26 minut

23. května 2022

Část: Soud za výrobu a prodej pervitinu

Obsah dílu

Headlines — Ceny plynu stále stoupají. — Firmy chtějí zdražit arénu v Hradci Králové — Zahraniční turisti znovu v Česku — Plzeňský kraj chce koupit městské lázně — Integrace ukrajinských dětí — Za poslední den vydaly úřady v Česku uprchlíkům z Ukrajiny 520 víz dočasné ochrany — Dotace na rekonstrukci bytů pro uprchlíky — Třebíč přišel o dotace na památky — Karlovarský kraj dnes navštívila Elisa Fereirová — Krajský soud v Olomouci musí znovu rozhodovat o emisní výjimce pro Elektrárnu Chvaletice — Soud za výrobu a prodej pervitinu — Vodní nádrž Švihov na želivce slaví 50 let od zahájení provozu. — Úklid po bouřkách — Jaké bude počasí — Zájem o řemesla roste — V Českých Budějovicích začal nejdelší český Majáles

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv
    01:19
    Ceny plynu stále stoupají.
      Rostou ale zároveň obavy, že plyn přestane do České republiky proudit. Jako poslední by byly postižené domácnosti. Výhodu mají tam, kde se rozhodli využít zelenou energii, jako třeba v Jablonci Nad Nisou. Naopak nejvíc ohrožení jsou například skláři.
      04:00
      Firmy chtějí zdražit arénu v Hradci Králové
        Sdružení dodavatelských firem chce během výstavby zdražit multifunkční arénu z 568 mil.Kč bez daně o dalších 69 mil. Kč.
        05:44
        Zahraniční turisti znovu v Česku
          Agentura Czech tourism chce do země zpět přilákat zahraniční turisty. S Rusy už nepočítá, proto na dvoudenní Travel Trade Day do Karlových Varů pozvala desítky cestovních kanceláří z celého světa.
          07:54
          Plzeňský kraj chce koupit městské lázně
            Plzeňský kraj chce od soukromého zahraničního vlastníka koupit zchátralou budovu někdejších městských lázní. Ve třicátých letech patřily k největším a nejmodernějším v Československu.
            09:21
            Integrace ukrajinských dětí
              Přibližně 26 tisíc dětí ukrajinských uprchlíků už navštěvuje tuzemské základní školy. Ve školkách jich pak je asi 3800. Přesto je to výrazně méně než kolik dětí do Česka dorazilo.
              12:35
              Za poslední den vydaly úřady v Česku uprchlíkům z Ukrajiny 520 víz dočasné ochrany
                Od počátku války získalo v Česku ochranu víc než 351 tisíc běženců. Ne všichni ale v zemi zůstali. Před týdnem ministr vnitra uvedl, že v tuzemsku je asi 200 tisíc uprchlíků.
                12:58
                Dotace na rekonstrukci bytů pro uprchlíky
                  Od druhé poloviny dubna mohou obce žádat o dotace na rekonstrukci bytů pro ukrajinské uprchlíky. Mezi prvními se o ně přihlásily Dačice. Uprchlická vlna tam urychlila budování bydlení v areálu bývalé továrny.
                  14:44
                  Třebíč přišel o dotace na památky
                    Důvodem je její spor s památkáři o stromy na náměstí. V rámci revitalizace jich tam radnice vysadila víc, než měla, čímž podle památkářů nedodržela závazná stanoviska.
                    16:52
                    Karlovarský kraj dnes navštívila Elisa Fereirová
                      Bylo to vůbec poprvé kdy do regionu přijel některý z komisařů osobně. V kraji navštívila například povrchový důl Jiří v Sokolovské uhelné a prohlédla si uměle vytvořené jezero Medard na Sokolovsku.
                      18:18
                      Krajský soud v Olomouci musí znovu rozhodovat o emisní výjimce pro Elektrárnu Chvaletice
                        Nejvyšší správní soud vyhověl kasačním stížnostem elektrárny a ministerstva životního prostředí olomoucký soud podle něj chyboval, když zrušil výjimku pro rtuť a oxidy dusíku.
                        18:51
                        Soud za výrobu a prodej pervitinu
                          Za výrobu a prodej téměř dvanácti kilogramů pervitinu potvrdil olomoucký vrchní soud pětici obžalovaných mužů tresty od osmi do třinácti let. Část gangu podle státního zástupce ve velkém dovážela léky s obsahem účinných látek z lékárenské sítě v Rumunsku.
                          19:09
                          Vodní nádrž Švihov na želivce slaví 50 let od zahájení provozu.
                            Akce poro veřejnost jsou naplánované na polovinu června.
                            19:41
                            Úklid po bouřkách
                              Obce na Lounsku sčítají škody po páteční větrné smršti, která se prohnala republikou. V Ústeckém kraji byla nejsilnější právě na Lounsku a ve Šluknovském výběžku. Lámala stromy, ničila střechy.
                              21:07
                              Jaké bude počasí
                                Teploty během dnešního dne vystoupaly na některých místech až na letních 26 stupňů Celsia. Na zbytek týdne se pak výrazně ochladí. První přeháňky a ojediněle i bouřky dorazí podle meteorologů od západu už dnes večer.
                                21:27
                                Zájem o řemesla roste
                                  Například v Pardubickém kraji podalo letos přihlášku do některých učebních oborů o 60 i více procent školáků. Vyučit se rozhodli i žáci s dobrým prospěchem, kteří tak dali řemeslu s výučním listem přednost před střední školou.
                                  23:35
                                  V Českých Budějovicích začal nejdelší český Majáles
                                    Za organizací největšího tuzemského neziskového festivalu stojí přes 80 studentů. Až do pátku tak město ožívá koncerty, besedami nebo workshopy.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    24. května 2022

                                    Přehled dílů

                                    4601 dostupných
                                    Stopáž26 minut

                                    29. července

                                    29. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    26. července

                                    První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                    26. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    25. července

                                    Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                    25. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. července

                                    Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                    24. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. července

                                    Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                    23. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. července

                                    Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                    22. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    19. července

                                    Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                    19. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. července

                                    Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                    18. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. července

                                    17. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. července

                                    Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                    16. 7. 2024 na ČT1

                                    Napište nám