26 minut

3. října 2023

Část: Kouřová zkouška v tunelech na D8

Obsah dílu

Dva mrtví a dva zranění po srážce s vlakem — Teplé září prodloužilo zemědělcům sezonu — Meteorologové varují před silným větrem — Nehoda sanitky a dodávky v Brně — Policejní honičku zažila v noci na dnešek dálnice D1 — Únik kyseliny salicylové na gymnáziu v Kroměříži — Výročí sjednocení Německa — Odpor proti stavbě větrníků v Santiniho krajině — Posílení bezpečnostních hlídek ve vlacích — Pochod za snížení rychlosti v centru Prahy — Vzrostl zájem o exotické dovolené — Výměna zastávkových přístřešků téměř dokončena — Kouřová zkouška v tunelech na D8 — Výletní loď Máj musela kvůli závadě z Máchova jezera

Části dílu

01:23
Dva mrtví a dva zranění po srážce s vlakem
    Čtyři pracovníky Správy železnic, kteří prováděli na trati běžnou údržbu, dopoledne srazil vlak u Bělčic na Strakonicku. Dva z nich na místě zemřeli. Další skončili ve velmi vážném stavu v nemocnici.
    02:57
    Teplé září prodloužilo zemědělcům sezonu
      Z teplého slunečného počasí profitují farmáři, kteří stále suší seno, či vinaři, kteří i ve vyšších polohách Podkrkonoší sklízejí mimořádně sladké hrozny.
      05:29
      Meteorologové varují před silným větrem
        Před silnými nárazy větru aktuálně varují meteorologové. Od kdy a pro které regiony platí výstraha a na co si dát pozor, na to se ptám Jany Marečkové, která ví podrobnosti.
        06:52
        Nehoda sanitky a dodávky v Brně
          Tramvajovou dopravu na jedné z páteřních ulic Brna ráno zastavila srážka sanitky s dodávkou. Záchranáři jeli se spuštěnými výstražnými světly za pacientem. Dva zdravotníci mají lehká zranění.
          07:13
          Policejní honičku zažila v noci na dnešek dálnice D1
            Hlídce tam ujížděl řidič podezřelý z převozu migrantů. Na výzvu k zastavení nereagoval, projel několik zátaras a řítil se na Prahu rychlostí přes 200 kilometrů v hodině.
            07:44
            Únik kyseliny salicylové na gymnáziu v Kroměříži
              Nebezpečná látka, která unikla včera ve sklepě gymnázia na Masarykově náměstí v Kroměřiži, byla kyselina salicylová. Informovali o tom dnes hasiči.
              08:20
              Výročí sjednocení Německa
                Dnes je tomu přesně 33 let, kdy se znovu sjednotilo západní a východní Německo. Naše sousední země si to každoročně připomíná státním svátkem.
                12:01
                Odpor proti stavbě větrníků v Santiniho krajině
                  Stavby větrných elektráren dál na mnoha místech narážejí na odpor. Nejnověji na Kralovicku v okrese Plzeň-sever, kde se tentokrát proti postavili především představitelé kulturních a památkových institucí v okolí.
                  14:17
                  Posílení bezpečnostních hlídek ve vlacích
                    Vedle vnitřních prostor vlaku by měli hlídky střežit i samotné soupravy v cílových stanicích a depech, kde především chtějí zabránit jejich poškozování vandaly.
                    16:12
                    Pochod za snížení rychlosti v centru Prahy
                      Po pražské magistrále jde pochod aktivistů za snížení rychlosti a zklidnění dopravy v centru metropole. Od března už takto protestující omezili dopravu v centru téměř dvacetkrát.
                      19:24
                      Vzrostl zájem o exotické dovolené
                        Zhruba o čtvrtinu víc lidí se oproti loňsku letos vydalo na dovolenou k moři. Vyplývá to z údajů cestovních kanceláří. Ty potvrzují, že víc než vloni teď prodávají také podzimní a zimní zájezdy do exotických destinací.
                        21:27
                        Výměna zastávkových přístřešků téměř dokončena
                          Po víc než dvou letech skončila výměna většiny zastávkových přístřešků. Původní, provozované firmou JCDecaux, nahradily ty vlastněné městem.
                          22:02
                          Kouřová zkouška v tunelech na D8
                            Speciální kouřovou zkouškou museli po čtyřech letech znovu projít dálniční tunely Panenská a Libouchec. Silničáři v nich simulovali požár, aby vyzkoušeli odvětrání a také správné fungování systému v krizové situaci.
                            23:47
                            Výletní loď Máj musela kvůli závadě z Máchova jezera
                              Na souš ji vyzvedli pomocí jeřábů. Zpátky by se měla vrátit v polovině listopadu. Ještě letos má znovu vozit turisty.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              4. října 2023

                              Přehled dílů

                              4595 dostupných
                              Stopáž26 minut

                              19. července

                              Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. července

                              Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                              18. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              17. července

                              17. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              16. července

                              Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                              16. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              15. července

                              Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                              15. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. července

                              Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                              12. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              11. července

                              Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                              11. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              10. července

                              Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                              10. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              9. července

                              Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                              9. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. července

                              8. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám