26 minut

17. května 2021

Část: V Českém Krumlově se zavírá historický most

Obsah dílu

Rozvolnění ve školách — Otevírají se zahrádky restaurací — Zahrádky restaurací bez nájemného — Zoologické a botanické zahrady — Fitness centra otevřela — