26 minut

29. září 2023

Část: Už čtyři mrtví cyklisté na Šumavě

Obsah dílu

Podzimní vlna respiračních onemocnění — Zásoby léků v lékárnách — Polsko otevřelo rychlostní silnici S3 ke Královci — Uzavírka dálnice D10 — Den pro kamiony — Heliport na Vltavě pro záchranářské vrtulníky stále chybí — Česká pošta zrušila aukci areálu v Praze na Pankráci — Zrušení podchodu v Českých Budějovicích — Zraněná dívka po nehodě pouťové aktrakce — Už čtyři mrtví cyklisté na Šumavě — Policie zadržela a obvinila čtyřicetiletého žháře, který zakládal požáry v Plzni — Otevření pardubických Automatických mlýnů — Policie ukončila vyšetřování červnového vystoupení burlesky na Slavnostech růžového vína v Třebíči — Zazimování hausbótů na Orlíku — Přehrada Jesenice má málo vody — 400 let Luční boudy

Části dílu

00:59
Podzimní vlna respiračních onemocnění
    Na neustávajícím, trvalém vzestupu jsou v Česku respirační nemoci - nachlazení, chřipky, angíny i covid. Stoupající nemocnost trvá už od od začátku školního roku, kdy se děti vrátily do větších kolektivů, teď k tomu přistupují i pozvolné změny počasí babího léta a přece jen už nastupujícího podzimu.
    03:31
    Zásoby léků v lékárnách
      Že je teď v Česku více právě respiračních nákaz, pociťují i lékárny. Ty se mnohde pořád potýkají s nedostatkem klasických antibiotik - penicilinů, přestože už do země dorazily Ministerstvem zdravotnictví narychlo dojednané mimořádné dodávky. A už rutinně chybí i sirupy pro děti.
      05:42
      Polsko otevřelo rychlostní silnici S3 ke Královci
        Za účasti premiéra Mateusze Morawieckeho Polsko otevřelo 15km dlouhý úsek nové dálnice S3, která je součástí severojižní evropské cesty. Polsku chybí k dokončení už jen asi 2,5 km, zato na české straně dálnice zatím nemá pokračování.
        08:22
        Uzavírka dálnice D10
          Řidiči se o víkendu musí připravit na komplikace na dálnici D10. Kvůli výstavbě lávky bude dálnice v obou směrech uzavřena.
          09:47
          Den pro kamiony
            Jaký je to pocit, když se při nehodě kamionu kabina převrátí na střechu, nebo když souprava, která má desítky tun, narazí do zdi? To si dnes v rámci Dne pro kamiony mohli vyzkoušet jejich řidiči na dálnici D8.
            11:41
            Heliport na Vltavě pro záchranářské vrtulníky stále chybí
              Praha zatím nezbudovala slíbený heliport pro záchranářské vrtulníky na Vltavě. Z lokality poblíž železničního mostu budou obsluhovat převoz pacientů do nemocnic na Karlově náměstí a v Podolí, kde nejsou přistávací plochy.
              14:07
              Česká pošta zrušila aukci areálu v Praze na Pankráci
                Kriticky ztrátová Česká pošta bez udání důvodu zrušila elektronickou aukci svého areálu v Praze na Pankráci. Státní podnik měl za tyto nemovitosti získat bezmála 400 milionů korun.
                14:30
                Zrušení podchodu v Českých Budějovicích
                  České Budějovice chtějí definitivně zrušit podchod pod rušnou silnicí u vlakového nádraží. Město ho v roce 2021 zavřelo, protože byl často znečištěný a do podzemí zatékalo. A nenašlo pro něj využití.
                  16:12
                  Zraněná dívka po nehodě pouťové aktrakce
                    Na pouťové atrakci v Příbrami se sesunula pohyblivá lavice. Jednu z dívek, která na ní seděla, musela záchranná služba se zraněním odvézt do nemocnice.
                    17:20
                    Už čtyři mrtví cyklisté na Šumavě
                      Na všech českých horách letos přibylo vážných zranění cyklistů. Včetně smrtelných. Horská cyklistka si jen na Šumavě letos vyžádala čtyři životy.
                      18:57
                      Policie zadržela a obvinila čtyřicetiletého žháře, který zakládal požáry v Plzni
                        Při největším zapálil v polovině srpna bytový dům v plzeňské městské části Lochotín – škoda přesáhla půl milionu, nikdo se nezranil.
                        19:21
                        Otevření pardubických Automatických mlýnů
                          V Pardubicích otevřeli nový areál Gočárových automatických mlýnů. Kulturní památka sloužila sto let jako mlýnice, teď je z ní kulturněvzdělávací centrum.
                          19:46
                          Policie ukončila vyšetřování červnového vystoupení burlesky na Slavnostech růžového vína v Třebíči
                            Případ v srpnu odložila s tím, že nedošlo ke spáchání trestného činu. Tanec, při kterém byla žena na pódiu téměř nahá, byl součástí odpoledního programu, a viděla ho proto i řada dětí.
                            20:09
                            Zazimování hausbótů na Orlíku
                              O víkendu skončí na přehradách plavební sezona. Lodě a hausbóty by tak jejich majitelé měli vytáhnout z vody a zazimovat. A to za podmínek, které s nimi třeba na Orlíku vodohospodáři každoročně řeší.
                              21:49
                              Přehrada Jesenice má málo vody
                                Přejít z jednoho břehu na druhý suchou nohou a to navíc po mostě, který je většinu roku pod hladinou vody. To láká desítky návštěvníků k vodní nádrži Jesenice u Chebu. Kvůli nutným opravám tam museli vodohospodáři část vody vypustit a to ještě dřív než obvykle
                                23:56
                                400 let Luční boudy
                                  Slunečné počasí přilákalo do Krkonoš tisíce turistů. Řada z nich zamířila na Sněžku, nebo taky na Luční boudu, která slaví 400 let od svého vzniku a na hřebenech hor je nejstarší.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  2. října 2023

                                  Přehled dílů

                                  4598 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  11. července

                                  Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                  11. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám