26 minut

23. srpna 2021

Část: Zákaz žebrání v Třebíči

Obsah dílu

Headlines — Stávka Německých strojvůdců — Problémy v přeshraniční železniční dopravě — Uzavírka Americké ulice v Plzni — Budějovická Krajinská ulice nebude bez aut — Testy na covid-19 budou i dál hrazené — Nedostatek personálu v Čáslavské nemocnici — Bezpečnější hradecká Bílá věž — Mistrovské zkoušky — Zákaz žebrání v Třebíči — Kolony na D1 u Humpolce — Deset let od blokády v oblasti Na Ztraceném u Modravy — Vydatný déšť v Krkonoších a Jizerských horách — Klesá zájem o očkování — Zastavení rekultivace dolu ČSA na Mostecku — Obnova přírody v Českém Švýcarsku — Valtířovská loděnice se mění na kemp — Výluka vysílačů

Části dílu

00:12
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:12
    Stávka Německých strojvůdců
      Ke stávce strojvůdců nákladní dopravy se v Německu ode dneška přidali i jejich kolegové z osobních spojů společnosti Deutsche Bahn. Protest za vyšší mzdy ve spolkové republice organizují železničářské odbory - naplánovaný je tak, že skončit má až v noci z úterý na středu.
      02:06
      Problémy v přeshraniční železniční dopravě
        Kvůli stávce strojvůdců společnosti Deutsche Bahn byly konkrétně zrušené přímé vlakové spoje mezi Berlínem a Prahou, problémy jsou ale i v přeshraniční železniční dopravě mezi Českem a Německem.
        03:25
        Uzavírka Americké ulice v Plzni
          V zájmu zklidnění centra a zrychlení průjezdu městské dopravy je ode dneška pro provoz zavřená část Americké třídy - dosud jedné z nejvytíženějších plzeňských ulic vůbec. Znamená to, že kolem 13 tisíc aut denně se přesouvá do vedlejších ulic.
          05:22
          Budějovická Krajinská ulice nebude bez aut
            Krajinská ulice v centru Českých Budějovic se pěším bulvárem nestane. Má sice označení jako pěší zóna, ale praxe je taková, že auta do ní pořád vjíždějí, a to i mimo časy povolené pro zásobování.
            07:08
            Testy na covid-19 budou i dál hrazené
              Preventivní testy na covid budou i v září a zatím i dál hrazené pojišťovnami - v praxi tedy zadarmo pro všechny. Rozhodla o tom vláda.
              07:29
              Nedostatek personálu v Čáslavské nemocnici
                S dlouhodobou personální krizí se potýká nemocnice v Čáslavi. Část lékařů tam podala výpověď kvůli sporům s managementem a zřizovatelem, kterým je město. Výpovědi nestáhli, ani když lidi z vedení nemocnice z funkcí odstoupili, a tak už došlo na zavírání některých oddělení.
                09:33
                Bezpečnější hradecká Bílá věž
                  Aby se neopakovaly pády z hradecké Bílé věže, chce město na ochoz instalovat bezpečnostní sítě. Plánovanou investici za 600 tisíc korun má královéhradecké zastupitelstvo projednat příští týden.
                  10:30
                  Mistrovské zkoušky
                    Vláda schválila návrh zákona, který má zavést tzv. mistrovské zkoušky. Ty by se měly stát zárukou kvality řemeslníka. Mistrovskou zkoušku by mohli skládat lidi s výučním listem nebo maturitou.
                    12:09
                    Zákaz žebrání v Třebíči
                      Rada města Třebíče navrhla ke schválení vyhlášku, která má pokutovat a z centra vykázat žebrání. Pokud návrh schválí třebíčské městské zastupitelstvo, začne platit od října.
                      12:38
                      Kolony na D1 u Humpolce
                        Omezení na D1 komplikuje provoz. Provoz byl oboustranně zúžený jen na jeden jízdní pruh. Řidiči čekali v několika kilometrových kolonách.
                        14:22
                        Deset let od blokády v oblasti Na Ztraceném u Modravy
                          Šumava si připomíná deset let od blokády v oblasti Na Ztraceném u Modravy. Skupina ekologických aktivistů tam tehdy bránila těžbě kůrovcem napadených stromů. Ty jsou po deseti letech stále na místě. Mezi nimi už se ale objevují mladé stromky. Současné vedení parku považuje tehdejší zásah proti kůrovci za zbytečný.
                          16:18
                          Vydatný déšť v Krkonoších a Jizerských horách
                            V Krkonoších a v Jizerských horách může podle meteorologické předpovědi večer a zítra dopoledne vydatně pršet - na hřebenech hor by mohlo spadnout až 50 litrů na metr čtvereční.
                            17:00
                            Klesá zájem o očkování
                              Prudký nárůst onemocnění Covid-19 v Libereckém kraji o víkendu zpomalil. Přibyly jen jednotky nových případů. Jedná se z části o kontakty navázané na účastníky dětského tábora, které se nakazily v sousedním Královéhradeckém kraji. Zájem o očkovaní ale stále klesá.
                              19:18
                              Zastavení rekultivace dolu ČSA na Mostecku
                                Na okrajích hnědouhelného dolu ČSA na Mostecku vědci objevili některé vzácné druhy hmyzu i ptáků. Zjištění je to tak významné, že těžaři kvůli němu zastavili rekultivační práce.
                                21:55
                                Obnova přírody v Českém Švýcarsku
                                  Jak rychle se dokáže příroda sama obnovit bez zásahu člověka studují vědci i v Národním parku České Švýcarsko. Před patnácti lety tu požár úplně zničil lesy na dvou kopcích.
                                  23:31
                                  Valtířovská loděnice se mění na kemp
                                    Místo, kde bývala poslední loděnice na Ústecku, prochází zásadní proměnou. Valtířovská loděnice patřila mezi nejvýznamnější v zemi. Po jejím konci areál chátral, byl plný suti a nepořádku. Rodina, která ho před zhruba 5 lety koupila, se mu teď snaží vdechnout nový život.
                                    25:04
                                    Výluka vysílačů
                                      A na závěr ještě upozornění na výluku vysílání. Zítra, tedy v úterý 24. srpna budou mimo provoz dva vysílače: Praděd v Jeseníkách a vysílač Krašov v Plzni. Diváci, kteří přijímají signál z těchto míst tak od šesté hodiny ranní do třetí hodiny odpolední nenaladí Českou televizi.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      24. srpna 2021

                                      Přehled dílů

                                      4585 dostupných
                                      Stopáž26 minut

                                      4. července

                                      Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                      4. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      3. července

                                      Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                      3. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      2. července

                                      Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                      2. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      1. července

                                      Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                      1. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      28. června

                                      Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                      28. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      27. června

                                      V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                      27. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      26. června

                                      Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                      26. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      25. června

                                      Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                      25. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      24. června

                                      Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                      24. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      21. června

                                      Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                      21. 6. 2024 na ČT1

                                      Napište nám