25 minut

7. září 2022

Část: Stavba ekoduktu za 35 milionů korun v průběhu dne několikrát uzavřela frekventovanou silnici 1/13 u Bílého Kostela na Liberecku.

Obsah dílu

Headlines — Rozestavené stavby firmy Raeder & Falge — Rozestavené stavby firmy Raeder & Falge — Rozestavené stavby firmy Raeder & Falge — Lokální bouřky na Plzeňsku — Nová covid vakcína v Česku — Rozsudek nad řidičkou, která zabila policistu — Plzeň se chystá na Ligu mistrů — Nehoda - koně na dálnici — Kominíci se v posledních týdnech nezastaví — ČD neplní smlouvu — V Dolní Řasnici na Liberecku diskutují o plánech na stavbu větrného parku. — Lidé na Vysočině víc jezdí veřejnou dopravou — Kempující lidé ve Žďáře nad Sázavou čekají na pozemky pro rodinné domy. — Památník z rozřezaných židovských náhrobků — Dlouhodobě klesá zájem lidí o účast ve volebních komisích — Stavba ekoduktu za 35 milionů korun v průběhu dne několikrát uzavřela frekventovanou silnici 1/13 u Bílého Kostela na Liberecku. — Přemalovaná Lennonova zeď — Pěstitelé zeleniny bojují s drahými energiemi

Části dílu

00:12
Headlines
    Přehled zpráv
    01:22
    Rozestavené stavby firmy Raeder & Falge
      Kraje, města a další společnosti nadále řeší, co s rozestavěnými projekty, které svěřily stavební firmě Raeder a Falge. Ta je totiž od začátku srpna v insolvenci.
      03:23
      Rozestavené stavby firmy Raeder & Falge
        Třeba v Kladně stojí nedokončený most, který je přitom součástí jednou z páteřních cest ve městě. Od července měla zase pěším a cyklistům sloužit radotínská lávka přes Berounku.
        04:52
        Rozestavené stavby firmy Raeder & Falge
          Pár jich je i v Praze. Jedna z nich je na základní škole Jana Amose Komenského v Břevnově, druhá v Nemocnici Na Homolce.
          06:03
          Lokální bouřky na Plzeňsku
            Bouřky s krupobitím se včera v podvečer přehnaly přes Plzeňský kraj. Kroupy uvěznily některé řidiče v autech. Podle meteorologů se v regionu objevilo několik supercel.
            06:38
            Nová covid vakcína v Česku
              Do Česka dorazily vakcíny Pfizer/BioNTech upravené na nové varianty koronaviru. Zdravotníci je od zítřka budou aplikovat zájemcům o posilující dávky například v pražské Thomayerově nemocnici.
              07:05
              Rozsudek nad řidičkou, která zabila policistu
                Třináct let vězení a desetiletý zákaz řízení. Výsledek dnešního rozhodnutí městského soudu v Praze s řidičkou, která před dvěma lety v opilosti způsobila na magistrále tragickou dopravní nehodu.
                09:16
                Plzeň se chystá na Ligu mistrů
                  Plzeň žije postupem svých fotbalistů do základní skupiny Ligy mistrů. Fanoušci i hospodští se dnes v krajském městě připravují na velký fotbalový večer.
                  10:47
                  Nehoda - koně na dálnici
                    Přes 3 hodiny byla dnes dopoledne uzavřená dálnice D8 u Řehlovic na Ústecku. Zablokovala ji, ve směru na Prahu nehoda kamionu, který převážel koně. Jeho řidič putoval do policejní cely.
                    12:32
                    Kominíci se v posledních týdnech nezastaví
                      Kvůli současné energetické krizi se mnozí lidé rozhodli přejít ve vytápění svých domů na tuhá paliva. Termíny mají tak kominici do konce roku téměř obsazené.
                      14:27
                      ČD neplní smlouvu
                        V Královéhradeckém kraji i jinde nasazuje jiné vlaky, než má předepsané. Cestující si pak stěžují.
                        16:13
                        V Dolní Řasnici na Liberecku diskutují o plánech na stavbu větrného parku.
                          Ten má být svým výkonem i výškou věží největší v České republice. Jenže právě to se některým místním nelíbí. Jejich obavy přišli rozptýlit zástupci investora a odborník na životní prostředí. Na místě je Jana Šrámková. Jano, čeho se lidé z oblasti nejvíc obávají.
                          17:30
                          Lidé na Vysočině víc jezdí veřejnou dopravou
                            Některé autobusové spoje ale nápor cestujících nezvládají, a zejména školáci tak mají problém dostat se ráno do škol.
                            18:57
                            Kempující lidé ve Žďáře nad Sázavou čekají na pozemky pro rodinné domy.
                              Město jim poskytlo zázemí. Lidé si vytvořili vlastní pravidla i pořadník.
                              21:44
                              Památník z rozřezaných židovských náhrobků
                                Šest tisíc dlažebních kostek z rozřezaných hřbitovních náhrobků. Ještě donedávna po nich chodili lidé, třeba na Václavském náměstí.
                                23:08
                                Dlouhodobě klesá zájem lidí o účast ve volebních komisích
                                  Komunální volby jsou kvůli častému křížkování velkého množství kandidátů náročné na sčítání. Někde navíc současně budou volby do zastupitelstev městských obvodů a senátní volby, které jsou většinou dvoukolové.
                                  23:36
                                  Stavba ekoduktu za 35 milionů korun v průběhu dne několikrát uzavřela frekventovanou silnici 1/13 u Bílého Kostela na Liberecku.
                                    Důvodem krátkých uzavírek, se kterými řidiči musejí počítat i zítra, je pokládka nosníků v místě, kde v rámci Libereckého kraje dochází nejčastěji ke střetu se zvěří.
                                    24:17
                                    Přemalovaná Lennonova zeď
                                      Lennonova zeď v Praze má novou podobu. Celý den ji tvořilo téměř 30 umělců nejenom z Česka.
                                      25:30
                                      Pěstitelé zeleniny bojují s drahými energiemi
                                        Místo mrkve, cibule, zelí nebo brambor dát na pole řepku nebo obilí. Takovou variantu teď kvůli zdražování energií zvažuje řada pěstitelů v Česku.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        8. září 2022

                                        Přehled dílů

                                        4606 dostupných
                                        Stopáž26 minut

                                        5. srpna

                                        5. 8. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        2. srpna

                                        Úsek dálnice D3 před otevřením — Rekonstrukce v Říčanech u Prahy komplikuje dopravu — Následky bouřek na jihu Čech — Výstraha před bouřkami — Riziko podvodných brigád — Nehoda autobusu a dodávky v Ústí nad Labem — Mezinárodní den piva — Další omezení dopravy v centru Karlových Varů — Boom solárních panelů na střechách budov — Nebezpečí požárů v Krušných horách — Speciální neušpinitelné zástěry — Prezident v olympijském parku u jezera Most — Plavec Petráček se chystá na paralympiádu — Rodný dům Antonína Dvořáka po opravě

                                        2. 8. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        1. srpna

                                        Vlakový zabezpečovací systém ETCS — Vlaky se mohou vrátit na jindřichohradeckou úzkokolejku — Platební portál Plzeňského kraje — Datové centrum pro sdílení elektřiny — Požár škol v Českém Těšíně — Výstavba chat a domů u jezera Michal — Problémy s digitalizací stavebního řízení — Černá stavba v Novém Bydžově — Telemedicína místo lékařů — Spor o těžbu živce v Krušných horách — Klády zadrží vodu v Jizerských horách — Meteorologové dnes zpřísnili výstrahy před bouřkami — Nová jízdárna v Kladrubech nad Labem — V Milovicích začal festival Let It Roll — Riziko vztekliny po kousnutí netopýrem — Snímek komety nad Kunětickou horou — Horko nepřeje památkám

                                        1. 8. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        31. července

                                        Bezpečnost a nehody při práci na silnicích — Aktuálně se v Česku pracuje na 62 místech — Jednodušší cestování k Baltskému moři — Online pohotovost na jihu Čech — Střevní infekce u vodáků na Vltavě — Obyvatele Žalhostic ruší hlučné vlaky — Sesuvy dál ohrožují lokalitu v Karlovýh Varech — Zprovoznění části trati Praha–Kladno — Zproštění obžalovy kvůli výbuchu v Bílině — Nová kanalizace v Peci pod Sněžkou — Rekonstrukce Prašné brány — V Česku se vyskytl asijský keřový komár — Fanoušci podpořili jezdkyny BMX

                                        31. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        30. července

                                        Počet kyberpodvodů roste — Počet kyberpodvodů vzrostl o 39 procent — Dálniční propojení mezi Českem a Rakouskem — Tragická nehoda v Novém Městě nad Metují — Dopravní kolaps na dálnicích — Farmáři odhalují škody způsobené počasím — Vinaři na jižní Moravě už začali sklízet první hrozny na letošní burčák — Lidé v Krahulčí stále uklizejí po bleskové povodni — V Ostrově dnes hořel sedmipatrový dům — Obnova provozu plavební komory v Hoříně — Sparta se utká s klubem Shamrock Rovers — Krádeže ve vodáckých kempech — Dobrovolníci sekají cenné louky v blízkosti osady Jizerka — Grand Prix z Itálie pro grafičku z ČR — Sčítání ptáků v rezevaci Řežabinec — V noci bude možné pozorovat polární záři

                                        30. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        29. července

                                        Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                                        29. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        26. července

                                        První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                        26. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        25. července

                                        Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                        25. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        24. července

                                        Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                        24. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        23. července

                                        Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                        23. 7. 2024 na ČT1

                                        Napište nám