26 minut

8. července 2021

Část: Opravy škod po ničívém tornádu

Obsah dílu

Headlines — Roste zájem o změnu druhu vakcíny — Znehodnocené dávky vakcín — Přibývá nakažených koronavirem — Zpřísnění opatření — Opravy škod po ničívém tornádu — Hasiči psychologové na jižní Moravě — Tábor pro děti z Mikulčic — Varování před extrémě silnými bouřkami — V Česku roste zájem o sportovní létání — V Česku roste zájem o sportovní létání — Letání jako hobby — Letání jako hobby — Nejvíce je nehod malých letadel — Vyšetřování nehody — Bourání mostu začalo a hned skončilo — Omezení vjezdu do centra Karlových Varů — Začínají žně — Časová schránka v benešovském kostele svaté Anny

Části dílu

00:14
Headlines
    Přehled zpráv
    01:00
    Roste zájem o změnu druhu vakcíny
      Přibývá lidí, kteří pro 2. dávku očkování proti covidu chtějí změnit vakcínu - v naprosté většině jde o lidi, kteří při 1. dávce dostali diskutovanou vakcínu firmy AstraZeneca.
      03:01
      Znehodnocené dávky vakcín
        Když tisíce zájemců na svou vakcínu proti covidu ještě čekají - nově se např. můžou očkovat i děti od 12 let. Tisíce vakcín se od začátku roku taky vyhodily nebo musely být zlikvidované.
        04:52
        Přibývá nakažených koronavirem
          Mezitím koronavirová nákaza v Česku znovu roste. Za včerejšek bylo identifikovaných 279 nových případů - nejvíc za celý měsíc.
          05:33
          Zpřísnění opatření
            Od zítřka Češi s dokončeným, úplným očkováním nebudou muset na test ani do karantény, a to bez ohledu na zemi, ze které se budou vracet. Stačit bude vyplnit příjezdový formulář.
            06:32
            Opravy škod po ničívém tornádu
              Dva týdny uplynuly ode dne, kdy se jihem Moravy prohnalo tornádo mimořádné síly. Proměna postižených míst je od té doby už znatelná - v plném proudu tam jsou demolice i opravy.
              08:47
              Hasiči psychologové na jižní Moravě
                V oblastech zasažených tornádem zůstávají hasiči z Pardubicka. Působí tam i hasiči - psychologové.
                10:05
                Tábor pro děti z Mikulčic
                  Dobrovolníci obcím poničeným tornádem pomáhají nejen přímo na místě. Např. římskokatolická farnost v Brtnici na Vysočině narychlo zorganizovala tábor, kde prázdninový čas tráví 30 dětí z Mikulčic.
                  11:43
                  Varování před extrémě silnými bouřkami
                    Nejen tornádo na jižní Moravě před dvěma týdny pustošilo - Stebno na Lounsku tehdy poničila nebývale silná bouře. A tak taky ve Stebně mají lidi strach, když slyšeli poslední meteorologickou předpověď o možných dalších silných bouřkách.
                    13:13
                    V Česku roste zájem o sportovní létání
                      Aerokluby po celém Česku evidují nebývalý zájem o pilotní kurzy. Nesnížil se ani během měsíců pandemie. Naopak - protiepidemické restrikce a omezené možnosti cestovat nebo se účastnit jiných aktivit zájem o létání ještě umocnil.
                      14:22
                      V Česku roste zájem o sportovní létání
                        Jednadvacetiletá Denisa Doležalová trávila na letišti dětství. K létání ji přivedl děda
                        15:36
                        Letání jako hobby
                          Létat se podle instruktorů naučí téměř každý. Musí ale zvládnout krizové situace. V letecké škole by tak měli odhadnout, kdo skutečně může do vzduchu sám.
                          16:09
                          Letání jako hobby
                            Předpoklady pro lítání podle Martina Šonky
                            16:47
                            Nejvíce je nehod malých letadel
                              Lidské selhání hraje podle Martina Šonky roli u většiny nehod. Toto je výčet těch posledních, které pilot nepřežil.
                              17:16
                              Vyšetřování nehody
                                Vyšetřování nehody na Písecku. Špičkový rakouský pilot z akrobatického týmu Flying Bulls zahynul. Příčina nehody zatím není jasná. Vyšetřovatel vyslýchá svědky. Odborníci pracují s pravděpodobnou verzí neštěstí. Závěry mohou mít za několik měsíců, ale i let.
                                18:31
                                Bourání mostu začalo a hned skončilo
                                  Liberecký kraj nečekaně zastavil demolici mostu přes Jizeru z roku 1856 v Poniklé na Semilsku.Opraví ho nebo postaví jiný.
                                  20:53
                                  Omezení vjezdu do centra Karlových Varů
                                    Ještě před rokem lázeňským centrem Karlových Varů projížděly tisíce aut denně. Už to neplatí - provoz tam výrazně eliminovaly výsuvné sloupky, které vjezd do lázní omezují.
                                    22:32
                                    Začínají žně
                                      Extrémní teploty, které střídají výstrahy před bouřkami. Noční můra taky pro zemědělce. Na jižní Moravě vypukly žně. Tento rok téměř o dva týdny později – kvůli chladnému jaru.
                                      22:51
                                      Časová schránka v benešovském kostele svaté Anny
                                        Současné peníze i vzkazy pro budoucí generace – to vše dnes putovalo do časové schránky, kterou benešovská farnost uloží nad věž kostela svaté Anny. Právě tam se totiž před rokem během rekonstrukce našlo podobné pouzdro, které skrývalo dokumenty staré skoro dvě stě let.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        9. července 2021

                                        Přehled dílů

                                        4595 dostupných
                                        Stopáž26 minut

                                        19. července

                                        19. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        18. července

                                        Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                        18. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        17. července

                                        17. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        16. července

                                        Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                        16. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. července

                                        Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                        15. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        12. července

                                        Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                        12. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        11. července

                                        Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                        11. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        10. července

                                        Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                        10. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        9. července

                                        Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                        9. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        8. července

                                        8. 7. 2024 na ČT1

                                        Napište nám