26 minut

27. srpna 2021

Část: Venkovní koupaliště kvůli počasí zavírají

Obsah dílu

Headlines — Německý prezident ukončil návštěvu ČR — Zahraniční hlavy států v českých regionech — 200 milionů pro obce v národních parcích — Policejní kontroly na silnicích — Plzeňský kraj ruší Zdravotnický holding — Obyvatelé chtějí omezení na rizikové silnici — Kontroly ČOI na Zemi živitelce — 5G infrastruktura z Mnichova do Prahy — Vyznamenaný hasič potřebuje pomoc — Johnny Depp v Karlových Varech — Karlovy Vary díky festivalu znovu ožily — K volbám s platným občanským průkazem — Volby do poslanecké sněmovny — Venkovní koupaliště kvůli počasí zavírají — Začíná závod Beskydská sedmička

Části dílu

00:12
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:57
    Německý prezident ukončil návštěvu ČR
      Německý prezident Frank-Walter Steinmeier ukončil návštěvu ČR. Cestou se ještě zastavil v Ústí nad Labem a v tamním muzeu navštívil výstavu připravenou k otevření - Naši Němci o česko-německém soužití na českém území.
      03:49
      Zahraniční hlavy států v českých regionech
        Někdy to tak je, že zahraniční státníci - cizí prezidenti během návštěvy Česka navštíví i místa mimo Prahu.
        05:34
        200 milionů pro obce v národních parcích
          Dalších 200 milionů korun - k 470 milionům už vyčerpaným - přislíbilo Ministerstvo životního prostředí obcím ležícím na území národních parků. Dotace jsou prioritně určené na turistický ruch a zlepšení infrastruktury. Žádosti je možné podávat od půlky října.
          07:10
          Policejní kontroly na silnicích
            Na poslední víkend letních prázdnin budou na něj dohlížet posílené policejní hlídky, které se mají zaměřovat na nesprávné předjíždění, nevěnování se řízení včetně telefonování za volantem. Už dnes dopravu na silnicích a dálnicích monitoroval policejní vrtulník.
            07:45
            Plzeňský kraj ruší Zdravotnický holding
              Zdravotnický holding Plzeňského kraje končí. Od nového roku budou nemocnice víc samostatné. Společnou činnost ale bude koordinovat největší krajská nemocnice v Klatovech. Hejtmanství si od toho slibuje lepší hospodaření nemocnic. To se pod vedením holdingu podle krajských radních nepodařilo.
              09:43
              Obyvatelé chtějí omezení na rizikové silnici
                Nejen omezení nejvyšší povolené rychlosti - obyvatelé Olšových vrat u Karlových Varů chtějí, aby nebezpečný úsek silnice 1. třídy mezi jejich vesnicí a serpentinami Střelnice byl osazený i značkou s textem "Úsek smrtelných dopravních nehod". S požadavkem se v otevřeném dopise obrátili na Ředitelství silnic a dálnic.
                10:15
                Kontroly ČOI na Zemi živitelce
                  Nejen desetitisíce návštěvníků míří na agrosalon Země živitelka v Českých Budějovicích - areál výstaviště je i pod drobnohledem kontrolorů a inspektorů všeho druhu. Lidé z Obchodní inspekce dohlížejí, jestli prodejci nešidí, a hygienici zase, jestli se v areálu dodržují protiepidemická opatření.
                  12:16
                  5G infrastruktura z Mnichova do Prahy
                    Konkrétní podobu dostává společný projekt českého Ministerstva průmyslu a obchodu a bavorského státního kancléřství - tzv. 5G koridor Mnichov-Praha.
                    13:59
                    Vyznamenaný hasič potřebuje pomoc
                      Dlouholetý hasič a záchranář Radek Andrle roky pomáhal druhým, při květnové nehodě na motorce přišel o manželku a sám utrpěl těžká zranění. Pro návrat do života i ke své profesi, se kterou dál počítá, potřebuje protézu nohy s kolenním kloubem. Jeho kolegové pro něj proto pořádají sbírku.
                      15:55
                      Johnny Depp v Karlových Varech
                        Do Karlových Varů dorazila očekávaná největší hvězda letošního mezinárodního filmového festivalu - americký herec Johnny Depp. Kromě prezidenta festivalu Jiřího Bartošky na něj čekali početní příznivci.
                        18:30
                        Karlovy Vary díky festivalu znovu ožily
                          55. ročník festivalu ale není jen o filmech. Do největších českých lázní se díky festivalu po dlouhých, pandemií ovlivněných, měsících konečně vrátil život a především turisté, na kterých je město závislé.
                          20:36
                          K volbám s platným občanským průkazem
                            Lidé by si měli zkontrolovat platnost svých občanských průkazů, pokud se chystají volit v říjnových parlamentních volbách. Podle novely zákona o občanských průkazech už totiž není možné prokázat svou totožnost ve volební místnosti dočasným občanským průkazem.
                            21:55
                            Volby do poslanecké sněmovny
                              Klíčová data voleb do poslanecké sněmovny 2021
                              22:55
                              Venkovní koupaliště kvůli počasí zavírají
                                Řada venkovních koupališť kvůli špatnému počasí předčasně zavřela. O celé sezoně mluví jako o velmi slabé. Lépe jsou na tom areály, které mají i vnitřní prostory. Otevřené ještě zůstávají mnohé přírodní plovárny.
                                24:21
                                Začíná závod Beskydská sedmička
                                  Do Beskyd už dorazilo několik set účastníků tzv. Beskydské sedmičky. Jde o horský maraton jednotlivců i mistrovství republiky dvojic - závodníci musí zdolat dohromady 101,5 km dlouhou trať.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  30. srpna 2021

                                  Přehled dílů

                                  4605 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  2. srpna

                                  2. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  1. srpna

                                  Vlakový zabezpečovací systém ETCS — Vlaky se mohou vrátit na jindřichohradeckou úzkokolejku — Platební portál Plzeňského kraje — Datové centrum pro sdílení elektřiny — Požár škol v Českém Těšíně — Výstavba chat a domů u jezera Michal — Problémy s digitalizací stavebního řízení — Černá stavba v Novém Bydžově — Telemedicína místo lékařů — Spor o těžbu živce v Krušných horách — Klády zadrží vodu v Jizerských horách — Meteorologové dnes zpřísnili výstrahy před bouřkami — Nová jízdárna v Kladrubech nad Labem — V Milovicích začal festival Let It Roll — Riziko vztekliny po kousnutí netopýrem — Snímek komety nad Kunětickou horou — Horko nepřeje památkám

                                  1. 8. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  31. července

                                  Bezpečnost a nehody při práci na silnicích — Aktuálně se v Česku pracuje na 62 místech — Jednodušší cestování k Baltskému moři — Online pohotovost na jihu Čech — Střevní infekce u vodáků na Vltavě — Obyvatele Žalhostic ruší hlučné vlaky — Sesuvy dál ohrožují lokalitu v Karlovýh Varech — Zprovoznění části trati Praha–Kladno — Zproštění obžalovy kvůli výbuchu v Bílině — Nová kanalizace v Peci pod Sněžkou — Rekonstrukce Prašné brány — V Česku se vyskytl asijský keřový komár — Fanoušci podpořili jezdkyny BMX

                                  31. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  30. července

                                  Počet kyberpodvodů roste — Počet kyberpodvodů vzrostl o 39 procent — Dálniční propojení mezi Českem a Rakouskem — Tragická nehoda v Novém Městě nad Metují — Dopravní kolaps na dálnicích — Farmáři odhalují škody způsobené počasím — Vinaři na jižní Moravě už začali sklízet první hrozny na letošní burčák — Lidé v Krahulčí stále uklizejí po bleskové povodni — V Ostrově dnes hořel sedmipatrový dům — Obnova provozu plavební komory v Hoříně — Sparta se utká s klubem Shamrock Rovers — Krádeže ve vodáckých kempech — Dobrovolníci sekají cenné louky v blízkosti osady Jizerka — Grand Prix z Itálie pro grafičku z ČR — Sčítání ptáků v rezevaci Řežabinec — V noci bude možné pozorovat polární záři

                                  30. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  29. července

                                  Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                                  29. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  26. července

                                  První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                  26. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám