25 minut

7. června 2022

Část: Stavba Dvoreckého mostu v Praze

Obsah dílu

Headlines — Kuřecí maso je stále dražší — Cena kuřecího masa přesáhla hranici dvou set korun za kilogram. — Průměrná mzda v Česku byla v letošním prvním čtvrtletí téměř 38 tisíc korun — Soud s Andrejem Babišem — Modernizace tratí i vlaků — Ejpovický tunel — Revoluční metoda léčby mozkové mrtvice — Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je nedostatek krve. — Rychlejší komunikace a pomoc ZZS — Těžba manganu ve Chvaleticích — Stavba Dvoreckého mostu v Praze — Letiště v Pardubicích začíná hlavní sezónu — Prodej nových aut s hybridním pohonem v Česku stoupá — Nedostatek čipů kromě automobilek trápí třeba prodejny nebo servisy karavanů. — Houby rostou - zatím jen někde,ale houbařská sezóna i podle mykologů začala.

Části dílu

00:11
Headlines
    Přehled zpráv
    01:34
    Kuřecí maso je stále dražší
      Kuřecí maso je od rok od roku žádanější. Jenže teď také stále dražší. Za kilogram prsních řízků zákazníci zaplatí i 200 korun. A důvodů je hned několik. Mohou za to dražší vstupy pro chovatele způsobené válkou na Ukrajině a inflací, ale i rostoucí marže obchodníků.
      04:12
      Cena kuřecího masa přesáhla hranici dvou set korun za kilogram.
        Zdražují malé obchody i velké supermarkety. Zásoby mraženého zboží, které bylo ještě za nižší ceny, zákazníci vykoupili. Teď hlídají akce nebo vyrážejí nakupovat za hranice.
        05:41
        Průměrná mzda v Česku byla v letošním prvním čtvrtletí téměř 38 tisíc korun
          Meziročně tak stoupla o víc než sedm procent. Po započtení inflace ale měsíční výdělek ve srovnání se stejným obdobím loňského roku průměrně klesl o více než tři a půl procenta.
          06:14
          Soud s Andrejem Babišem
            Soud s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem začne 12. září. Předseda trestního senátu odmítl návrhy Babišova obhájce na předběžné projednání obžaloby.
            06:50
            Modernizace tratí i vlaků
              Symbol vysokorychlostních železnic - Francouzský vlak TGV včera v noci dorazil do Brna. Na tuzemských tratích by svojí nejvyšší rychlostí jet nemohl. Správa železnic to ale chce změnit.
              09:03
              Ejpovický tunel
                Nejdelším železničním i silničním tunelem v Česku, kterým je Ejpovický tunel, měly začít na konci tohoto roku vlaky jezdit dvouset kilometrovou rychlostí, a to jako vůbec prvním tunelem v Česku. Jenže termín se posouvá v řádu několika měsíců.
                11:07
                Revoluční metoda léčby mozkové mrtvice
                  Lékaři z nemocnice v Českých Budějovicích úspěšně vyzkoušeli revoluční metodu léčby mozkové mrtvice. Spolu s FN v Ostravě vytipovali pacienty, u kterých standardní léčba nefungovala.
                  13:15
                  Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je nedostatek krve.
                    Dohání totiž operace, které museli rušit během covidové pandemie. Proto se nyní chce předzásobit, v době letních dovolených chodí běžně dávat krev málo lidí.
                    14:06
                    Rychlejší komunikace a pomoc ZZS
                      Komunikace mezi Zdravotnickou záchrannou službou karlovarského kraje a nemocnicemi v Chebu a v Sokolově bude rychlejší a pohodlnější. Nově si totiž posádka sanitky dokáže předat informace o pacientovi přímo s konkrétními nemocnicemi. Doposud to bylo možné pouze s krajskou karlovarskou nemocnicí.
                      15:48
                      Těžba manganu ve Chvaleticích
                        Využít znovu starý vytěžený materiál, o to se snaží Mangan Chvaletice, dceřinná společnost kanadská těžební firmy. Ve Chvaleticích na Pardubicku se totiž nachází bohaté naleziště manganu.
                        17:41
                        Stavba Dvoreckého mostu v Praze
                          Hlavnímu městu už nic nebrání ve stavbě tzv. Dvoreckého mostu, který má propojit zlíchovský a podolský břeh, a tak i Smíchov a Pankrác. Stavbaři mají s pracemi začít na přelomu srpna a září.
                          19:24
                          Letiště v Pardubicích začíná hlavní sezónu
                            Kromě pravidelné linky do Španělska můžou cestující nově využívat i několik charterových letů. Podle vedení letiště by měla právě přímá spojení do letních destinací aspoň částečně vyrovnat ztráty z minulých let.
                            21:04
                            Prodej nových aut s hybridním pohonem v Česku stoupá
                              Od začátku ledna do konce května vzrostl meziročně o jednatřicet procent, a to na víc než jedenáct tisíc vozů. Prodej elektromobilů stoupl o třetinu na třináct set. Vozy na bateriový pohon tvořily šestnáct procent všech nových prodaných aut.
                              21:32
                              Nedostatek čipů kromě automobilek trápí třeba prodejny nebo servisy karavanů.
                                Právě ty se touto dobou před letní sezonou potýkaly s náporem zákazníků, kteří si chtěli nechat zkontrolovat obytný vůz.
                                23:16
                                Houby rostou - zatím jen někde,ale houbařská sezóna i podle mykologů začala.
                                  deštivé počasí houbám prospívá.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  8. června 2022

