26 minut

10. května 2023

Část: Je den boje proti rakovině.

Obsah dílu

Nové vedení města chystá audit. — Nezaměstnanost v dubnu klesla na 3,6 % — Požár bytového domu v Táboře — Plánované kroky nového vedení města. — Požár historické usedlosti na jižním Plzeňsku — Všerubští nechtějí plánovanou výstavbu větrných elektráren — Nezaměstnanost znovu klesla. — Udělování řidičských průkazů ve Varnsdorfu — Kvůli africkému moru prasat platí v okolí Mimoně nejpřísnější veterinární opatření — Více hostů v obou krajích. — Tématem Muzejní noci je recyklace. — Je den boje proti rakovině. — Bezpečnostní akce zaměřená na kamiony — Zpřísnění trestu za vraždu učitele mačetou — Cvičné hašení požáru elektromobilu. — Světový den boje proti rakovině — Přehrady jsou plné vody, sucho nehrozí. — Rakovina plic patří mezi ty, které bývají dlouho bez příznaků — Praktické rybářské maturity ve Vodňanech — Moravskozlezský intervenční tým zasahoval. — Pyrotechnici čistí další část Brd — Dostatek vody ve vodních nídržích — Stavba nové lanovky v lyžařském areálu Bílá. / Havarovaný vůz nechal řidič na dálnici. — Další silniční radary v Hranicích. — Barokní perla v Rychnově opravena

Části dílu

00:57
Nové vedení města chystá audit.
    Projekt ostravského metra se odkládá na příští rok. Rozhodlo o tom nové vedení města. Podle radního Lukáše Semeráka není zeštíhlení tramvajové koncepce dostatečně připravené a je potřeba ho dopracovat. Po kritice části veřejnosti se má vrátit i desetiminutová jízdenka, která z tarifu vypadla na začátku roku. Dopravní podnik čeká forenzní audit. Ten má zjistit, zda společnost správně hospodaří s dotacemi města.
    00:58
    Nezaměstnanost v dubnu klesla na 3,6 %
      Nezaměstnanost má Česko v celé Evropské unii nejnižší - v dubnu 3,6 procenta. Současně zdejší míra nezaměstnanosti už 3. měsíc v řadě klesá.
      03:37
      Požár bytového domu v Táboře
        V Lužické ulici v Táboře nad ránem hořelo ve čtyřpatrovém bytovém domě. Desítky obyvatel domu se musely evakuovat.
        03:48
        Plánované kroky nového vedení města.
          Hostem Událostí v regionech je primátor Ostravy Jan Dohnal
          05:41
          Požár historické usedlosti na jižním Plzeňsku
            Oheň zasáhl Sádlův vodní mlýn u obce Oselce a zničil podkroví a střechu pozdně barokního stavení.
            06:12
            Všerubští nechtějí plánovanou výstavbu větrných elektráren
              Obecní anketa ve Všerubech na Plzeňsku ukázala, že 3/4 obyvatel, kteří se jí zúčastnili, si nepřeje, aby za vesnicí byly větrné elektrárny. Společnost meridian Nová Energie tam chce postavit 4. Jestli na to dojde, má s definitivní platností rozhodnout místní referendum už za měsíc.
              07:01
              Nezaměstnanost znovu klesla.
                Podíl nezaměstnaných v Moravskoslezském kraji klesl v dubnu o dvě desetiny procentního bodu na 4 celá devět desetin procenta. Práci na konci měsíce nemělo přes 40 tisíc lidí. Méně nezaměstnaných má i Olomoucký kraj, tam jsou čísla nezaměstnanosti dokonce nižší, než je celorepublikový průměr. Za lepšími čísly nezaměstnanosti stojí i aktivní politika úřadu práce, jen v Moravskoslezském kraji prošlo od začátku roku rekvalifikačními kurzy přes tisíc lidí.
                08:13
                Udělování řidičských průkazů ve Varnsdorfu
                  Největší korupční kauzu v souvislosti s udělováním řidičských průkazů v Česku odhalili kriminalisté na severu Čech. Dnes o případu informovali s tím, že více než 700 řidičských průkazů měli nelegálně vydat bývalí zkušební komisaři z Varnsdorfu.
                  10:04
                  Kvůli africkému moru prasat platí v okolí Mimoně nejpřísnější veterinární opatření
                    Dotýkají se chovatelů, myslivců i běžných turistů. Může za to nákaza zjištěná u jednoho ze střelených divokých prasat v oblasti Ralska.
                    10:13
                    Více hostů v obou krajích.
                      V Moravskoslezském kraji se v 1.čtvrtletí ubytovalo 202.559 hostů, o 17 procent více než loni. Zahraničních turistů přibylo meziročně o osm-a-osmdesát procent. Vyšší návštěvnost hlásí i kraj Olomoucký, tam se v 1. čtvrtletí ubytovalo v hotelech 144.781 hostů, meziročně jich bylo o bezmála 8 procent víc. I tam výrazně přibylo hostů ze zahraničí.
                      10:43
                      Tématem Muzejní noci je recyklace.
                        Do letošního ročníku Ostravské muzejní noci se v krajské metropoli zapojí 31 institucí. Zájemci je budou moci zdarma navštívit v sobotu 20. května ve večerních hodinách. Festival začne v 17:30 na Prokešově náměstí před budovou Nové radnice. Novinářům to dnes za pořadatele akce sdělila Jana Malášek Šrubařová. Tématem 14. ročníku muzejní noci je recyklace.
                        11:05
                        Je den boje proti rakovině.
                          Desátý květen je dnem boje proti rakovině. Cílem akce je především upozornit na důležitost prevence - letos se zaměřuje na nádory na plicích a průduškách. Počet nemocných každým rokem stoupá, rakovina postihne ročně více než 80 tisíc Čechů.
                          12:01
                          Bezpečnostní akce zaměřená na kamiony
                            Policejní preventivně bezpečnostní akce na dálnicích, zaměřená na kamiony a nákladní auta. Policisti při akci udělili 13 pokut v celkové výši 110 000 korun.
                            12:33
                            Zpřísnění trestu za vraždu učitele mačetou
                              Vrchní soud v odvolacím řízení zpřísnil ze 12 na 14 let vězení trest devatenáctiletému Jaroslavu Řehákovi, který loni v březnu na učilišti v Ohradní ulici v Praze-Michli mačetou brutálně zavraždil svého učitele.
                              13:25
                              Cvičné hašení požáru elektromobilu.
                                V centru Olomouce v podzemní garáži v administrativní budově hořel elektromobil. Tak vypadal trénink místních hasičů. Situace, se kterou se ještě nesetkali a na kterou musí být připraveni. Ke cvičnému zásahu použili speciální hasicí a řezací zařízení Cobra i skládací záchytný kontejner.
                                14:41
                                Světový den boje proti rakovině
                                  Květy měsíčku lékařského jako symbol boje s onkologickými onemocněními. Sbírku na pomoc zdravotnickým zařízením i pacientům pořádá letos už po sedmadvacáté Liga proti rakovině.
                                  16:24
                                  Přehrady jsou plné vody, sucho nehrozí.
                                    V Česku panují podle ČHMÚ dobré hydrologické podmínky. Může za to hlavně deštivé dubnové počasí a taky voda z horského tajícího sněhu. Ještě přitom v březnu se situace vyvíjela hůř, často byly hladiny přehrad na nižší úrovni. Situace se pak ale výrazně zlepšila. Sucho tak zatím nehrozí.
                                    16:48
                                    Rakovina plic patří mezi ty, které bývají dlouho bez příznaků
                                      Pacienti často k lékařům přicházejí až v jejím pokročilejším stadiu, kdy už bývá obtížné nádor operovat. I proto se takový důraz klade na prevenci a včasnost.
                                      17:34
                                      Praktické rybářské maturity ve Vodňanech
                                        Začaly praktické rybářské maturity v přírodě a v holínkách. Ve Vodňanech na Strakonicku skládá zkoušky u vody 38 studentů.
                                        18:38
                                        Moravskozlezský intervenční tým zasahoval.
                                          Krajský zdravotnický intervenční tým za půl roku svého fungování poskytl v Moravskoslezském kraji při šedesáti událostech psychickou podporu sto padesáti lidem lidem. Pomáhal například blízkým v případě úmrtí dětí, při sebevraždách i dopravních nehodách. Více k tématu s Lukášem Humplem, klinickým psychologem a mluvčím Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje
                                          19:17
                                          Pyrotechnici čistí další část Brd
                                            V části bývalého vojenského prostoru v Brdech pokračuje čištění lesů od případné nevybuchlé munice.Pyrotechnici z armádního 15. ženijního pluku prohledávají vrch Kočku nedaleko Padrťských plání.
                                            21:24
                                            Dostatek vody ve vodních nídržích
                                              V Česku panují podle ČHMÚ dobré hydrologické podmínky. Může za to hlavně deštivé dubnové počasí a taky voda z horského tajícího sněhu.
                                              21:32
                                              Stavba nové lanovky v lyžařském areálu Bílá. / Havarovaný vůz nechal řidič na dálnici.
                                                Přehled ze sociálních sítí České televize: V Bílé na Frýdecko-Místecku začala stavba nové šestimístné vyhřívané lanové dráhy. / Po neznámém řidiči Mercedesu, který ve čtvrtek 4. května krátce po 5. hodině ráno havaroval na 19. kilometru dálnice D46, pátrají policisté.
                                                22:21
                                                Další silniční radary v Hranicích.
                                                  Město Hranice na Přerovsku rozšíří počet dosavadních šesti míst, kde měří rychlost projíždějících automobilů stacionární radary. Od poloviny května k nim přibudou další dva. Na pokutách město každoročně vybere před 10 milionu korun, letos městská kasa počítá s rekordními 17 miliony.
                                                  23:18
                                                  Barokní perla v Rychnově opravena
                                                    Barokní zámecký areál v Rychnově nand Kněžnou J. B. Santiniho-Aichela za 104 mil. Kč včetně evropské dotace opravili.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž25 minut
                                                    Další díl
                                                    11. května 2023

                                                    Přehled dílů

                                                    4596 dostupných
                                                    Stopáž26 minut

                                                    22. července

                                                    22. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    19. července

                                                    Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                                    19. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž25 minut

                                                    18. července

                                                    Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                                    18. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    17. července

                                                    17. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    16. července

                                                    Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                                    16. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    15. července

                                                    Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                                    15. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž25 minut

                                                    12. července

                                                    Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                                    12. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    11. července

                                                    Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                                    11. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    10. července

                                                    Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                                    10. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž26 minut

                                                    9. července

                                                    Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                                    9. 7. 2024 na ČT1

                                                    Napište nám