26 minut

12. července 2021

Část: Nebezpečí na řekách

Obsah dílu

Headlines — Očkování bez registrace — Epidemie sílí — Sesuv půdy na trať v Kraslicích — Nebezpečí na řekách — Následky dešťů a bouří — Výstraha na výskyt bouřek — Odstranění graffiti z Karlova mostu — Policie prověřuje požár haly v Letňanech — Pohonné hmoty prudce zdražují — Problém s parkováním v Českém Švýcarsku — Nápor turistů v Českém Švýcarsku — Problém s intenzivním turismem v Adršpašských skalách — Výměna ředitelů pražských městských firem — Ústecký kraj pomůže obcím po bouřkách — Začínají prázdninové doučovací kempy

Části dílu

00:12
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:09
    Očkování bez registrace
      Bez předchozí registrace si můžou pro vakcínu přijít ode dneška zájemci do dvou očkovacích míst v Praze. Jedno je přímo na hlavním nádraží, druhé v obchodním centru. Na obou místech čekaly už před otevřením desítky zájemců.
      03:21
      Epidemie sílí
        Epidemie covidu-19 začíná podle statistik postupně sílit. Počet nově nakažených opět stoupá. Včera jich laboratoře potvrdily 147. A roste také reprodukční číslo. To je nejvyšší od poloviny října.
        05:49
        Sesuv půdy na trať v Kraslicích
          Vydatné deště a bouřky v uplynulých dnech způsobily problémy také v železniční dopravě. V Kraslicích došlo k masivnímu sesuvu svahu u silnice nad tratí. Až do odvolání proto nejezdí vlaky do Německa.
          06:21
          Nebezpečí na řekách
            Na řece Ohři přibývá nehod vodáků. Po vydatných deštích a bouřkách byla během víkendu hladina vody před 1. povodňovým stupněm. Lidé by si proto při sjíždění řeky měli dát pozor hlavně na jezy a spadlé stromy.
            08:10
            Následky dešťů a bouří
              Následky dešťů a bouří působí problémy také u rybníků. Například na Vysočině hasiči museli evakuovat z preventivních důvodů 20 lidí ze čtyř domů v Nové Vsi. Kvůli přívalovému dešti přetekla voda přes hráz tamního Zámeckého rybníka.
              08:59
              Výstraha na výskyt bouřek
                Od zítřejšího odpoledne platí další výstraha meteorologů před silnými bouřkami s deštěm, který může zvyšovat hladiny řek, a to hlavně v západní polovině Česka. Na jižní Moravě ale mají naopak varování před vysokými teplotami, které mají přesáhnout i 31 stupňů Celsia.
                09:25
                Odstranění graffiti z Karlova mostu
                  Na pražském Karlově mostě dokončil restaurátor čištění graffiti, které se objevilo na historické památce minulý týden. K vytvoření nápisů se přiznal mladík poté, co policisté zveřejnili záběry z bezpečnostních kamer.
                  11:11
                  Policie prověřuje požár haly v Letňanech
                    Policie prověřuje požár haly výstaviště v pražských Letňanech pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Hořet tam začalo 2. července nad ránem a na místě zasahovalo 14 hasičských jednotek. Škoda se odhaduje na 150 až 200 milionů korun.
                    11:31
                    Pohonné hmoty prudce zdražují
                      Ceny pohonných hmot prudce rostou. Od poloviny ledna vystoupaly v průměru o 4 koruny za litr. Benzin a nafta jsou v Česku nejdražší za poslední skoro tři roky. Na víc peněz tak přijde řidiče i cesta na zahraniční dovolenou. A na dražší paliva doplácejí také dopravci.
                      13:25
                      Problém s parkováním v Českém Švýcarsku
                        Plná parkoviště a kolem nich kroužící auta, jejichž řidiči hledají nějaké volné místo. I taková je hlavní sezona v Národním parku České Švýcarsko. Rušnost dopravy se tam proto rozhodli spočítat.
                        15:50
                        Nápor turistů v Českém Švýcarsku
                          Do národního parku České Švýcarsko i přilehlé chráněné oblasti každý rok přijede jeden a čtvrt milionu turistů. Ukázala to analýza mobilních operátorů. Ti dokážou rozpoznat, když se k vysílači přihlásí mobilní telefon, který tu běžně nebývá.
                          16:50
                          Problém s intenzivním turismem v Adršpašských skalách
                            S takzvaným overturismem, tedy přehlcením hlavně jednodenními turisty, se potýkají i další místa v Česku. Třeba v Adršpašských skalách bývalo tak plno, že to obec musela začít řešit. V místě, kde trvale žije přes 500 lidí, radnice pro návštěvníky zavedla rezervační systém.
                            18:33
                            Výměna ředitelů pražských městských firem
                              V hlavním městě radní schvalovali vypsání dvou tendrů na nové ředitele městských organizací.
                              20:26
                              Ústecký kraj pomůže obcím po bouřkách
                                Zastupitelé Ústeckého kraje na mimořádném zasedání schválili peněžní pomoc pro regiony, které zasáhlo tornádo a silné bouřky. 2,7 milionu půjde z fondu pro mimořádné události.
                                22:06
                                Začínají prázdninové doučovací kempy
                                  Děti se můžou zapojit do vzdělávacích letních kempů. Ty mají zmírnit hlavně dopady distanční výuky, která byla v uplynulém školním roce součástí protiepidemických opatření. Například na jihu a západě Čech je o bezplatné prázdninové doučování nečekaně velký zájem.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  13. července 2021

                                  Přehled dílů

                                  4595 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  11. července

                                  Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                  11. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  10. července

                                  Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                  10. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. července

                                  Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                  9. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. července

                                  8. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám