26 minut

16. října 2023

Část: Jak dávat přednost záchranářským vozům

Obsah dílu

Teplotní rekordy vystřídal mráz — Na Ještědu začali zasněžovat — Nehoda uzavřela dálnici D1 — Žaloba zdravotní sestry — Na Březníku naměřili -9℃ — Světový den záchrany života — Nedostatek znalců protahuje soudy — Vojáci cvičí v kyber protoru — Jak dávat přednost záchranářským vozům — Spory ve FN Bulovka — Spor o stavbu dálnice D3 — Podpora pohybu dětí ve školách — Údržba hlavní dráhy na letišti Václava Havla — Havárie vodovodního řadu v Jihlavě — Dotace na renovace budov a památek — Další vlna odprodeje vojenských bunkrů

Části dílu

01:17
Teplotní rekordy vystřídal mráz
    Většinu území dnes zasáhly přízemní mrazíky. Ty byly fatální pro některé druhy rostlin. Zahrádkáři by si podle odborníků měli včas zazimovat i muškáty, protože ranní mráz meteorologové očekávají i v příštích dnech.
    03:04
    Na Ještědu začali zasněžovat
      Nízké teploty už jako první v zemi využili vlekaři na libereckém Ještědu. Tamní sjezdovku začali zasněžovat. A to i přesto, že patří k těm níže položeným.
      03:36
      Nehoda uzavřela dálnici D1
        Na dvě hodiny ráno uzavřela dálnici D1 nehoda dvou nákladních aut, která se stala na 301. kilometru ve směru na Brno. Jeden z řidičů skončil v nemocnici se zlomenou nohou.
        03:57
        Žaloba zdravotní sestry
          Okresní soud v Pardubicích začal projednávat žalobu zdravotní sestry z případu chlapce, který zůstal po operaci mandlí v Pardubické nemocnici v takzvaném bdělém kómatu.
          04:56
          Na Březníku naměřili -9℃
            Vůbec nejnižší teplotu dnes meteorologové naměřili na Březníku u Modravy, kde spadla pod mínus devět stupňů Celsia. Zároveň to byl rekord pro pondělní den.
            06:24
            Světový den záchrany života
              Česko si dnes připomnělo Světový den záchrany života. Preventivní a osvětové akce připravily pro návštěvníky například nemocnice v Praze nebo jihočeští záchranáři.
              08:38
              Nedostatek znalců protahuje soudy
                Žalobu na nadměrný hluk při kopané ve Studenci u Jilemnice už 4 roky řeší soudy. Líčení se nejméně o rok a půl protáhne.
                10:32
                Vojáci cvičí v kyber protoru
                  Výcvik členů aktivních záloh a Skupiny kybernetických sil a informačních operací.
                  12:24
                  Jak dávat přednost záchranářským vozům
                    Nepozornost řidičů nebo jejich špatné reakce komplikují práci záchranářům. Vážnou nehodou nedávno skončil výjezd zdravotníků v Ostrově.
                    14:23
                    Spory ve FN Bulovka
                      Protestující lékaři z fakultní nemocnice na Bulovce jednají se zástupci Ministerstva zdravotnictví. Řeší napjatou situaci na urgentním přijmu a oddělení ARO.
                      15:53
                      Spor o stavbu dálnice D3
                        Odpůrci výstavby dálnice D3 přes Posázaví podají kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu. Reagují tak na zamítnutí žaloby proti výjimkám pro chráněné druhy živočichů v úseku mezi Václavicemi a Voračicemi.
                        18:01
                        Podpora pohybu dětí ve školách
                          V Teplicích se zapojí všech 26 prvních tříd do projektu "Trenér ve škole", který zajišťuje proškolené sportovní trenéry na výuce tělesné výchovy. Projekt je zaměřen na podporu pohybu a rozvoj dětí od začátku jejich školní docházky.
                          19:51
                          Údržba hlavní dráhy na letišti Václava Havla
                            Začala pravidelná údržba hlavní vzletové a přistávací dráhy na pražském Letišti Václa Havla. Denní provoz od osmi do šestnácti hodin, se tak dočasně přesune na vedlejší ranvej.
                            20:17
                            Havárie vodovodního řadu v Jihlavě
                              Problémy na vodovodním řadu v Jihlavě dopoledne komplikovaly dopravu na hlavním průtahu krajskou metropolí. Silnici se jim podařilo zcela zprůjezdnit po dvanácté hodině.
                              21:50
                              Dotace na renovace budov a památek
                                Stát rozdělí další 3,5 miliardy korun na energetické úspory. Dotacemi chce mimo jiné podpořit přímo v Praze opravy veřejných budov a v regionech pak úpravy památek.
                                23:45
                                Další vlna odprodeje vojenských bunkrů
                                  Ministerstvo obrany České republiky vyhlásilo výběrové řízení na odprodej nemovitého majetku. Jde o bunkry vybudované před druhou světovou válkou. Celkem je to 24 řopíků.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  17. října 2023

                                  Přehled dílů

                                  4599 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám