26 minut

10. července 2023

Část: Hygienici kontrolují dětské letní tábory

Obsah dílu

Nárůst počtu požárů kvůli suchu — Výstraha před bouřkami — Zemědělci na suchu, rybáří zatím hlásí vody dost — Nehoda čtyř aut a autobusu na Brněnsku — Obilí bude podle prvních odhadů dost — Modernizace hygienických pravidel ve školkách a dětských skupinách — Nárůst počtu tragických dopravních nehod — Tragická nehoda na Rokycansku — Hygienici kontrolují dětské letní tábory — Dopravní omezení na jižní spojce — Omezení pohotovosti kvůli nedostatku lékařů — Skončil 57. MFF Karlovy Vary — Prázdninové mezinárodní školy na ZČU — Výluka vysílače Votice - Mezivrata

Části dílu

01:20
Nárůst počtu požárů kvůli suchu
    Sucho a škody, které během něj způsobily požáry v přírodě, počítají hasiči ve většině tuzemských krajů. Jen během uplynulých 48 hodin likvidovali plameny v polích nebo lesích na desítkách míst.
    04:00
    Výstraha před bouřkami
      Během dneška přidali kromě varování před vysokými teplotami a nebezpečím vzniku požárů meteorologové ještě výstrahy před bouřkami.
      07:24
      Zemědělci na suchu, rybáří zatím hlásí vody dost
        Voda ubývá v rybnících na jihu Čech a škody na úrodě tam už také sčítají zemědělci. Budují proto soustavu umělých kanálů, které se zavlažováním pomáhají
        08:59
        Nehoda čtyř aut a autobusu na Brněnsku
          Dopravní nehoda čtyř aut a autobusu dnes krátce po 7. hodině ráno uzavřela silnici mezi Neslovicemi a Tetčicemi na Brněnsku. Do obou brněnských fakultních nemocnic transportovali 3 lidi se středně těžkými až těžkými zraněními.
          09:18
          Obilí bude podle prvních odhadů dost
            V Česku začaly žně. Podle prvních odhadů Ministerstva zemědělství úroda sice nedosáhne loňského množství, i tak by ale měla být nadprůměrná.
            11:13
            Modernizace hygienických pravidel ve školkách a dětských skupinách
              Pro školky a dětské skupiny by se měla zmírnit některá hygienická pravidla. Už by například nemuseli mít povinnost mít umyvadlo v každé třídě, snížit by se mohl i počet záchodů. Změna vyhlášky má školkám umožnit navýšit kapacitu.
              13:21
              Nárůst počtu tragických dopravních nehod
                Víc tragických dopravních nehod evidují policisté v Moravskoslezském kraji. Od počátku roku tam na silnicích zemřelo 18 lidí. Vloni to za stejné období bylo o 3 míň.
                15:54
                Tragická nehoda na Rokycansku
                  Tragickou nehodu, při které dnes v obci Mýto na Rokycansku vjelo přímo do stodoly nákladní auto řeší policisté na západě Čech. Řidiče soupravy hasiči museli z kabiny vyprostit. Jednačtyřicetiletého muže se už ale záchranářům oživit nepodařilo.
                  16:24
                  Hygienici kontrolují dětské letní tábory
                    Po celém Česku jich evidují přes patnáct set. V Libereckém kraji, kde hygienici vyrazili na kontroly dnes se zaměřují hlavně na zázemí, kvalitu pitné vody nebo dodržování předpisů během přípravy jídel.
                    18:07
                    Dopravní omezení na jižní spojce
                      Silničáři v Praze začali rozšiřovat nájezdovou rampu z Modřanské ulice na Jižní spojku a to o jeden jízdní pruh. Řidiči proto musí během prázdnin počítat s omezeními.
                      19:31
                      Omezení pohotovosti kvůli nedostatku lékařů
                        Pardubická nemocnice nemá lékaře, kteří by sloužili na pohotovosti pro dospělé. Většinu měsíce je teď o prázdninách proto zavřená.
                        21:25
                        Skončil 57. MFF Karlovy Vary
                          Zhruba o dva tisíce vstupenek víc si oproti loňsku letos nakoupili návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Bylo jich tak celkem přes 120 tisíc 5 set. Potvrdili to organizátoři festivalu.
                          23:12
                          Prázdninové mezinárodní školy na ZČU
                            Začaly dvě velké mezinárodní letní školy na Západočeské univerzitě v Plzni. Ta jazyková patří mezi nejstarší a podle organizátorů i největší v Česku. Druhá, se týká umění.
                            25:01
                            Výluka vysílače Votice - Mezivrata
                              Zítra mezi 6. a 15. hodinou proběhne plánovaná výluka vysílače Votice - Mezivrata, a to pro multiplex 21.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              11. července 2023

                              Přehled dílů

                              4600 dostupných
                              Stopáž25 minut

                              26. července

                              První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                              26. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              25. července

                              Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                              25. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              24. července

                              Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                              24. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              23. července

                              Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                              23. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              22. července

                              Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                              22. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              19. července

                              Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. července

                              Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                              18. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              17. července

                              17. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              16. července

                              Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                              16. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              15. července

                              Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                              15. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám