26 minut

11. ledna 2023

Část: Velký zájem o dotace z programu Nová zelená úsporám Light

Obsah dílu

Lidé v izolaci volili prezidenta — Voličské průkazy — Kauza údajného mučení vězeňkyně — Velký zájem o dotace z programu Nová zelená úsporám Light — Třicetiletý řidič pod vlivem drog ujížděl policii — Přísnější tresty za porušování pravidel při používání pyrotechniky — Likvidace největšího ohniska ptačí chřipky — Lidé se začínají zbavovat rekreačních domů — Armádní chemici odletěli do Pobaltí — Petice za záchranu železničního mostu na Výtoni — Střední školy čekají na jaře nápor uchazečů — Byty pro ukrajinské uprchlíky v Dačicích — Protipovodňová opatření v Heřmanově Městci — Dluhy za pobyt v protialkoholní záchytné stanici — Oživení tratě ze Žacléře do Královce

Části dílu

01:22
Lidé v izolaci volili prezidenta
    Dnes ráno začaly prezidentské volby a to pro lidi s koranavirem a nebo v izolaci. Hlasovat mohli od 8 do 17 hodin a to tak že na jedno ze stanovišť, které bylo v každém okresním městě mohli přijet autem.
    04:05
    Voličské průkazy
      Kdo chce v prezidentských volbách hlasovat mimo své trvalé bydliště, potřebuje voličský průkaz. O ten bylo možné požádat písemně nebo elektronicky nejpozději minulý pátek a osobně na úřadě ještě do dnešní 16 hodiny.
      04:31
      Kauza údajného mučení vězeňkyně
        Okresní soud v Havlíčkově Brodě dnes znovu zprostil obžaloby všechny dozorce, kteří byli obžalovaní z údajného mučení odsouzené ženy ve věznici ve Světlé nad Sázavou.
        06:11
        Velký zájem o dotace z programu Nová zelená úsporám Light
          Potvrzuje ho Ministerstvo životního prostředí s tím, že během prvních dvou dnů už přijalo bezmála 2 300 žádostí a tisícovka dalších je rozpracovaná.
          06:47
          Třicetiletý řidič pod vlivem drog ujížděl policii
            Honičku jako v akčním filmu zažila policejní hlídka v Kroměříži. Před ní ujížděl třicetiletý řidič pod vlivem drog. Při tom naboural několik aut, způsobil škodu přes 200 tisíc korun. Policistům se vzdal až pod hrozbou namířené střelné zbraně.
            07:17
            Přísnější tresty za porušování pravidel při používání pyrotechniky
              To chce Ministerstvo průmyslu. Hlavně stánkaři v pohraničí i přes zákaz a vysoké pokuty stále prodávají nebezpečné dělobuchy, hlavně ty typu F4. Pro jejich držení a používání přitom lidé potřebují průkaz ohňostrůjce.
              09:09
              Likvidace největšího ohniska ptačí chřipky
                Víc než 700 tun slepic tedy zhruba tři čtvrtiny velkochovu už hasiči zlikvidovali v drůbežárně v Brodu nad Tichou na Tachovsku.
                10:42
                Lidé se začínají zbavovat rekreačních domů
                  Řada z nich totiž nezvládá platit energie a údržbu nemovitostí, které si pořídili na víkendové pobyty. Za chaty a domy ale často dostanou méně, než původně zaplatili.
                  12:36
                  Armádní chemici odletěli do Pobaltí
                    Liberečtí chemici odcestovali na roční vojenskou operaci do Litvy. První část po železnici, zbytek dnes letadlem. V zahraničí mají monitorovat případné napadení chemickými nebo jadernými zbraněmi.
                    14:15
                    Petice za záchranu železničního mostu na Výtoni
                      Přes šest tisíc lidí zatím podepsalo petici proti vítěznému návrhu na novou podobu železničního mostu pod pražským Vyšehradem. Odpůrci ale chtějí současnou památkově chráněnou ocelovou konstrukci z přelomu 19. a 20. století zachovat a opravit.
                      16:31
                      Střední školy čekají na jaře nápor uchazečů
                        K přijímacím zkouškám na střední školy půjde na jaře zhruba o třetinu víc deváťáků než před čtyřmi lety. Dostat se na gymnázia a další žádané maturitní obory tak bude pro žáky podle učitelů mnohem náročnější.
                        18:28
                        Byty pro ukrajinské uprchlíky v Dačicích
                          Město Dačice dokončilo byty pro ukrajinské uprchlíky. Vznikly v někdejší továrně a radnice na ně získala dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj.
                          20:11
                          Protipovodňová opatření v Heřmanově Městci
                            Poldr, který měl bránit povodním v Heřmanově Městci nejspíš nebude. Nové vedení města hledá jiné varianty. Vznik poldru měl být reakcí na ničivou povodeň na Chrudimsku v červnu roku 2020.
                            21:38
                            Dluhy za pobyt v protialkoholní záchytné stanici
                              Podnapilých lidí na jihočeské záchytné stanici po dvou covidových letech znovu přibylo. Za pobyt a přespání na záchytce ale většina z nich nezaplatila. Záchranné službě a kraji dluží ročně tři čtvrtě milionu korun.
                              23:32
                              Oživení tratě ze Žacléře do Královce
                                Opuštěnou železniční trať mezi Žacléřem a Královcem na Trutnovsku koupila od státu firma TMŽ. Nový majitel chce dráhu oživit už letos. Na koleje nasadí zhruba v polovině roku atrakci pro turisty, šlapací drezíny.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                12. ledna 2023

                                Přehled dílů

                                4594 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. července

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. července

                                Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. července

                                Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                15. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. července

                                Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                12. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                11. července

                                Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                11. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                10. července

                                Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                10. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                9. července

                                Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                9. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. července

                                8. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                4. července

                                Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                4. 7. 2024 na ČT1

                                Napište nám