26 minut

24. března 2022

Část: Dražší parkování v Českých Budějovicích

Obsah dílu

Headlines — Měsíc války na Ukrajině — Pomoc pro ukrajinské uprchlíky — Pražské zastupitelstvo o vyvlastnění školy — Policejní honička v Děčíně — Hasiči hlásí za březen extrémní nárůst počtu požárů v přírodě — Bezpečnost na silnicích — Exředitel Lesů ČR před soudem — Rada rozhodovala o rezervaci NP Šumava — První válečné novorozeně na jihu Čech — Zaměstnávání zdravotníků z Ukrajiny — Řidičská oprávnění za útratu — Další výluka na trati Pardubice - Hradec Králové — Dražší parkování v Českých Budějovicích — Odpad z obcí zasažených tornádem — Stavba linky D může začít

Části dílu

00:33
Headlines
    Přehled zpráv
    01:40
    Měsíc války na Ukrajině
      Ukrajina hlásí tisíce mrtvých civilistů včetně dětí. Před ruskou agresí už uteklo za hranice Ukrajiny přes 3,5 milionu lidí. Nejvíc je jich v sousedním Polsku.
      04:46
      Pomoc pro ukrajinské uprchlíky
        Tak jak sem lidé z Ukrajiny přicházeli se za pochodu měnily nějrůznější normy, aby se velká uprchlická vlna co nejdříve odbavila. Od úterý dostávají víza za účelem dočasné ochrany. Mohou tak pobývat na území Česka až rok.
        07:22
        Pražské zastupitelstvo o vyvlastnění školy
          Střední školu s kapacitou několik stovek žáků navštěvovaly děti zaměstnanců ruského velvyslanectví. Loni ale Česko část personálu ruské ambasády vyhostilo, a tak škola v novém školním roce už vůbec neotevřela.
          09:39
          Policejní honička v Děčíně
            Policejní honička v Děčíně. 41 letý řidič začal ujíždět hlídce ve chvíli, kdy policisté vystoupili z auta a chtěli zkontrolovat jeho doklady. Muž najel ze silnice také na stezku, kde ohrozil i jezdce na koni. Zastavil až po několika kilometrech, když s autem havaroval.
            10:08
            Hasiči hlásí za březen extrémní nárůst počtu požárů v přírodě
              Hasiči hlásí za březen extrémní nárůst počtu požárů v přírodě. Jen za včerejšek měli v Česku na dvě stovky takových výjezdů. Středočeský kraj už proto vyhlásil na celém svém území období déletrvajícího sucha. Platí tak například zákaz spalovat suchou trávu na volném prostranství nebo klestí v lesích. Mimořádné opatření platí do odvolání.
              10:54
              Bezpečnost na silnicích
                Policejní akce Speed Marathon. Zhruba na devíti stech místech v Česku policisté dohlížejí celý den na dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Některé úseky, kde měří, vybírala také veřejnost.
                12:26
                Exředitel Lesů ČR před soudem
                  Daniel Szórád se podle obžaloby dopustil podvodu, nedodržel konkurenční doložku a dostal od s.p. 2 a půl milionu Kč. korun.
                  13:57
                  Rada rozhodovala o rezervaci NP Šumava
                    O budoucí péči o šumavskou rezervaci dnes rozhodovala Rada šumavského národního parku. Nové zásady se dotknou hlavně rozvoje nejvíce chráněných území. Zároveň zamezí plánované regulaci jelení zvěře přímo v oborách nebo používání řízených požárů.
                    15:54
                    První válečné novorozeně na jihu Čech
                      Mezi uprchlíky, kteří přicházejí do Česka, je také řada žen v pokročilém stádiu těhotenství. V tuzemsku si tak co nejdříve musejí zajistit lékařskou péči a také porodnici. Na jihu Čech se první miminko ukrajinské ženě, která utekla před válkou, narodilo v nemocnici v Českých Budějovicích. Holčička dostala jméno Mira.
                      17:31
                      Zaměstnávání zdravotníků z Ukrajiny
                        Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek příští týden předloží vládě návrh na zjednodušení zaměstnávání zdravotníků z Ukrajiny, řekl to dnes po setkání s eurokomisařkou pro zdravotnictví. Evropská komise připravuje řešení včetně uznávání kvalifikací, které by bylo platné pro všechny státy.
                        19:48
                        Řidičská oprávnění za útratu
                          Úřady začaly odebírat řidičské průkazy lidem, kteří je podle policie získali podvodem od komisaře z Turnova. Celkem se jedná o 70 řidičů. Zkušebního komisaře policie loni v říjnu obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby.
                          21:23
                          Další výluka na trati Pardubice - Hradec Králové
                            Cestující na železnici mezi Pardubicemi a Hradcem Králové se ode dneška na této trati opět vlakem nesvezou. Všechny spoje tu kvůli stavbě druhé koleje znovu nahradily autobusy. Kvůli tomu platí i nové výlukové jízdní řády.
                            22:55
                            Dražší parkování v Českých Budějovicích
                              Parkování v Českých Budějovicích od dubna podraží. Nejvíc zaplatí řidiči v centru na náměstí Přemysla Otakara II. První hodina tam podraží ze 60 na 70 korun. Radnice původně plánovala i celkové zklidnění dopravy v historické části města.
                              24:37
                              Odpad z obcí zasažených tornádem
                                Už víc než 170 tisíc tun odpadu odvezly firmy ze tří provizorních skládek z obcí, které loni postihlo tornádo. Dělníci už odklidili skládky v Mikulčících a Hodoníně a dokončují práce v Moravské Nové Vsi. Tam mají firmy odklidit takový odpad do konce dubna.
                                25:02
                                Stavba linky D může začít
                                  Stavba nové linky pražského metra D mezi Pankrácí a Novými Dvory může začít. Vedení hlavního města uvedlo, že stavební povolení už nabylo právní moci. A protože také uplynula 15 denní lhůta na doručení veřejné vyhlášky, je tak povolení pravomocné.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  25. března 2022

                                  Přehled dílů

                                  4600 dostupných
                                  Stopáž25 minut

                                  26. července

                                  26. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám