26 minut

26. května 2021

Část: Komplikace na cestě z Hradce Králové

Obsah dílu

Headlines — Opravy silnic v plném proudu — Komplikace na cestě z Hradce Králové — Mutace koronaviru na Českolipsku — Registrace k očkování od 30 let — Očkování lidí starších 80 let — Obavy z nového stavebního zákona — Obavy z dopadů stavebního zákona na životní prostředí — Ministryně Dostálová obavy z negativních dopadů stavebního zákona odmítá — Padáky pro letadla z Liberce — Vojtěch rezignoval v Krajské zdravotní — Žaloba kvůli privatizaci bytu exministra Petra Arenbergera — Zákaz vstupu do lesů na Českolipsku — Česká brokolice — Odstřelení vysloužilého těžebního stroje — Studenti testovali své schopnosti řídit sanitku — Miliony na projekty měst a obcí — Gorily v Praze budou mít nový pavilon

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:05
    Opravy silnic v plném proudu
      Po celé zemi začaly opravy silnic a s nimi dočasné komplikace v dopravě. S kolonami a zdržením je tak teď nutné počítat v historickém a turistickém Českém Krumlově.
      03:07
      Komplikace na cestě z Hradce Králové
        Citelné omezení momentálně komplikuje provoz taky na hlavní silniční spojnici dvou východočeských krajských metropolí Hradce Králové a Pardubic. Důvodem je stavba protihlukové stěny podél této výpadovky.
        04:51
        Mutace koronaviru na Českolipsku
          V Polevsku u České Lípy se objevilo ohnisko zatím blíž neurčené mutace koronaviru, pozitivních na covid je v obci a okolí 66 lidí mutace byla zjištěná u 25 z nich.
          05:30
          Registrace k očkování od 30 let
            Registrovat k očkování proti covidu-19 se ode dneška můžou lidi od 30-ti let, od června už se pak má očkování otevřít pro všechny zájemce nad 16 let věku.
            07:30
            Očkování lidí starších 80 let
              Přestože se očkování proti covidu postupně otvírá už i pro mladé lidi, zdaleka ještě se své vakcíny proti koronaviru nedočkali všichni zájemci z naopak nejstarší věkové kategorie 80 let plus.
              08:46
              Obavy z nového stavebního zákona
                Poslanecká sněmovna schválila novou podobu stavebního zákona. Pokud ho podpoří i Senát a podepíše prezident, platit začne za dva roky - od července roku 2023. Stavění má usnadnit. Podle parlamentní opozice jde ale o paskvil a nic takového nepřinese. Správa Národního parku Šumava se obává, že v případě definitivního schválení nové verze zákona přijde o možnost kontrolovat zástavbu na svém území a pod tlakem developerů se tu zastaví mnohá ikonická místa.
                11:19
                Obavy z dopadů stavebního zákona na životní prostředí
                  Podle asociace Zelený kruh nový stavební zákon zásadním způsobem oslabuje ochranu veřejných zájmů. Dopady projektů na životní prostředí budou posuzovány pouze v rámci stavebního úřadu, a to i v případě zvlášť cenných území.
                  13:24
                  Ministryně Dostálová obavy z negativních dopadů stavebního zákona odmítá
                    Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, jejíž resort nový stavební zákon připravoval, obavy z negativních dopadů odmítá. Veškeré kritizované změny se podle ní podařilo vyřešit a sporné pozměňovací návrhy poslanci nepodpořili.
                    14:19
                    Padáky pro letadla z Liberce
                      Víc než stovku životů už zachránily padáky ušité v liberecké firmě Galaxy. Ty se při kolizi rozevřou přímo nad letadlem, které dokážou při pádu podržet. Firma v Liberci působí od roku 1984.
                      16:05
                      Vojtěch rezignoval v Krajské zdravotní
                        Adam Vojtěch v souvislosti s návratem na post ministra zdravotnictví rezignoval na post předsedy představenstva Krajské zdravotní, který zastával teprve od března. Pod společnost spadá 6 nemocnic v Ústeckém kraji
                        16:45
                        Žaloba kvůli privatizaci bytu exministra Petra Arenbergera
                          Zastupitel městské části Praha 1 David Bodeček z Pirátské strany podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli postupu při privatizaci bytu bývalým ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem.
                          17:02
                          Zákaz vstupu do lesů na Českolipsku
                            Turisté momentálně nesmí do dvou míst na Českolipsku. Kvůli kůrovcové kalamitě je zákaz vstupu do rezervace Břehyně – Pecopala u Doks. A kvůli nestabilním, vyvráceným nebo polámaným stromům navíc v nestabilním terénu úřady zakázaly vstup a pohyb taky v lesích u Prysku na Novoborsku.
                            17:25
                            Česká brokolice
                              Na souboj pěstitele brokolice v cizině vyzvali tuzemští farmáři. Vypěstovat dovedou levněji, prodat ji jde hůř.
                              19:13
                              Odstřelení vysloužilého těžebního stroje
                                V hnědouhelném dole Vršany odstřelili šedesát let starý stroj. Zastavil se na okraji dolu začátkem roku. Ještě před výbuchem ho dělníci částečně rozebrali. S hlavní konstrukcí si ale neporadili. Obě ramena stroje musela jít dolů současně, jinak by to bylo nebezpečné.
                                20:12
                                Studenti testovali své schopnosti řídit sanitku
                                  Studenti fakulty zdravotnických studií liberecké univerzity testovali pod dohledem instruktorů ze záchranné služby své schopnosti řídit sanitku, kdy zkoušeli třeba to, jestli jsou schopni rychle zastavit na místě.
                                  21:55
                                  Miliony na projekty měst a obcí
                                    Jihočeský kraj zřídil nový investiční fond. Hned v 1. kole z něj rozdělí 200 milionů korun na různé projekty obcí a měst. Konkrétně ve Strunkovicích nad Blanicí přispěje na koupi zdravotního střediska. Obec ho chce získat do své správy, aby v místě mohla udržet lékaře.
                                    23:46
                                    Gorily v Praze budou mít nový pavilon
                                      V areálu pražské zoologické zahrady vyrostl nový pavilon goril. Stavět se začal loni v únoru, teď dělníci dokončují interiéry. Otevřít se má za rok na podzim.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      27. května 2021

                                      Přehled dílů

                                      4596 dostupných
                                      Stopáž26 minut

                                      22. července

                                      Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                      22. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      19. července

                                      Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                      19. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      18. července

                                      Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                      18. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      17. července

                                      17. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. července

                                      Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                      16. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. července

                                      Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                      15. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      12. července

                                      Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                      12. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      11. července

                                      Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                      11. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      10. července

                                      Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                      10. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      9. července

                                      Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                      9. 7. 2024 na ČT1

                                      Napište nám