoval děti zbraní v pražské tramvaji. Incident z 9. prosince zachytila kamera mezi zastávkami Slánská a Blatiny. Svědci mají volat linku 158.
                          19:11
                          Trest za požár na Císařském ostrově
                          Trest za požár na Císařském ostrově
                            8 let ve vězení a si odpyká třicetiletý muž, který je nepravomocně odsouzený ze založení celkem 5 požárů. Soud dnes schválil dohodu o vině a trestu, kterou muž uzavřel se státní zástupkyní.
                            21:53
                            Oltář osvětlují Edisonovy žárovky
                            Oltář osvětlují Edisonovy žárovky
                              Poprvé po mnoha desítkách let mohli lidé vidět rozsvícený barokní oltář kostela svatého Jiří v Semněvicích na Domažlicku. Barokní oltář byl elektrifikovaný v letech 1910 - 1911, dodnes je na něm zachováno několik unikátních žárovek Thomase Alvy Edisona.
                              Přehrát celé video
                              Události v regionech (Praha) - 21. prosince 2023
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              21. prosince 2023

                              Přehled dílů

                              4650 dostupných
                              Události v regionech (Praha) - 4. října
                              Stopáž26 minut

                              4. října

                              4. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 3. října
                              Stopáž26 minut

                              3. října

                              Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Koalice v Libereckém kraji — V Česku letos zbankrotovalo 524 společností — Situace romských žáků ve školách se nelepší — Škody na úrodě po povodních — Začala stavba justičního paláce v Ústí nad Labem — České dráhy zdraží o 5 procent — Na Písecku roste počet vloupání — Spor Dynama Pardubice o odstupné pro trenéra — Losování startovních čísel pro Velkou pardubickou — Policie dohlíží na zápas Ajaxu se Slávií — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. Jaká témata v ní ještě nabídneme? — Domovy pro seniory začínají přijímat opatření proti nákaze covidem a chřipkou — Rybáři odložili výlov rybníků — Povodí Labe sčítá škody, které povodeň způsobila na tocích v její správě — Nedostatek dárců krve kvůli nemocem — Ochrana proti covidu-19 v domovech pro seniory — Divadlo Nová spirála se otevírá veřejnosti — Premiéra hry A vybuchla Setuza

                              3. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 2. října
                              Stopáž26 minut

                              2. října

                              Rušení letů kvůli konfliktu na Blízkém východě — Repatriační lety z Libanonu — Humanitární organizace vyplatí 200 milionů lidem zasažených povodní — Nový parazit ničí borové lesy — Likvidace chovu drůbeže na Klatovsku — Neratovická nemocnice se bude stěhovat — Napadení dětí na Prachaticku — Pokuty za rozkopané chodníky v Jihlavě — Kontroly emisí dnes v Jihlavě ukázaly na pochybení zaměstnance emisní stanice v Pelhřimově — Petice proti revitalizaci náměstí v Pardubicích — Mobilní psychiatrický tým na Orlickoústecku — Kácení stromů v Edmundově soutěsce — Producentům vánočního sortimentu vrcholí výroba — Konec léta v Krkonoších — Obchodní inspekce kontroluje slevové akce — V libereckém Naivním divadle se jede Jizerská padesátka — Rizika při záchraně ježků

                              2. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 1. října
                              Stopáž26 minut

                              1. října

                              1. 10. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 30. září
                              Stopáž26 minut

                              30. září

                              Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Jednání o koalici v regionech — Výsledky 2. kola senátních voleb — Volební incident v Polici nad Metují — Rozpory v Žitenicích u Litoměřic neskončily ani převratem ve vedení obce, ani s místním referendem. — Prezident Petr Pavel jedná s koaličními lídry kvůli vládní krizi. — Čísla nakažených čeným kašel dál rostou — Tuzemské domácnosti v srpnu dlužily bankám přes dva biliony a 300 miliard korun. To je skoro o 11 miliard víc než v červenci. — Školy ve Stříbře hostí děti z vyplavené obce — Provizorní mosty míří do Bělé pod Pradědem — Kontrola koryta Labe po povodních — Začala stavba další části obchvatu Rakovníka — Obyvatelům domu v Praze 8, kterým během prudkých dešťů vyplavila voda byty, odpustí radnice nájem, a to až na tři měsíce, podle míry poškození. — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. A co v ní ještě nabídneme? — A ukážeme i poškození, kvůli kterému nejezdí lanovka na Petřín. — Uzavření provozu továrny v Kaplici — Likvidace drůbeže v chovu na Klatovsku — Lanovka na Petřín je mimo provoz — Začala houbařská sezona — Výluka vysílače Cheb – Zelená hora

                              30. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 27. září
                              Stopáž26 minut

                              27. září

                              Problémy s digitalizací stavebního řízení — Návrat k původnímu systému stavebního řízení — Roste počet hazardních hráčů — Česko je na prahu respirační sezony — 1 500. transplantace ledviny ve FN Hradec Králové — Jednání o koalicích v krajích — Druhé kolo senátních voleb — Filmy ČT uspěly na festivalu v Ostrově — České dráhy od poloviny prosince zdraží — Obnova hlavního nádraží v Praze — Ptačí chřipka zasáhla další komerční provoz — Drony prověřují statiku poškozeného domu — Velká voda poškodila dřevěnou lávku ve Žďáru nad Sázavou — Letohrádek Bellarie je opět přístupný — Křest knihy Holčička ze známky

                              27. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 26. září
                              Stopáž26 minut

                              26. září

                              Ceritifikace škol s pohybovými aktivitami — Obezita u dětí v Česku — Obžaloba pražských policistů — Trest za požár velkoskladu v Plzni — Nedostatek očních lékařů v Českých Budějovicích — Dál horzí protesty zdravotníků — Protest proti bourání sokolovny v Karlových Varech — 100 milionů korun pro lidi zasažené povodní — Zaplavená sklárna na Prachaticku — Přestavba vlakového nádraží v Jihlavě — Nová podoba pražského hlavního nádraží a jeho okolí — Restituční kauza Walderode se vrací k soudu 1. stupně — Jednání o koalici ve Středočeském kraji — Policejní služebna na nádraží v Plzni — Sté výročí vodní elektrárny na jihu Čech

                              26. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 25. září
                              Stopáž25 minut

                              25. září

                              Rozsáhlé propouštění zasáhne Českolipsko — Novela zákoníku práce — Odvolání Ivana Bartoše — Vyjednávání o koalici ve Středočeském kraji — Technici zprovoznili úřad v Ostrově — Výstřely včera večer vyděsili obyvatele Břeclavi — Případ podněcování vzpoury věznů u soudu — Jihočeský kraj dá na pomoc po povoních až 30 milionů korun — Protipovodňová opatření jihočeských měst — Dobrovolní hasiči z Vysočiny pomáhají na Moravě — Obnovení lodního provozu v Praze — Útočnice se do školy v Domažlicích nevrátí — Policie na Plzeňsku pátrá po pytlácích — Ze zoo u Dolní Pěny utekli dva psi ušatí — Oprava střechy hradu Kašperk — Rozepře kolem pardubické Brány borců — Vrcholí 37. ročník festivalu Finále Plzeň — Márdiho sloupky Hlas ze San Piega

                              25. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 24. září
                              Stopáž26 minut

                              24. září

                              Premiér navrhne odvolání ministra Bartoše — Piráti vidí odvolání Bartoše jako porušení koaliční smlouvy — Premiér navrhne odvolání ministra Bartoše — Reakce prezidenta Pavla na odvolání Ivana Bartoše — Začíná desetidenní lhůta pro napadení voleb — Povolební jednání v Královéhradeckém kraji — Škody zemědělců po povodních — Mimořádná pomoc pro lidi zasažené povodní — Křižánky už druhý týden bez pitné vody — 18 let vězení pro Jakuba Kudlíčka — Pokus o dotační podvod u soudu v Ústí nad Labem — K zákazníkům po roce míří balíky Zásilkovny — Sobotní incident mezi turisty v centru Prahy skončil tragicky — Nedostačující kapacita záchytné stanice v Plzni — Další omezení na Barrandovském mostě — Zvíkovský most přes Vltavu zůstane zavřený o tři měsíce déle — Otevření protipovodňových vrat na Čertovce — Nový film režiséra Viktora Tauše Amerikánka — Nový dokument o herečce Ivě Janžurové

                              24. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 23. září
                              Stopáž26 minut

                              23. září

                              Výsledky krajských voleb — Koaliční vyjednávání v Libereckém kraji — Vyjednávání o koalici v Ústeckém kraji — Vyjednávání o koalici v Královéhradeckém kraji — Vyjednávání o koalici na Vysočině — Vyjednávání v Karlovarském kraji — Povodňová bilance — Uklízení škod po povodních — Povodně zničily hrnčířskou dílnu na Českokrumlovsku — Protipovodňová opatření v Mělníku — Trestní reforma — Muž v Ostravě vyhrožoval učitelce nožem — Hoteliéři v Krkonoších šetří sdílením služeb — Nový přírodní park Střední Krušnohoří — V Libereckém kraji se konala dvě místní referenda — Plzeňská Škoda vyrobila nejdelší tramvaj na světě — Další krok pro vznik Vltavské filharmonie v Praze — Začal festivlal Oty Hofmana

                              23. 9. 2024 na ČT1

                              Napište nám