26 minut

12. září 2022

Část: Demolice domu v Ústí nad Labem

Obsah dílu

Headlines — Kauza Čapí hnízdo u soudu — Mimořádné jednání vlády o stanovení cen energií — Zemědělci chystají prostestní jízdy — Fronta na stavební pozemek — Správa železnic zřídila vlastní ochranku Negrelliho viaduktu — Železničáři zprovoznili další část čtvrtého železničního koridoru na jihu Čech — Začíná týden pro klima — Rozsudek v kauze machinací při opravách kladrubského hřebčína — Demolice domu v Ústí nad Labem — Ocenění pro záchranáře z Českého Švýcarska — Na Plzeňsku shánějí výjezdové hasiče — Registrace k očkování modifikovanou vakcínou na covid-19 — Velký zájem o KACPU v Plzni — Houbaři dostávají pokuty za parkování — Spravedlnost bezmála po 33 letech — Česká televize dneškem zahajuje sérii předvolebních debat

Části dílu

00:13
Headlines
    Přehled zpráv
    01:16
    Kauza Čapí hnízdo u soudu
      Začal soud s Andrejem Babišem týkající se udělení evropské dotace pro farmu Čapí hnízdo. V kauze figuruje taky Babišova někdejší poradkyně Jana Nagyová. Oběma za podíl na údajném dotačním podvodu hrozí až deset let vězení, státní zástupce pro ně žádá tříletou podmínku.
      04:11
      Mimořádné jednání vlády o stanovení cen energií
        Před hodinou začalo mimořádné jednání vlády, na kterém budou ministři rozhodovat o stanovení limitu cen energií.
        04:55
        Zemědělci chystají prostestní jízdy
          Zemědělci chystají protestní jízdy v regionech. Nesouhlasí se změnami v dotacích nebo s požadavky vyplývajícími ze Zelené dohody pro Evropu, tzv. Green Dealu. Protesty se uskuteční ve čtvrtek, kdy budou v Praze jednat unijní ministři zemědělství.
          06:42
          Fronta na stavební pozemek
            Pro desítky lidí ze Žďáru nad Sázavou po týdnu končí čekání před radnicí. Dnes ráno přišel moment, kvůli kterému si brali volno a s příbuznými se střídali ve frontě.
            08:43
            Správa železnic zřídila vlastní ochranku Negrelliho viaduktu
              Už víc než 4 desítky případů musela od začátku července řešit ochranka na Negreliho viaduktu v Praze. Jde o jakýsi pilotní projekt vlastní ochranné služby Správy železnic.
              10:39
              Železničáři zprovoznili další část čtvrtého železničního koridoru na jihu Čech
                Železničáři zprovoznili další část čtvrtého železničního koridoru na jihu Čech. Cestování mezi Prahou a Českými Budějovicemi tak bude o 20 minut rychlejší. Zatím ale provoz na této trase komplikuje výluka kvůli další modernizaci tratě.
                12:25
                Začíná týden pro klima
                  Změna klimatu, oteplování a ochrana životního jsou hlavní témata Týdně pro klima. Na dopady změn a na to, jak je řešit, upozorňují organizátoři na akcích ve více než 40 městech napříč republikou.
                  13:56
                  Rozsudek v kauze machinací při opravách kladrubského hřebčína
                    Exmanažer Metrostavu Jiří Mottl,Metrostav,Metrostav Infrastructure a Cettus a.s. jsou vini,ženzmanipulovali 4 tendry kolem opravy hřebčína v Kladrubech,soud ale od trestů upustil.Státní zástupce se odvolal, případ míří k Vrchnímu soudu.
                    14:50
                    Demolice domu v Ústí nad Labem
                      Další demolice vybydleného domu v Ústí nad Labem. Po Matiční ulici jsou na řadě dva vybydlené domy ve Sklářské ulici v Předlicích. Jeden už město nechalo demolovat. Dnes začala odborná firma rozebírat druhý.
                      16:51
                      Ocenění pro záchranáře z Českého Švýcarska
                        Premiér Petr Fiala ocenil zástupce z řad záchranářů, ale i místní samosprávy, kteří se podíleli na záchraně Českého Švýcarska.
                        17:09
                        Na Plzeňsku shánějí výjezdové hasiče
                          Profesionální hasiči v Plzeňském kraji shánějí posily. Potřebují nabrat hlavně kolegy na výjezdy. První vlna výběrových řízení proběhne během září a října. Zájemci už se mohou hlásit.
                          18:42
                          Registrace k očkování modifikovanou vakcínou na covid-19
                            Ode dneška je možné se registrovat k očkování vakcínou modifikovanou na variantu koronaviru omikron. Česko má nasmlouvané dodávky v objemu zhruba 700 tisíc dávek týdně. Upravená vakcína - takzvaný booster - slouží pouze jako posilující pro už dřív očkované.
                            19:10
                            Velký zájem o KACPU v Plzni
                              Počty příchozích uprchlíků z Ukrajiny jsou teď v plzeňském asistenčním centru oproti letním měsícům i desetkrát vyšší. Blíží se zima a řada Ukrajinců už nemůže žít v provizorně zastřešených domech nebo ve stanech, které jim nahrazují válkou zničené domovy - a tak hledají útočiště znovu na západě.
                              21:14
                              Houbaři dostávají pokuty za parkování
                                Houbařská sezona na Šumavě je v plném proudu. S tím ale narůstá i počet pokut za špatné parkování. Lidé nechávají svá auta u vjezdů do lesa, kde blokují lesní techniku, případně vozidla hasičů a Horské služby.
                                22:50
                                Spravedlnost bezmála po 33 letech
                                  Spravedlnost bezmála po 33 letech. Dočkal se jí Pavel Záleský z Otrokovic. Okresní soud ve Zlíně dnes konstatoval, že jeho perzekuce spojená se zabavením knih byla v roce 1989 nezákonná.
                                  24:57
                                  Česká televize dneškem zahajuje sérii předvolebních debat
                                    Česká televize dneškem zahajuje sérii předvolebních debat s hlavními lídry stran a hnutí pro komunální volby - ty nás čekají v pátek a v sobotu 23. a 24. září. První, dnešní diskuse po 20. hodině na ČT24 bude z Ostravy - ve středu pak z Brna a v pátek z Prahy.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    13. září 2022

                                    Přehled dílů

                                    4588 dostupných
                                    Stopáž26 minut

                                    10. července

                                    Domolice kladenského nádraží — Opravy Barrandovskéh mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojením s Prahou.

                                    10. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    9. července

                                    Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                    9. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. července

                                    8. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. července

                                    Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                    4. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    3. července

                                    Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                    3. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    2. července

                                    Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                    2. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    1. července

                                    Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                    1. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. června

                                    Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                    28. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. června

                                    V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                    27. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    26. června

                                    Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                    26. 6. 2024 na ČT1

                                    Napište nám