26 minut

22. srpna 2023

Část: Spotřeba čepovaného piva klesá

Obsah dílu

Česko pomůže Řecku s hašením požářů — Rhodos je i nadále oblíbenou destinací — Kuřatům hrozil úhyn kvůli výpadku proudu — Nehoda kamionu uzavřela dálnici D3 na Táborsku — Kontroly kamionů na Ústecku — Bezpečnost u vody — Rybáři znovu provzdušňují rybníky — Stát vrátil sběrateli rakety — Automobilka Toyota pozastavila výrobu — Horko komplikuje péči o pacienty — Spotřeba čepovaného piva klesá — Nedostatek zaměstnanců řeší plzeňská Škodovka přijetím studentů z Indonésie — Nedostatek penicilinu v lékárnách — Ilustrátor z Plzně tvoří pro Star Wars

Části dílu

01:17
Česko pomůže Řecku s hašením požářů
    Česko vyslalo tým hasičů a záchranářů na pomoc Řecku s likvidací požárů. Pozemní skupina čítá 64 lidí a 33 kusů techniky. Do Řecka by měli dorazit zítra večer.
    03:21
    Rhodos je i nadále oblíbenou destinací
      A přestože některé řecké ostrovy a teď už i pevninské oblasti Řecka bojují s plameny přírodních požárů, pro Čechy je Řecko dál oblíbenou dovolenkovou destinací.
      05:08
      Kuřatům hrozil úhyn kvůli výpadku proudu
        Kritické chvíle zažili v drůbežárně ve Slavěticích u Týna nad Vltavou. Spadlé stromy zpřetrhaly elektrické vedení a podnik zůstal bez proudu. V halách bylo přes 30 stupňů Celsia a zvířatům hrozilo, že v tropických teplotách uhynou.
        05:36
        Nehoda kamionu uzavřela dálnici D3 na Táborsku
          Ranní nehoda kamionu uzavřela na celé dopoledne dálnici D3 na Táborsku ve směru do Českých Budějovic. Průjezdná byla dé trojka znovu krátce po poledni.
          05:57
          Kontroly kamionů na Ústecku
            Na špatné předjíždění kamionů se zaměřili dopravní policisté na Ústecku. Část dálnice D8 dnes monitorovali i s dronem. Jen za dopoledne narazili na tři takové přestupky.
            06:22
            Bezpečnost u vody
              S vysokými teplotami tráví čím dál více lidí volný čas u vody. I proto záchranáři apelují, aby plavci dbali na bezpečnost – a to jak v přírodě, tak v bazénech a na koupalištích
              08:17
              Rybáři znovu provzdušňují rybníky
                Horko a sucho opět trápí rybáře. Rybám v srpnu rychleji ubývá kyslík ve vodě. Přítoky jsou kvůli nedostatku srážek téměř nulové. Jihočeští rybáři proto znovu začali provzdušňovat rybníky.
                10:20
                Stát vrátil sběrateli rakety
                  Celní správa dnes vrátila zabavené sovětské rakety původnímu majiteli. Vysloužilé armádní zboží chtěl vyvézt do muzea ve Spojených státech. Zásilku ale celníci zabavili a majitel skončil před soudem.
                  12:12
                  Automobilka Toyota pozastavila výrobu
                    Kolínská automobilka Toyota v noci na dnešek pozastavila výrobu. Chybí jí plastové součástky, které dodává společnost Novares. Její halu v Žebráku na Berounsku zničil minulý týden požár.
                    14:23
                    Horko komplikuje péči o pacienty
                      V Česku už týden trvají vedra, trápí nejen pracující lidi,ale i pacienty v nemocnicích. Hůř se jim hojí rány a nával je v posledních dnech i na urgentních příjmech.
                      16:29
                      Spotřeba čepovaného piva klesá
                        Vylidňování obcí, služby v nich, zájem turistů - byla témata, kterým se během dne věnoval další díl našeho zpravodajského seriálu Sečteno z Plas. A pak tam bylo ještě jedno speciální téma, možné změny v sazbách DPH na pivo.
                        20:48
                        Nedostatek zaměstnanců řeší plzeňská Škodovka přijetím studentů z Indonésie
                          Problém je sehnat v regionu hlavně kvalifikované dělnické profese, jako jsou svářeči, zámečníci nebo elektrikáři.
                          21:45
                          Nedostatek penicilinu v lékárnách
                            Lékaři i lékárníci už několik týdnů upozorňují, že v lékárnách chybí zásoby penicilinu. Ti tak musí místo něj předepisovat méně vhodná širokospektrální antibiotika.
                            23:41
                            Ilustrátor z Plzně tvoří pro Star Wars
                              Světoznámý digitální ilustrátor Tomáš Duchek připravuje svou první autorskou knihu. V příběhu zároveň shrne svou dosavadní práci. Jeho digitální kresby jsou dnes součástí předních počítačových her nebo publikací studia Disney a Star Wars.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              23. srpna 2023

                              Přehled dílů

                              4602 dostupných
                              Stopáž26 minut

                              30. července

                              Počet kyberpodvodů roste — Počet kyberpodvodů vzrostl o 39 procent — Dálniční propojení mezi Českem a Rakouskem — Tragická nehoda v Novém Městě nad Metují — Dopravní kolaps na dálnicích — Farmáři odhalují škody způsobené počasím — Vinaři na jižní Moravě už začali sklízet první hrozny na letošní burčák — Lidé v Krahulčí stále uklizejí po bleskové povodni — V Ostrově dnes hořel sedmipatrový dům — Obnova provozu plavební komory v Hoříně — Sparta se utká s klubem Shamrock Rovers — Krádeže ve vodáckých kempech — Dobrovolníci sekají cenné louky v blízkosti osady Jizerka — Grand Prix z Itálie pro grafičku z ČR — Sčítání ptáků v rezevaci Řežabinec — V noci bude možné pozorovat polární záři

                              30. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              29. července

                              Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                              29. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              26. července

                              První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                              26. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              25. července

                              Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                              25. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              24. července

                              Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                              24. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              23. července

                              Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                              23. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              22. července

                              Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                              22. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              19. července

                              Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. července

                              Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                              18. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              17. července

                              17. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám