26 minut

29. září 2023

Část: Česká pošta zrušila aukci areálu v Praze na Pankráci

Obsah dílu

Podzimní vlna respiračních onemocnění — Zásoby léků v lékárnách — Polsko otevřelo rychlostní silnici S3 ke Královci — Uzavírka dálnice D10 — Den pro kamiony — Heliport na Vltavě pro záchranářské vrtulníky stále chybí — Česká pošta zrušila aukci areálu v Praze na Pankráci — Zrušení podchodu v Českých Budějovicích — Zraněná dívka po nehodě pouťové aktrakce — Už čtyři mrtví cyklisté na Šumavě — Policie zadržela a obvinila čtyřicetiletého žháře, který zakládal požáry v Plzni — Otevření pardubických Automatických mlýnů — Policie ukončila vyšetřování červnového vystoupení burlesky na Slavnostech růžového vína v Třebíči — Zazimování hausbótů na Orlíku — Přehrada Jesenice má málo vody — 400 let Luční boudy

Části dílu

00:59
Podzimní vlna respiračních onemocnění
    Na neustávajícím, trvalém vzestupu jsou v Česku respirační nemoci - nachlazení, chřipky, angíny i covid. Stoupající nemocnost trvá už od od začátku školního roku, kdy se děti vrátily do větších kolektivů, teď k tomu přistupují i pozvolné změny počasí babího léta a přece jen už nastupujícího podzimu.
    03:31
    Zásoby léků v lékárnách
      Že je teď v Česku více právě respiračních nákaz, pociťují i lékárny. Ty se mnohde pořád potýkají s nedostatkem klasických antibiotik - penicilinů, přestože už do země dorazily Ministerstvem zdravotnictví narychlo dojednané mimořádné dodávky. A už rutinně chybí i sirupy pro děti.
      05:42
      Polsko otevřelo rychlostní silnici S3 ke Královci
        Za účasti premiéra Mateusze Morawieckeho Polsko otevřelo 15km dlouhý úsek nové dálnice S3, která je součástí severojižní evropské cesty. Polsku chybí k dokončení už jen asi 2,5 km, zato na české straně dálnice zatím nemá pokračování.
        08:22
        Uzavírka dálnice D10
          Řidiči se o víkendu musí připravit na komplikace na dálnici D10. Kvůli výstavbě lávky bude dálnice v obou směrech uzavřena.
          09:47
          Den pro kamiony
            Jaký je to pocit, když se při nehodě kamionu kabina převrátí na střechu, nebo když souprava, která má desítky tun, narazí do zdi? To si dnes v rámci Dne pro kamiony mohli vyzkoušet jejich řidiči na dálnici D8.
            11:41
            Heliport na Vltavě pro záchranářské vrtulníky stále chybí
              Praha zatím nezbudovala slíbený heliport pro záchranářské vrtulníky na Vltavě. Z lokality poblíž železničního mostu budou obsluhovat převoz pacientů do nemocnic na Karlově náměstí a v Podolí, kde nejsou přistávací plochy.
              14:07
              Česká pošta zrušila aukci areálu v Praze na Pankráci
                Kriticky ztrátová Česká pošta bez udání důvodu zrušila elektronickou aukci svého areálu v Praze na Pankráci. Státní podnik měl za tyto nemovitosti získat bezmála 400 milionů korun.
                14:30
                Zrušení podchodu v Českých Budějovicích
                  České Budějovice chtějí definitivně zrušit podchod pod rušnou silnicí u vlakového nádraží. Město ho v roce 2021 zavřelo, protože byl často znečištěný a do podzemí zatékalo. A nenašlo pro něj využití.
                  16:12
                  Zraněná dívka po nehodě pouťové aktrakce
                    Na pouťové atrakci v Příbrami se sesunula pohyblivá lavice. Jednu z dívek, která na ní seděla, musela záchranná služba se zraněním odvézt do nemocnice.
                    17:20
                    Už čtyři mrtví cyklisté na Šumavě
                      Na všech českých horách letos přibylo vážných zranění cyklistů. Včetně smrtelných. Horská cyklistka si jen na Šumavě letos vyžádala čtyři životy.
                      18:57
                      Policie zadržela a obvinila čtyřicetiletého žháře, který zakládal požáry v Plzni
                        Při největším zapálil v polovině srpna bytový dům v plzeňské městské části Lochotín – škoda přesáhla půl milionu, nikdo se nezranil.
                        19:21
                        Otevření pardubických Automatických mlýnů
                          V Pardubicích otevřeli nový areál Gočárových automatických mlýnů. Kulturní památka sloužila sto let jako mlýnice, teď je z ní kulturněvzdělávací centrum.
                          19:46
                          Policie ukončila vyšetřování červnového vystoupení burlesky na Slavnostech růžového vína v Třebíči
                            Případ v srpnu odložila s tím, že nedošlo ke spáchání trestného činu. Tanec, při kterém byla žena na pódiu téměř nahá, byl součástí odpoledního programu, a viděla ho proto i řada dětí.
                            20:09
                            Zazimování hausbótů na Orlíku
                              O víkendu skončí na přehradách plavební sezona. Lodě a hausbóty by tak jejich majitelé měli vytáhnout z vody a zazimovat. A to za podmínek, které s nimi třeba na Orlíku vodohospodáři každoročně řeší.
                              21:49
                              Přehrada Jesenice má málo vody
                                Přejít z jednoho břehu na druhý suchou nohou a to navíc po mostě, který je většinu roku pod hladinou vody. To láká desítky návštěvníků k vodní nádrži Jesenice u Chebu. Kvůli nutným opravám tam museli vodohospodáři část vody vypustit a to ještě dřív než obvykle
                                23:56
                                400 let Luční boudy
                                  Slunečné počasí přilákalo do Krkonoš tisíce turistů. Řada z nich zamířila na Sněžku, nebo taky na Luční boudu, která slaví 400 let od svého vzniku a na hřebenech hor je nejstarší.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  2. října 2023

                                  Přehled dílů

                                  4585 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  4. července

                                  Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                  4. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  3. července

                                  Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                  3. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  2. července

                                  Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                  2. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  1. července

                                  Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                  1. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  28. června

                                  Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                  28. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. června

                                  V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                  27. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  26. června

                                  Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                  26. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  25. června

                                  Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                  25. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  24. června

                                  Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                  24. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  21. června

                                  Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                  21. 6. 2024 na ČT1

                                  Napište nám