26 minut

6. ledna 2022

Část: Testování ve školách

Obsah dílu

Headlines — Poukazy na léčebné pobyty v lázních — Slevové poukazy na pobyt v lázních — Zachycena konžská varianta covidu-19 — Testování ve školách — Stavba další části dálnice D3 — Řidiči autobusů v Děčíně — Peněžité tresty za popírání holocaustu — Česká obchodní inspekce kontroluje slevy — Lanovka na Ještěd — Přemnožení bobři na jihu Čech — Nová základna záchranářů v Temném Dole — V Krkonoších po oblevě napadl nový sníh — Centrum Beseda v Moravských Budějovicích — Nedostatek parkovacích míst ve městech — Zákaz vyhazování vánočních stromků — Údržba skleníku v Lednici — Pravoslavné Vánoce

Části dílu

00:08
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:56
    Poukazy na léčebné pobyty v lázních
      Za jeden a půl roku fungování programu Covid lázně Ministerstvo pro místní rozvoj proplatilo bezmála 110 tisíc slevových poukazů na pobyt v lázních celkem za 440 milionů korun. Program má pokračovat i letos.
      02:51
      Slevové poukazy na pobyt v lázních
        Do konce uplynulého roku bylo možné na poukázkách dostat 4 tisíce korun. Teď je to polovina a lze je využít ještě do konce března. Skoro 30 tisíc poukazů je k dispozici na portálu vládní agentury Kudyznudy.
        03:33
        Zachycena konžská varianta covidu-19
          V ČR je další varianta koronaviru. Je to takzvaná konžská varianta, známá z Afriky z loňského září. První výskyt zachytila alboratoř FN v Hradci Králové.
          05:26
          Testování ve školách
            Žáci, studenti, pedagogové a další zaměstnanci základní a středních škol se podruhé v tomto týdnu testovali na koronavirus, a to všichni, bez ohledu na to, jestli jsou, nebo nejsou proti covidu očkovaní, popřípadě jestli nemoc v posledním půlroce prodělali.
            07:09
            Stavba další části dálnice D3
              Na jihu Čech může začít stavba další části dálnice D3, a to osm a půl kilometrů dlouhého úseku Dolní Třebonín – Kaplice-nádraží. Ředitelství silnic a dálnic o tom podepsalo smlouvu s Metrostavem. Stavět se má začít v únoru, dokončení úseku je naplánované na 2. polovinu roku 2024.
              07:29
              Řidiči autobusů v Děčíně
                Tvrdé vyjednávání se teď vede v Děčíně mezi dopravním podnikem města a jeho odbory o to, kolik dostanou řidiči městských autobusů přidáno. Chtějí navýšení platu o 15 procent. Město za reálnou považuje poloviční výši a řeší, kde na to vzít. Nová kolektivní smlouva odborů s děčínským dopravním podnikem má být podepsána do konce ledna.
                09:32
                Peněžité tresty za popírání holocaustu
                  Nakladatelství Bodyart Press a jeho jednatelka Hedvika Fiksová dostaly u soudu ve Žďáru nad Sázavou peněžité tresty za popírání holokaustu, konkrétně za přečin popírání, schvalování a ospravedlňování genocidy. Tresty jsou ve výši 45 tisíc korun pro nakladatelství, 15 tisíc korun pro jednatelku. Jde o to, že vydaly knihu Mýtus šesti milionů amerického historika Davida Leslieho Hoggana, která genocidu zpochybňuje.
                  11:08
                  Česká obchodní inspekce kontroluje slevy
                    Začaly povánoční výprodeje. A jestli slevy, na které obchody lákají, jsou fér, kontrolují terénní pracovníci obchodní inspekce.
                    12:49
                    Lanovka na Ještěd
                      Nejméně tři roky nevyjede kabinová lanovka na Ještěd, kterou zastavila říjnová tragická havárie. Podle výrobců nelze provést základní opravu kvůli stávajícím bezpečnostním normám.
                      13:14
                      Přemnožení bobři na jihu Čech
                        Populace bobra evropského na jihu Čech je stále početnější a šíří se dál a dál. Bobři už kácejí stromy i na Vltavě u Českého Krumlova. Kmeny, které tam kvůli jejich usilovné činnosti padají do řeky a na břehy, odstraňuje Povodí Vltavy.
                        15:35
                        Nová základna záchranářů v Temném Dole
                          Zkracuje se doba dojezdu pozemní zdravotnické záchranné služby ve východní části Krkonoš, a to až o polovinu. Otevřelo se totiž výjezdové stanoviště v Temném Dole. Konkrétně to pomůže například Peci pod Sněžkou nebo Pomezním Boudám.
                          18:05
                          V Krkonoších po oblevě napadl nový sníh
                            Dnes napadlo v Krkonoších kolem pěti centimetrů sněhu. Zítra a o víkendu by mělo také sněžit a předpokládá se, že napadne přes 10 centimetrů. Hory se tak zase začínají plnit lidmi. Více už v reportáži Kateřiny Bibenové.
                            19:31
                            Centrum Beseda v Moravských Budějovicích
                              Kulturní centrum Beseda v Moravských Budějovicích není ani 3 roky po rekonstrukci zkolaudované. V budově totiž po renovaci neladí potřebná zvuková izolace a historický charakter objektu.
                              21:10
                              Nedostatek parkovacích míst ve městech
                                V Českých Budějovicích je pořád akutní nedostatek parkovacích míst, ve městě chybějí i parkovací domy.
                                22:50
                                Zákaz vyhazování vánočních stromků
                                  Složitější povánoční úklid budou mít lidé v Ostravě. Město tam totiž vyhláškou zakázalo vyhazovat vánoční stromky ke kontejnerům. Podobný zákaz platí i v dalších městech, například v Přerově. V Ostravě alespoň radnice bude stromky svážet. Obyvatelům Přerova ale nezbude nic jiného, než s nimi jako s nadměrným odpadem vyrazit do sběrného dvora.
                                  23:13
                                  Údržba skleníku v Lednici
                                    Každoroční údržbou právě prochází skleník na zámku v Lednici na Břeclavsku. Zahradníci se tam starají o 260 tropických a subtropických rostlin. Čeká je však i čištění celé konstrukce skleníku, který je dlouhý téměř sto metrů. Měsíc leden je k údržbě ideální, skleník totiž bývá pro návštěvníky uzavřený.
                                    23:40
                                    Pravoslavné Vánoce
                                      V západní křesťanské tradici svátkem Tří králů končí období Vánoc. Ne tak ale v pravoslavné církvi. Pro ni 6. lednem Vánoce naopak teprve začínají. Těmito záběry jsme živě v nejstarším pravoslavném chrámu v Čechách - v chrámu svaté Olgy ve Františkových Lázních. Pravoslavné Vánoce budou trvat do 19. ledna.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      7. ledna 2022

                                      Přehled dílů

                                      4593 dostupných
                                      Stopáž26 minut

                                      17. července

                                      17. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. července

                                      Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                      16. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. července

                                      Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                      15. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      12. července

                                      Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                      12. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      11. července

                                      Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                      11. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      10. července

                                      Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                      10. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      9. července

                                      Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                      9. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      8. července

                                      8. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      4. července

                                      Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                      4. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      3. července

                                      Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                      3. 7. 2024 na ČT1

                                      Napište nám