26 minut

8. prosince 2022

Část: Přibývá lidí, kteří odcházejí do předčasného důchodu

Obsah dílu

Nový Portál dopravy — Vyřizování osobních dokladů v Sulicích — Nezaměstnanost v listopadu zůstává na 3,5% — Přibývá lidí, kteří odcházejí do předčasného důchodu — Dvě železniční nehody na Hodonínsku — Rozšíření D10 u Mladé Boleslavi — Nové předsednictvo Asociace Krajů ČR — Kraje chtějí víc peněz z daní — Stavba horkovodu na jihu Čech — Nedostatek lékařů v nemocnicích — Příspěvky na ubytování uprchlíků na Vysočině — Poštám v malých obcích hrozí zánik — RegioPanter jezdí až do Kadaně — Silvestrovské pobyty na Karlovarsku — Ústavní soud potvrdil názor Krajského soudu v Brně, který odmítl stížnost vražedkyně Barbory Orlové — Jednotný etický kodex učitelů — Palác Broadway po třech neúspěšných znovu v aukci.

Části dílu

01:27
Nový Portál dopravy
    Na jednom místě na jedné elektronické adrese je ode dneška možné si vyřídit žádost o řidičský průkaz, výpis trestných bodů za dopravní přestupky nebo i nákup dálničních známek a to na internetovém Portálu dopravy, který resortní ministerstvo spustilo.
    03:36
    Vyřizování osobních dokladů v Sulicích
      Některé vesnice ve snaze usnadnit svým obyvatelům vyřizování dokladů se vydaly vlastní cestou. Např. středočeské Sulice si zřídily detašované pracoviště obce s rozšířenou působností.
      05:27
      Nezaměstnanost v listopadu zůstává na 3,5%
        Míra nezaměstnanosti v Česku je stabilní, nic se na ní nemění už 3 měsíce je na úrovni 3,5 %, byla taková v listopadu stejně jako už v říjnu i v září.
        05:50
        Přibývá lidí, kteří odcházejí do předčasného důchodu
          V Česku rapidně přibývá lidí, kteří odcházejí předčasně do důchodu. Momentálně je v předčasném důchodu 680 tisíc obyvatel státu bezmála o celý 0,25 milion víc než ještě před 12ti lety. Vyplývá to ze statistik Správy sociálního zabezpečení.
          06:35
          Dvě železniční nehody na Hodonínsku
            Kvůli nehodám na přejezdu u Moravského Písku, z nichž jedna byla tragická, byl po velkou část dne zcela zablokovaný a neprůjezdný železniční koridor mezi Polskem a Rakouskem právě na českém území.
            08:36
            Rozšíření D10 u Mladé Boleslavi
              Na 1,25-kilometrovém úseku dálnice D10 u Mladé Boleslavi ve směru na Prahu se od pondělí bude moci jezdit 6-ti pruhy. Jde o frekventovaný úsek mezi sjezdy 46 a 44B. Součástí zprovozňovaného rozšíření je i 250 metrů dlouhá nová opěrná zeď.
              08:50
              Nové předsednictvo Asociace Krajů ČR
                Asociace krajů si v Hnanicích u Znojma volila své vedení na další dva roky. Předsedou zůstává jihočeský hejtman Martin Kuba (z ODS), který neměl protikandidáta. novým místopředsedou byl zvolen liberecký hejtman Martin Půta (z hnutí starostů).
                10:54
                Kraje chtějí víc peněz z daní
                  Kraje chtějí víc peněz z daní. Chybí jim prostředky v sociálních službách, školství a dopravě.
                  12:57
                  Stavba horkovodu na jihu Čech
                    Stavbaři dokončují horkovod mezi jadernou elektrárnu Temelín a Českými Budějovicemi. Fungovat by měl od příští topné sezóny. Částečně nahradí spalování uhlí v městské teplárně.
                    14:46
                    Nedostatek lékařů v nemocnicích
                      Nedostatek lékařů komplikuje provoz některých nemocnic. Například lůžkové oddělení interny v Chrudimi je už od července uzavřené. Obecně totiž lékaři z nemocnic často odcházejí do soukromých ambulancí, které pro ně mají řadu výhod.
                      16:19
                      Příspěvky na ubytování uprchlíků na Vysočině
                        Kraj Vysočina chystá nové dohody s provozovateli nouzového ubytování, které prostřednictvím krajského asistenčního centra přiděluje uprchlíkům z Ukrajiny. Dosud uzavřeným přistoupením ke smlouvě, kterými kraj během roku řešil smluvní vztahy s ubytovateli, totiž brzy skončí platnost.
                        17:47
                        Poštám v malých obcích hrozí zánik
                          Poštám na vesnicích, kterým hrozí zánik, bude pomáhat Pardubický kraj. Přitom už teď se často na provozu podílejí obce. Ovšem náklady rostou, stejně jako ceny za listovní a balíkové služby.
                          19:29
                          RegioPanter jezdí až do Kadaně
                            Blaženka. Moderní elektrická vlaková jednotka RegioPanter dnes poprvé dorazila na Kadaňské nádraží. Jméno jí dali strojvedoucí. Šlo o vůbec první přímý spoj s přepravou cestujících na lince U1 z Děčína přes Chomutov přímo do města Kadaně. Přímé vlaky tam zavádí nový jízdní řád od neděle 11. prosince 2022.
                            21:29
                            Silvestrovské pobyty na Karlovarsku
                              Spokojenost s koncem roku, nejistota ohledně roku příštího, tak jsou na tom majitelé a provozovatelé hotelů, penzionů a dalších ubytovacích zařízení. Silvestrovské pobyty v nich už jsou z velké části obsazené, třeba v Karlovarském kraji mají hotely pro poslední dny roku volných už jenom několik posledních míst. Ale jak to bude dál, si nikdo netroufá odhadovat.
                              23:17
                              Ústavní soud potvrdil názor Krajského soudu v Brně, který odmítl stížnost vražedkyně Barbory Orlové
                                Ústavní soud potvrdil názor Krajského soudu v Brně, který odmítl stížnost vražedkyně Barbory Orlové, která je v zabezpečovací detenci, o přeřazení do ústavní léčby s mírnějším režimem. Podle soudů by to v jejím případě bylo předčasné. Žena před 8-mi lety v šatnách školy ve Žďáru nad Sázavou zabila 16-tiletého studenta, který před ní bránil spolužačku; další tři lidi zranila.
                                23:57
                                Jednotný etický kodex učitelů
                                  Učitelé mají jednotný etický kodex. Desatero doporučení má pomoct řešit sporné situace ve školách, ale třeba i vztahy mezi učiteli, dětmi a rodiči.
                                  24:23
                                  Palác Broadway po třech neúspěšných znovu v aukci.
                                    Palác Broadway jde po třech neúspěšných pokusech znovu do aukce. Dražbu vypsal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Vyvolávací cena je devět set devadesát milionů korun.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    9. prosince 2022

                                    Přehled dílů

                                    4585 dostupných
                                    Stopáž26 minut

                                    4. července

                                    Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                    4. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    3. července

                                    Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                    3. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    2. července

                                    Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                    2. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    1. července

                                    Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                    1. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. června

                                    Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                    28. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. června

                                    V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                    27. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    26. června

                                    Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                    26. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    25. června

                                    Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                    25. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    24. června

                                    Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                    24. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    21. června

                                    Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                    21. 6. 2024 na ČT1

                                    Napište nám