26 minut

16. prosince 2021

Část: Konec železniční výluky

Obsah dílu

Headlines — Nehoda autobusu na Semilsku — Očkování dětí od 5 let — Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi odkládá velké plánované operace pacientů, kteří nejsou očkovaní proti covidu-19 — Agresivita pacientů — Agresivita pacientů — Obchvat Panenského Týnce — Emoce okolo obřího jezu na Labi za asi pět miliard korun. — Konec železniční výluky — Zdražení svozu komunálního odpadu v Praze — Změna strategie nakládání s odpadem — Nehody kvůli zapalování adventních věnců — Požáry během adventu a svátků — Kontroly vánočního sortimentu — ČOI kontroluje světýlka — Bezpečnostní preventivní akce pro seniory — Výslechy dalších obžalovaných dnes u litoměřického soudu pokračovalo hlavní líčení v případu údajných machinací při rozdělování dotací v ROP Severo-západ soudu — Kvůli pokračujícím problémům v dopravě na Teplicku lidé začali podepisovat petici — Sběratel kalendářů se těší na nové kousky

Části dílu

00:08
Headlines
    Přehled zpráv
    01:14
    Nehoda autobusu na Semilsku
      Při nehodě autobusu v Brádlecké Lhotě na Semilsku se těžce zranil jeho řidič. Další 4 cestující převezli záchranáři do nemocnice s lehčím zraněním.
      03:06
      Očkování dětí od 5 let
        Vakcíny pro děti mezi 5. a 11. rokem věku se dnes dostaly po Praze i do ostatních měst v Česku. O vakcíny se přihlásila asi desetina registrovaných dětských praktiků.
        05:21
        Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi odkládá velké plánované operace pacientů, kteří nejsou očkovaní proti covidu-19
          Zákroky se odkládají do té doby, než se zlepší epidemická situace v Česku. Cílem je podle vedení nemocnice ochránit jak hospitalizované pacienty, tak personál.
          06:16
          Agresivita pacientů
            Více agresivity u pacientů v moravskoslezských nemocnicích. Některé z nich kvůli tomu posilují ostrahu a spolupracují se strážníky. V Ostravě jde například o městskou i fakultní nemocnici.
            08:12
            Agresivita pacientů
              Problémy s agresivními pacienty zaznamenaly také nemocnice v Praze, Benešově, Ústí nad Labem. A koncem listopadu také fakultní v Hradci Králové. Jeden z pacientů tam poničil nemocniční vybavení a na několik hodin ochromil i chod jednotky intenzivní péče.
              09:42
              Obchvat Panenského Týnce
                Řidičům se zhruba před dvěma hodinami otevřel zmodernizovaný obchvat Panenského Týnce. Původní dvou-proudová silnice se nově rozšířila na čtyř-proudovou a je nově součástí dálnice D7, která propojuje severní a střední Čechy s Prahou.
                10:53
                Emoce okolo obřího jezu na Labi za asi pět miliard korun.
                  Spustil je budoucí ministr dopravy Martin Kupka, když prohlásil, že plavební stupeň Děčín je klíčový. Stavbu ale před časem zastavil posudek národního parku, podle kterého by poničila unikátní Labský kaňon.
                  12:40
                  Konec železniční výluky
                    Výluka na železnici mezi Hradcem Králové, Chrudimí a Pardubicemi zítra po víc než půl roce skončí.
                    14:08
                    Zdražení svozu komunálního odpadu v Praze
                      Pražští zastupitelé odpoledne schválili rozpočet na příští rok, počítá se v něm s příjmy a výdaji ve výši téměř 93 miliard korun.
                      15:39
                      Změna strategie nakládání s odpadem
                        Strategii v nakládání s odpadem mění také Žďár nad Sázavou. Kvůli zdražení skládkování v Ronově nad Sázavou, kam Žďár odpad ukládal dosud, se mu vyplatí vozit jeho část na skládku do Nasavrk na Chrudimsku a zbytek do spalovny v Brně.
                        17:27
                        Nehody kvůli zapalování adventních věnců
                          Případ z posledních dnů. Rodinou pohodu v pražských Holešovicích narušil toto pondělí zase požár svíčky na vánočním věnci.
                          17:29
                          Požáry během adventu a svátků
                            Oheň může narušit klidné vánoční svátky. A i když do Štědrého dne zbývá ještě víc než týden, hasiči už museli vyrážet k několika požárům, které vznikly od svíček na adventních věncích nebo od prskavek.
                            18:51
                            Kontroly vánočního sortimentu
                              Loni jich od Štědrého dne do konce roku bylo přes 500, zranilo se při nich 43 lidí a pět zemřelo.
                              20:40
                              ČOI kontroluje světýlka
                                Inspektoři podrobně prohlíželi vystavené řetězy. Netrvalo dlouho a objevili takové, které se prodávat nesmí, protože by lidem mohly ublížit.
                                22:40
                                Bezpečnostní preventivní akce pro seniory
                                  Různé podvody k získání peněz nebo okrádání v nákupních centrech. To v předvánočním čase nejčastěji hrozí hlavně starším generacím.
                                  23:59
                                  Výslechy dalších obžalovaných dnes u litoměřického soudu pokračovalo hlavní líčení v případu údajných machinací při rozdělování dotací v ROP Severo-západ soudu
                                    Soud byl poté odročen a pokračovat bude v březnu. V kauze je obžalováno 27 politiků, podnikatelů a úředníků.
                                    24:27
                                    Kvůli pokračujícím problémům v dopravě na Teplicku lidé začali podepisovat petici
                                      Chtějí, aby Ústecký kraj rozvázal spolupráci s dopravcem ČSAD Slaný, který od prosince zajišťuje linkové spoje v celém okrese.
                                      25:39
                                      Sběratel kalendářů se těší na nové kousky
                                        S koncem roku se v obchodech objevuje stále víc kalendářů. Tenhle čas těší hlavně sběratele. Další kusy do své sbírky tak přidává i Lubomír Zamazal z Třebíčska, který má nejvíce kapesních kalendářů v celém Česku přes půl milionu.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        17. prosince 2021

                                        Přehled dílů

                                        4602 dostupných
                                        Stopáž26 minut

                                        30. července

                                        30. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        29. července

                                        Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                                        29. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        26. července

                                        První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                        26. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        25. července

                                        Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                        25. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        24. července

                                        Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                        24. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        23. července

                                        Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                        23. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        22. července

                                        Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                        22. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        19. července

                                        Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                        19. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        18. července

                                        Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                        18. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        17. července

                                        17. 7. 2024 na ČT1

                                        Napište nám