                                  Přehled dílů

                                  4615 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  16. srpna

                                  16. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. srpna

                                  Přibývá vlaků se systémem ETCS — Krádeže kabelů na železnici — Trest za zásah proti fotbalovému fanouškovi — Trest pro učitelku za týrání dětí — Čeští hasiči pomáhají v Řecku — Policie zadržela pražské kapsáře — Falešná náhradní matka — Uzavřené pobočky pošty Partner — Ruší se kolky — Nižší návštěvnost koupališť na jihu Čech — Máchovo jezero není vhodné ke koupání — Vodáci porušují zákaz v Lokti — Komplikace v dopravě — Začala oprava nádraží v Jihlavě — Masivní úhyn úhořů říčních na Lipně

                                  15. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  14. srpna

                                  ŘSD opravní protipovodňovou klapku na Labi — Nový Dražejov chce čelit povodním zábranami — Krádež kabelů omezila provoz na železnici — Prodloužení vazby pro Jiřího Lobotku — Sadaři bez úrody a brigádníků — Požár lesa na Jihlavsku — Demonstrace proti těžbě v Krušných horách — Jednání o stavbě větrníků na jihu Čech — Klesá fyzická zdatnost lidí a ubývá sportovců — Mobil za volantem — Odstřel komína bývalé sirkárny v Sušici — Chlazení zvířat v zoo — Zimní koulovačka za tropického dne

                                  14. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  13. srpna

                                  Nebezpečí vysokých teplot na železnici — Výstraha před bouřkami — Čeští hasiči odjeli pomáhat do Řecka — Čeští občané by neměli být v ohrožení — Problémy při stavbě obchvatu Pardubic — Přetížené kamiony ničí silnice. — Pronásledování vozidla v Lanškrouně — Prověřování zakázek v Ústeckém kraji — Sběr zeleniny na poli pro potravinové banky — Přemnožené vosy útočí — Hnízdo z živými sršněmi asijskými — Zpřístupnění Lánské obory pro veřejnost — Přiznivé podmínky pro pozorování Perseid

                                  13. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  12. srpna

                                  Zavřené pobočky pošty Partner — Dům poškodili během černé stavby — Památkově chráněný most půjde do Modřan — Pardubický kraj nezruší vlakové spoje — Neveřejné jednání ke kauze Dozimetr — Obvinění z Chomutova stále ve funkcích — Obviněný karlovarský radní Bursík — Úbytek turistů na jihu Čech — Nákaza včel v Broumovském výběžku — Dukovany zvyšují výkon — Vysoké teploty lákají k vodě — Strážci šumavského parku kontrolují ledovcová jezera — Návrat olympioniků z Paříže — Úklid olympijského festivalu v Mostě

                                  12. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. srpna

                                  Nárůst smrtelných nehod na silnicích — Menší úroda obilovin — Muž zkolaboval na Staroměstském náměstí — Tisk volebních lístků — Jak se stát členem volební komise — Oslavy olympijského vítězství — Problémy s vymáháním pokut od cizinců — Vyšetřování pádu římsy v Praze — Spor o svoz stavebního odpadu — Zpronevěra na poště Partner — Pilotní projekt poptávkové dopravy — Zájem o bývalé vojenské bunkry — Vývoj kauzy ovlivňování zakázek v krajích — Předpremiéra snímku Vlny v Plzni — Zachráněná zvířata se vrací do přírody — Chráněný úsek Teplé Vltavy je plný vodáků — Charitativní pěší pouť po Itálii

                                  9. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. srpna

                                  Uvalení vazeb v Chomutovské kauze — Petr Bursík rezignuje na funkci radního v Karlových Varech — Ústavní soud zamítl stížnost bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka — Po pádu kusu římsy v Praze zemřel muž — Aplikace sleduje dostupnost léků — Přeplněné parkoviště na pražském letišti — Správa železnic vybrala projektanty na modernizaci tratě z Domažlic na státní hranici — Nový územní plán Hradce Králové — Vrtulník může přistát v jaderné elektárně — Firma Snowhill končí s provozem skiareálů — Čistá voda pro koupání je v biotopech — Jedovatý pavouk v Krkonoších — Pečení koláčů na Chodské slavnosti

                                  8. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  7. srpna

                                  Ověřování podmínek obecních pronájmů — 19 obviněných v kauze ovlivňování zakázek — Výbor hnutí ANO stáhl Marka Hrabáče z kandidátky pro podzimní krajské volby v Ústeckém kraji — Obce o připravované CHKO Krušné hory — Vodní elektrárna přerušuje tok Jizery — Počerady přišly o výjimku na vypouštění rtuti — Začíná festival Brutal Assault — Nad rušnou silnicí u Tábora zajišťují skálu — Končí platnost 220 tisíc řidičských průkazů — Oprava nebezpečného přejezdu v Chocni — Zapáchající splašky z havárie kanalizace — Oprava Mariánského sloupu — Výstraha před bouřkami — Jihlávka bude mít meandry i místo ke koupání — Restaurování sgrafit na zámku v Litomyšli

                                  7. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. srpna

                                  Policejní zásah kvůli manipulaci se zakázkami — Blíží se volby do krajských zastupitelstev — 7 let za rabování na Ukrajině — Dálnice D8 je po ranní nehodě opět průjezdná — Tendr na stavbu metra D — Na dostavbu pardubického letiště chybí peníze — Medailisté na olympijském festivalu — Petice proti plovoucím barům na Vltavě — Nová protipožární pravidla pro dětské skupiny — Spory v Humpolci kvůli reklamě — Na D3 u Tábora se jezdí bez omezení — Praxe studentů na školním statku — Strhávání štítků z lamp veřejného osvětlení — Přibývá nemocí přenášených klíšťaty — Nejistá budoucnost záchranné stanice pro zvířata

                                  6. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  5. srpna

                                  Více kapacit díky svazkovým školám — 10 let vězení za rabování při válečných operacích na Ukrajině — U Jablonného nad Orlicí se málem srazily vlaky — Zabezpečovací systém ETCS — Začíná festival Prague Pride — Dům plný bezdomovců nechala radnice vyklidit — Častější úrazy v zakázaných oblastech — Ministerstvo životního prostředí znovu usiluje o otevření hraničního přechodu Modrý sloup na Šumavě — Stávková pohotovost v sociálních službách — Pekař ze Sušice peče na olympiádě — Krádež elektrokola — Na horách přibývá vážných úrazů turistů a cyklistů — Zdržení pro řidiče na hlavní spojnici mezi Prahou a Krkonošemi — Oprava skokanského můstku v Harrachově — Projevy antisemitismu — Oprava hradu Kámen na Vysočině

                                  5. 8. 2024 na ČT1

                                  Napište nám