25 minut

21. srpna 2023

Část: Smrtelná nehoda na Táborsku

Obsah dílu

55 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy — Okupace v Jičíně — Demonstrace za odstranění památníku — Smrtelná nehoda na Táborsku — Policie dopadla muže, který shodil ženu do kolejiště metra — Na poli shořel balíkovač — Prodej budovy České pošty na Pankráci — Škody po bouřce v Karlových Varech — Do Česka přišla další vlna veder — Jak se chránit při vysokých teplotách — Oprava horkovodu opatovické elektrárny — Omezení výroby automobilky Toyota — Nová dopravní omezení v Praze — Končí lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení na fukci vrchního žalobce — Demolice nadjezdu na 126. km D1 — Plné kempy u Lipna — Výluka vysílačů Jeseník-Praděd a Plzeň-Krašov

Části dílu

01:27
55 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy
    Před pětapadesáti lety vpadla do Československa vojska Varšavské smlouvy. Invaze ukončila pražské jaro, které bylo pokusem o uvolnění poměrů v komunistickém režimu. Výročí si dnes připomínali lidé po celé zemi.
    03:42
    Okupace v Jičíně
      Zahynuli při ní před 55 lety dva neozbrojení civilisté. Zastřelil je opilý polský voják.
      05:34
      Demonstrace za odstranění památníku
        Výročí okupace si právě teď připomínají i lidé v Litoměřicích. Sešli se tam k uctění památky 137 československých občanů, kteří v roce 1968 zahynuli v důsledku invaze. Vedle toho ale místní také požadují odstranění sochy, která podle nich toto výročí oslavuje.
        07:31
        Smrtelná nehoda na Táborsku
          Na Táborsku dnes ráno zemřel jednadvacetiletý řidič osobního auta. Podle policie přejel na silnici mezi Táborem a Pelhřimovem do protisměru, kde se čelně srazil s dodávkou.
          07:56
          Policie dopadla muže, který shodil ženu do kolejiště metra
            Ta se velmi vážně zranila a skončila v umělém spánku. Po probuzení nasměrovala vyšetřovatele do jedné z pražských ubytoven, kde policisté padesátiletého muže zadrželi. Teď čelí obvinění z výtržnictví a pokusu o těžké ublížení na zdraví.
            08:17
            Na poli shořel balíkovač
              Dvanáct hasičů včetně zemědělců dnes hasilo požár balíkovače mezi Čermnou a Poděvousy na Domažlicku. Od stroje chytlo i okolní strniště. Škodu odhadli hasiči na dva miliony korun.
              09:05
              Prodej budovy České pošty na Pankráci
                Ztrátová Česká pošta postupně prodává některé budovy, které už nechce využívat. Teď došlo i na zatím nejdražší, nejlukrativnější z nich - budovy a pozemky v Praze na Pankráci. V elektronické aukci je nabízí za vyvolávací cenu 310 milionů korun.
                11:40
                Škody po bouřce v Karlových Varech
                  Škody, které v Karlových Varech v minulém týdnu způsobila mimořádně silná bouřka, už se počítají v desítkách milionů korun
                  12:48
                  Do Česka přišla další vlna veder
                    Česko zažívá další vlnu tropických teplot tohoto léta - přes 30 stupňů je už několik dní v řadě a má tak být i dál. To s sebou přináší nebezpečí zdravotních kolapsů a častější výjezdy záchranek.
                    14:26
                    Jak se chránit při vysokých teplotách
                      Tropické dny a noci jsou pro organismus náročné, ještě horší je ale podle odborníků střídání teplot. Na co si dát pozor právě ohledně klimatizace nebo pitného režimu a další tipy jak zvládnout aktuální výkyvy počasí?
                      16:07
                      Oprava horkovodu opatovické elektrárny
                        Elektrárny Opatovice dokončují rekonstrukci horkovodu po jeho lednové havárii. V hradeckopardubické aglomeraci tehdy zůstalo bez tepla přes 60 tisíc odběratelů.
                        18:02
                        Omezení výroby automobilky Toyota
                          Továrna automobilky Toyota v Kolíně musí kvůli vyhoření výrobní haly společnosti Novares u Žebráku omezit výrobu.
                          19:23
                          Nová dopravní omezení v Praze
                            Dopravní podnik začal s opravou tramvajové tratě na Bílé hoře. Na dva týdny je kvůli tomu přerušený provoz tramvají i aut směrem do centra. A stejně dlouho nebudou moct cestující využít ani tramvaje v Poděbradské ulici.
                            21:16
                            Končí lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení na fukci vrchního žalobce
                              Dnešním dnem vypršela zájemcům o funkci vrchního žalobce lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení. To vypsal v červenci nejvyšší státní zástupce Igor Stříž.
                              21:52
                              Demolice nadjezdu na 126. km D1
                                Nadjezd nad 126. kilometrem dálnice D1 je ve špatném stavu, a tak ŘSD navrhlo jeho demolici. Konečné slovo má mít Ministerstvo dopravy, to nařídilo správní řízení.
                                22:35
                                Plné kempy u Lipna
                                  Kempy u Lipna se ve druhé polovině srpna nezvykle zaplnily. Přispělo k tomu především teplé a slunečné počasí.
                                  24:20
                                  Výluka vysílačů Jeseník-Praděd a Plzeň-Krašov
                                    Oba nebudou vysílat signál mezi šestou hodinou a ranní a třetí odpolední. Kvůli plánované výluce tak budou v multiplexu 21 programy České televize nedostupné.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    22. srpna 2023

                                    Přehled dílů

                                    4602 dostupných
                                    Stopáž26 minut

                                    30. července

                                    30. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    29. července

                                    Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                                    29. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    26. července

                                    První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                    26. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    25. července

                                    Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                    25. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. července

                                    Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                    24. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. července

                                    Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                    23. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. července

                                    Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                    22. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    19. července

                                    Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                    19. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. července

                                    Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                    18. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. července

                                    17. 7. 2024 na ČT1

                                    Napište nám