26 minut

1. prosince 2023

Část: V Krkonoších začala lyžařská sezóna

Obsah dílu

Část lékařů přestala sloužit přesčasy — Více peněz pro zdravotníky — Uzavřené ambulance na Vysočině — Výpadek dodávek tepla v Praze 10 — Policie navrhla obžalovat čtyři lidi kvůli loňskému úmrtí dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku — Noční zákaz vjezdu na vybraných místech v centru Prahy neplatí — Problematická cesta z Deštného na Šerlich — Česko zasáhlo husté sněžení — Ražba tunelu při stavbě metra D — V Krkonoších začala lyžařská sezóna — Začínají adventní trhy — Rozsvěcení vánočního stromu v Praze — Mikulášské balíčky pro děti na Ukrajině — Komunitní energetika — Výstava děl pacientů z psychiatrické nemocnice

Části dílu

01:17
Část lékařů přestala sloužit přesčasy
    Částečné omezení provozu v některých nemocnicích. Lékaři zahájili svůj protest a přestali sloužit dobrovolné přesčasy. Řada zařízení tak například omezila plánované zákroky. Zástupci lékařů se včera dohodli s premiérem Petrem Fialou na růstu mezd a platů. Protestní akce má trvat do chvíle, než dojde k podpisu dohody.
    03:44
    Více peněz pro zdravotníky
      Premiér zástupcům lékařů přislíbil 9,8 miliard korun z veřejného zdravotního pojištění navíc. Peníze by měly jít přímo na platy a mzdy pracovníků ve zdravotnictví.
      04:16
      Uzavřené ambulance na Vysočině
        A dokud dohoda nebude podepsaná, protest v omezené míře pokračuje. Třeba na Vysočině dnes zůstaly uzavřené některé ambulance v pěti nemocnicích.
        06:02
        Výpadek dodávek tepla v Praze 10
          Dvanáct tisíc domácností v Praze 10 bylo od dopoledne bez dodávek tepla. Podle Pražské teplárenské byly důvodem netěsnosti na topném vedení v Černokostelecké ulici. Porucha se dotkla Hostivaře, Horních Měcholup, Petrovic, Strašnic a Malešic.
          06:24
          Policie navrhla obžalovat čtyři lidi kvůli loňskému úmrtí dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku
            Viní je z usmrcení z nedbalosti. Konkrétní jména ani funkce daných lidí nezveřejnila. K tragédii došlo loni v dubnu při závodu Mistrovství České republiky nákladních vozů v extrémním terénu. Podle tehdejších informací mělo dítě vběhnout pod kola závodního speciálu. Ani to ale policie dosud nepotvrdila.
            06:50
            Noční zákaz vjezdu na vybraných místech v centru Prahy neplatí
              Silniční správní úřad Magistrátu hlavního města ho zrušil. Podle něj byly v dokumentu chyby. Schází třeba vysvětlení, proč má být opatření zavedené. Městská část také podle úředníků rozhodovala i o silnicích, které nejsou v její správě. Aby rozhodnutí nabylo právní platnosti, musí být ještě 15 dnů na úřední desce.
              07:40
              Problematická cesta z Deštného na Šerlich
                Čerstvě opravená silnice mezi Deštným a Šerlichem v Orlických horách má za sebou druhou provozní zkoušku. A to proto, že při té první před třemi týdny se autobus nedokázal vyhnout protijedoucímu sypači. A další později havarovaly. Královéhradecký kraj, který rekonstrukci platí, tak musel po stížnostech řidičů silnici upravit.
                09:42
                Česko zasáhlo husté sněžení
                  Silné sněžení komplikuje od rána dopravu v řadě regionů. V Jihočeském kraji a na Vysočině platí výstraha na vysoký stupeň nebezpečí. Během víkendu tam může napadnout až 40 centimetrů sněhu.
                  11:16
                  Ražba tunelu při stavbě metra D
                    Poslední metry levého tunelu mezi budoucími stanicemi Pankrác a Olbrachtova dnes prorazili dělníci při stavbě metra D. Z jeho prvního úseku tak mají hotových asi 60 procent ražeb. Podle ředitele pražského dopravního podniku jdou práce zatím podle plánu, a to i přes to, že tendrem na další etapu se stále ještě zabývá antimonopolní úřad.
                    13:19
                    V Krkonoších začala lyžařská sezóna
                      První vleky se rozjeli na Černé hoře. Letos za mimořádných sněhových podmínek. Vlekaři totiž nemuseli spoléhat jen na technický sníh. Na hřebenech hor leží totiž téměř metr sněhu.
                      14:56
                      Začínají adventní trhy
                        Začíná hlavní čas adventních trhů. Nejvíce se jich v tuzemsku otevře o nadcházejícím víkendu. Už zítra začnou ty největší, které jsou tradičně na pražském Staroměstském a Václavském náměstí. A před vánocemi zvou na speciální programy i některé památky. Třeba zámek ve Slatiňanech na Chrudimsku.
                        17:16
                        Rozsvěcení vánočního stromu v Praze
                          A na Staroměstském náměstí v Praze už se také rozsvítil vánoční strom. 22metrový smrk pochází z Libereckého kraje. Jeho zdobení trvalo čtyři dny.
                          18:55
                          Mikulášské balíčky pro děti na Ukrajině
                            Mikulášské balíčky z Česka pro děti na Ukrajině. Do dětského domova i dalších míst na západě země je přivezla opavská humanitární organizace Cesta naděje života.
                            20:55
                            Komunitní energetika
                              V Česku budou moci vznikat energetické komunity. Třeba v obcích tak lidé dostanou možnost sdílet elektřinu z obnovitelných zdrojů s ostatními. Umožní to novela zákona, kterou dnes schválila sněmovna.
                              21:35
                              Výstava děl pacientů z psychiatrické nemocnice
                                Umění je stav duše. Takový název nese výstava v Muzeu Kroměřížska. Autory zhruba 70 obrazů jsou klienti Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. Právě umělecká terapie jim podle lékařů poskytuje účinnou pomoc, jak se vyrovnat s traumaty, závislostmi nebo duševními nemocemi.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                4. prosince 2023

                                Přehled dílů

                                4600 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                26. července

                                26. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                25. července

                                Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                25. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                24. července

                                Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                24. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                23. července

                                Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                23. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                22. července

                                Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                22. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                19. července

                                Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                19. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. července

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. července

                                Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. července

                                Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                15. 7. 2024 na ČT1

                                Napište nám