25 minut

8. března 2022

Část: Pardubické letiště přišlo o linky z Východu

Obsah dílu

Headlines — Přetížená asistenční centra pro uprchlíky — Nápor na centrum pro uprchlíky v Příbrami — Chybí lidé na pomoc ukrajinským uprchlíkům — Pardubické letiště přišlo o linky z Východu — Policie obvinila Feriho ze znásilnění — Demonstrace Nexen — Záchrana turisty na horách — Rozsudky v akci Asanace — Obnova lanovky na Ještěd — Havarijní mosty ve střechních Čechách — Rozsudek v kauze Trojské lávky — Modernizace Hněvkovické přehrady — Dopad války na cenu pečiva — Práce pro ukrajinské uprchlíky — Falešný dobrovolník napadl cizince — 900 palet materiálu pro Ukrajinu — Mezinárodní den žen — Výluka vysílače

Části dílu

00:09
Headlines
    Přehled zpráv
    03:12
    Přetížená asistenční centra pro uprchlíky
      Asistenční centra se dostávají na hranici svých kapacit. Stejně jako v Praze hrozí stop stav i v některých regionech.
      05:46
      Nápor na centrum pro uprchlíky v Příbrami
        Náporu v Praze mělo ulevit a pravděpodobně ulevilo dnes zprovozněné asistenční centrum v Příbrami. Z hlavního města tam Ukrajince vozily autobusy - ty pozdější to ale musely zase otočit
        07:32
        Chybí lidé na pomoc ukrajinským uprchlíkům
          Ukrajinsky mluvící tlumočníky teď hledají ve většině asistenčních centrech. Kraje o jejich pomoc žádají třeba na sociálních sítích. Kromě toho shání i hlídání v dětských koutcích. Centra ale nejvíce limituje počet hasičů, kteří zajišťují koordinaci centra, dopravu i ubytování.
          09:19
          Pardubické letiště přišlo o linky z Východu
            Válka Ruska proti Ukrajině citelně zasahuje do marketingu a hlavně plánů na vytížení letiště v Pardubicích. V poslední době se odtamtud - kromě letních charterových spojů - pravidelně létalo právě na Ukrajinu - do Kyjeva, do Lvova a ve výhledu pro tento rok byly nové linky několikrát týdně i do Charkova a Oděsy.
            10:40
            Policie obvinila Feriho ze znásilnění
              Policie obvinila bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho ze znásilnění. Z obtěžování a sexuálního násilíí ho už loni v létě obvinilo několik žen; nejprve v médiích, další podání už směřovala na policii.
              11:18
              Demonstrace Nexen
                Před továrnou společnosti NEXEN Tire u Žatce dnes protestovali zaměstnanci korejského výrobce pneumatik. Chtějí zvýšení platů pro všechny o 8,3 %. Jejich zaměstnavatel s nimi, podle nich nekomunikuje. Firma zaměstnancům přidala, ale podle odborářů je to málo. Společnost Nexen je jedním z největších zaměstnavatelů v regionu. Pracuje pro ní tisícovka lidí.
                11:51
                Záchrana turisty na horách
                  Německého turistu musela zachraňovat Horská služba s hasiči - když si vyšel na výlet do skal v okolí Tisé. Lézt se tam vydal bez jištění a lan. Zaklínil se při tom do pískovcové prohlubně a zranil se - záchranáři ho pak museli vyprošťovat.
                  12:09
                  Rozsudky v akci Asanace
                    Dva roky vězení s dvouletým podmíněným odkladem dnes vyměřil klatovský soud dvěma bývalým příslušníkům StB za podíl na akci Asanace. K nucenému vystěhování do zahraničí měli tehdy přinutit čtyři signatáře Charty 77. Josef Kučera a jeho tehdejší nadřízený Jiří Veselý od začátku vinu popírají.
                    13:32
                    Obnova lanovky na Ještěd
                      České dráhy coby provozovatel, město Liberec a Liberecký kraj se dohodly na obnově lanovky na Ještěd - ta je mimo provoz od října, kdy na ní došlo k neštěstí, při němž se jedna kabina zřítila a o život přišel její průvodčí.
                      14:46
                      Havarijní mosty ve střechních Čechách
                        Narychlo a bezodkladně musely být pro dopravu uzavřené dva mosty ve středních Čechách - poté, co kontrola zjistila, že jsou v tak špatném stavu, že hrozí jejich zřícení; a další doprava přes ně by byla nebezpečná: Jde o most v Dobříši a most přes potok i s částí navazující silnice u Dolních Břežan
                        16:30
                        Rozsudek v kauze Trojské lávky
                          Od zřícení Trojské lávky v Praze Mosty procházejí po celém Česku procházejí zostřenou kontrolou. To se stalo 2. prosince roku 2017. 4 lidi při tom tehdy utrpěli vážná zranění. Státní zástupce za to pro projektanta lávky Jiřího Stráského a bývalého vedoucího oddělení mostů Technické správy komunikací v hlavním městě Antonína Semeckého žádal podmíněné tresty.
                          17:09
                          Modernizace Hněvkovické přehrady
                            Hněvkovická přehrada na Vltavě má být schopná zadržet, nebo aspoň regulovat i 10 tisíciletou vodu. Její plavební komora má ode dneška nová, několik desítek tun těžká vrata.
                            18:41
                            Dopad války na cenu pečiva
                              Pekaři, výrobci pečiva už avizují, že i oni budou muset v důsledku událostí souvisejících s válkou na Ukrajině zdražit své produkty. Ukrajina je obilnicí Evropy - boje tam zvedají ceny obilí, nahoru jdou ceny plynu i pohonných hmot - a to všechno má mít na pekárenskou výrobu vliv.
                              20:32
                              Práce pro ukrajinské uprchlíky
                                Většina válečných uprchlíků utíkajících před válkou na Ukrajině jsou ženy s dětmi. A podle informací z koordinačních center pomoci mají zájem v Česku pracovat. Důvod je jasný, aby své rodiny uživily.
                                22:08
                                Falešný dobrovolník napadl cizince
                                  Policie hledá muže, který v pražské Seifertově ulici přepadl cizince, který chtěl odjet za rodinou do Kyjeva. Útočník se vydával za dobrovolníka a nabízel pomoc. Pak cizince ale s nožem v ruce okradl o tisíce korun.
                                  22:29
                                  900 palet materiálu pro Ukrajinu
                                    Brzy ráno vyrazil z Hlučína na Opavsku konvoj s humanitární pomocí pro Ukrajinu. Během dopoledne následoval další a třetí pak vyjede krátce před půlnocí. Téměř padesátka vozidel přepraví celkem víc než 900 palet materiálu.
                                    23:03
                                    Mezinárodní den žen
                                      Dnes je Mezinárodní den žen a u této příležitosti se každoročně diskutuje o tématech jako je rovnoprávnost žen a mužů a také postavení žen na pracovním trhu. Rozdíly v odměňování totiž u nás stále zůstávají jedny z největších v Evropě.
                                      24:39
                                      Výluka vysílače
                                        Zítra, tedy ve středu 9. března, bude mimo provoz vysílač Praha-Žižkov pro vysílací síť 21. A to od 6 do 15 hodin. Programy České televize tak budou divákům nedostupné.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž25 minut
                                        Další díl
                                        9. března 2022

                                        Přehled dílů

                                        4602 dostupných
                                        Stopáž26 minut

                                        30. července

                                        30. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        29. července

                                        Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                                        29. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        26. července

                                        První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                        26. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        25. července

                                        Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                        25. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        24. července

                                        Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                        24. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        23. července

                                        Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                        23. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        22. července

                                        Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                        22. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        19. července

                                        Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                        19. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        18. července

                                        Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                        18. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        17. července

                                        17. 7. 2024 na ČT1

                                        Napište nám