26 minut

16. listopadu 2023

Část: Pietní akty k 17. listopadu 1989

Obsah dílu

Nedostatek hasičů — Podmínky k přijetí do hasičského sboru — Požár sanatoria v Mělníce — Nehoda zkomplikovala dopravu na Frýdlantsku — Zahájení stavby D35 v úseku V. Mýto - Džbánov — Systémové řešení platů a přesčasů — Omezení výpadku dostupnosti léků — Atleti bez zázemí kvůli špatné rekonstrukci — Zatčení gangů falešných bankéřů — Stávka strojvedoucích na německé železnici — Boj s nelegálními billboardy ve městech — V Česku přibývá nehod s vozidly záchranné služby — Pochybný tendr na stavbu metra D — Vzpomínka na Jana Opletala — Pietní akty k 17. listopadu 1989 — Vzpomínky na jihočeský 17. listopad 1989

Části dílu

01:03
Nedostatek hasičů
    V Česku chybí obsadit zhruba tisíc tabulkových míst v řadách hasičů. Ten se pravidelně snaží stavy doplňovat v rámci náborů. Některé zájemce ale odrazují vysoké nároky, náročnost profese nebo platové ohodnocení.
    03:14
    Podmínky k přijetí do hasičského sboru
      K profesionálním hasičům se může přidat každý, kdo splňuje následující podmínky. Tedy plnoletost, svéprávnost a trestní bezúhonost. Zároveň musí mít dokončenou minimálně střední školu s maturitou.
      04:20
      Požár sanatoria v Mělníce
        Dopolední zásah v Mělníce, kde pravděpodobně kvůli technické závadě začaly šlehat plameny z komína tamního sanatoria a oheň se rozšířil i na střechu a na půdu. Nikomu se nic nestalo.
        04:47
        Nehoda zkomplikovala dopravu na Frýdlantsku
          Nehoda autobusu, nákladního a osobního vozu u Krásného Lesa na Frýdlantsku, zablokovala na několik hodin silnici I/13.
          05:37
          Zahájení stavby D35 v úseku V. Mýto - Džbánov
            Po desítkách let příprav a odkladů začala stavba části dálnice D35 mezi Vysokým Mýtem a Džbánovem, v Pardubickém kraji. Je to šestikilometrový úsek, který bude zároveň sloužit jako obchvat Vysokého Mýta.
            07:24
            Systémové řešení platů a přesčasů
              Asociace českých a moravských nemocnic chce, aby se momentální problém kolem přesčasů lékařů a jejich mezd řešil komplexněji spolu s vyššími regulačními poplatky, jednotnou úhradou péče, jednodušším vzděláváním doktorů a větší podporou regionálního zdravotnictví.
              09:42
              Omezení výpadku dostupnosti léků
                Jednu zdravotnickou novelu už Sněmovna schválila. Týká se léků a měla by pomoci omezit výpadky v jejich dostupnosti. Jde v ní o to, že farmaceutické firmy budou muset léčiva a přípravky poskytovat ještě dva měsíce poté, co výrobu nebo dodávky přeruší, popř. ukončí.
                11:26
                Atleti bez zázemí kvůli špatné rekonstrukci
                  19 let stará rekonstrukce atletického stadionu v Karlových Varech zřejmě skončí žalobou. Radnice je odhodlaná ji podat poté, co se při nynějších opravách přišlo na to, že práce byly tehdy špatně provedené, s hrubými nedostatky.
                  13:19
                  Zatčení gangů falešných bankéřů
                    Ve spolupráci českých a ukrajinských kriminalistů se podařilo rozkrýt a vypátrat, kdo stojí za 800 případy kybernetických podvodů. Jsou prací mezinárodní skupiny, v níž bylo 8 Čechů, Bělorus a Ukrajinec.
                    15:27
                    Stávka strojvedoucích na německé železnici
                      Stávka německých strojvedoucích za vyšší mzdy se dotýká spojů z Česka. Konkrétně ty provozované s německou Deutsche Bahn a to hlavně v úsecích Praha-Berlín a Cheb-Norimberk. Stávka má skončit večer v šest.
                      16:38
                      Boj s nelegálními billboardy ve městech
                        Města po celé republice hyzdí vizuální smog v podobě ilegálních billboardů. Zákony jsou podle radnic i hejtmanství na majitele nelegálních poutačů často krátké. Mnohdy je není možné zkontaktovat, nebo po upozornění přesunou konstrukce jen o pár metrů dál.
                        18:45
                        V Česku přibývá nehod s vozidly záchranné služby
                          Jen v Plzeňském kraji se za poslední měsíc řidiči dvakrát srazili kvůli nedání přednosti v jízdě se sanitkami, které jely k zásahu. Podle záchranářů už nejsou ojedinělé ani případy, kdy nehodu zaviní chodci ve městech.
                          20:32
                          Pochybný tendr na stavbu metra D
                            Sporný tendr na stavbu druhého úseku metra D prověří znalecký posudek. Zadal ho antimonopolní úřad, který případ řeší poté, co se na něj obrátilo sdružení firem Porr, Vinci a Marti.
                            21:11
                            Vzpomínka na Jana Opletala
                              V Nákle a Litovli na Moravě si připomínají památku Jana Opletala - studenta medicíny, který zemřel 11. listopadu 1939.
                              22:00
                              Pietní akty k 17. listopadu 1989
                                Zabité studenty dnes lidé minutou ticha uctili také u ruzyňských kasáren v Praze. Zítřejší svátek ale připomíná i událostí listopadu 1989.
                                22:46
                                Vzpomínky na jihočeský 17. listopad 1989
                                  V Českých Budějovicích na sametovou revoluci vzpomínal i někdejší herec Jihočeského divadla Jiří Šesták. Demonstrace tehdy zaznamenala i divadelní fotografka Bohuslava Maříková.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž25 minut
                                  Další díl
                                  20. listopadu 2023

                                  Přehled dílů

                                  4585 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  4. července

                                  Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                  4. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  3. července

                                  Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                  3. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  2. července

                                  Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                  2. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  1. července

                                  Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                  1. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  28. června

                                  Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                  28. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. června

                                  V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                  27. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  26. června

                                  Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                  26. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  25. června

                                  Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                  25. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  24. června

                                  Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                  24. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  21. června

                                  Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                  21. 6. 2024 na ČT1

                                  Napište nám