25 minut

1. června 2023

Část: Porušování zákazu vstupu do lesa

Obsah dílu

Mimořádná valorizace důchodů — Zákaz napouštění bazénů kvůli suchu — V Břasích na Rokycansku hrozí nedostatek pitné vody — Nový systém plateb za svoz odpadu — Smrtelná nehoda na Liberecku — Soud zamítl žalobu za obsazení rypadla — Nejteplejší den tohoto týdne — Obchvat Náchoda má povolení — Další jednání o spolufinancování pošty — Rizikové úseky nehod aut s tramvajemi — Syrský řidič převážel 32 nelegálních migrantů — Porušování zákazu vstupu do lesa — Na jihu Čech začala vodácká sezona — Začíná samosběr jahod

Části dílu

01:20
Mimořádná valorizace důchodů
    Důchody ode dneška mimořádně vzrostou kvůli vysoké inflaci. Každý senior si polepší o 400 korun a k tomu o 2,3 procenta v zásluhové části. Průměrný důchod po valorizaci bude přes 20 000 Kč.
    03:54
    Zákaz napouštění bazénů kvůli suchu
      Obce na Vysočině začínají omezovat a někde i zakazovat odběr vody z místních vodovodů k napouštění bazénů a jiných nádrží.
      05:35
      V Břasích na Rokycansku hrozí nedostatek pitné vody
        Stávající vodojem už nestačí rozvoji obce. Na západě Čech řeší podobný problém i další obce. S blížícím se létem rostou obavy i na Šumavě.
        07:02
        Nový systém plateb za svoz odpadu
          Radnice v Týnci nad Sázavou plánuje od příštího roku místo paušálu za osobu účtovat poplatek podle velikosti popelnice a také frekvence jejího vyvážení. Uvádí, že tím chce donutit místní, aby odpad lépe třídili.
          09:08
          Smrtelná nehoda na Liberecku
            Smrtí řidiče osobního auta skončil jeho ranní náraz do vozidla údržby, které v protisměru sekalo trávu na silnici druhé třídy u Postřelné na Liberecku. Dva zraněné silničáře převezli záchranáři na ošetření do nemocnice.
            09:34
            Soud zamítl žalobu za obsazení rypadla
              Mostecký soud zamítl žalobu Vršanské uhelné na 8 lidí, kteří podle společnosti v roce 2019 obsadili rypadlo v lomu Vršany. Soud rozhodl, že čtyři lidé na něm tou dobou být nemohli. A u dalších čtyř se nepodařilo dokázat, že na rypadle jsou přímo oni.
              11:15
              Nejteplejší den tohoto týdne
                Začalo meteorologické léto. A odpovídají i tomu i aktuální teploty. Dnešek má být podle předpovědi vůbec nejteplejším dnem tohoto týdne.
                14:00
                Obchvat Náchoda má povolení
                  Ředitelství silnic a dálnic získalo nepravomocné stavební povolení k obchvatu Náchoda. Vydal ho Krajský úřad v Hradci Králové. Na stavbu dlouhou 7 a půl kilometru už stát vykupuje pozemky.
                  14:47
                  Další jednání o spolufinancování pošty
                    Přesně za měsíc ukončí Česká pošta po celé zemi provoz tří set svých poboček. Jako vstřícný krok teď státní podnik nabízí modifikovanou Poštu partner Plus. Službu města doteď považovala za nevýhodnou. Nově by se pošta o náklady na fungování takových přepážek s provozovateli částečně dělila.
                    16:44
                    Rizikové úseky nehod aut s tramvajemi
                      Na osm set srážek auta s tramvají v centru Prahy eviduje za posledních pět let dopravní podnik v metropoli. Podle něj řidiči nejčastěji zapomínají dát tramvaji přednost a nebo špatně parkují.
                      18:54
                      Syrský řidič převážel 32 nelegálních migrantů
                        32 nelegálních migrantů z Turecka, Afghánistánu a Sýrie dopadly dálniční hlídky na Vysočině. Všichni zadržení běženci teď musejí Česko do týdne opustit.
                        19:30
                        Porušování zákazu vstupu do lesa
                          Jako zbytečný risk a hazard se zdravím hodnotí starostové obcí porušování zákazu vstupu na turistické stezky, kde hrozí pády suchých stromů.
                          21:24
                          Na jihu Čech začala vodácká sezona
                            A s ní také zájem o půjčovny lodí. Postupně se plní také tamní kempy. Třeba do těch u Horní Vltavy přijely hlavně školní skupiny.
                            23:18
                            Začíná samosběr jahod
                              Na řadě jahodových plantáží v Česku začínají v těchto dnech samosběry. Podle pěstitelů je zájem lidí velký i přesto, že museli podražit.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              2. června 2023

                              Přehled dílů

                              4602 dostupných
                              Stopáž26 minut

                              30. července

                              Počet kyberpodvodů roste — Počet kyberpodvodů vzrostl o 39 procent — Dálniční propojení mezi Českem a Rakouskem — Tragická nehoda v Novém Městě nad Metují — Dopravní kolaps na dálnicích — Farmáři odhalují škody způsobené počasím — Vinaři na jižní Moravě už začali sklízet první hrozny na letošní burčák — Lidé v Krahulčí stále uklizejí po bleskové povodni — V Ostrově dnes hořel sedmipatrový dům — Obnova provozu plavební komory v Hoříně — Sparta se utká s klubem Shamrock Rovers — Krádeže ve vodáckých kempech — Dobrovolníci sekají cenné louky v blízkosti osady Jizerka — Grand Prix z Itálie pro grafičku z ČR — Sčítání ptáků v rezevaci Řežabinec — V noci bude možné pozorovat polární záři

                              30. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              29. července

                              Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                              29. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              26. července

                              První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                              26. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              25. července

                              Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                              25. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              24. července

                              Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                              24. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              23. července

                              Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                              23. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              22. července

                              Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                              22. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              19. července

                              Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. července

                              Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                              18. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              17. července

                              17. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám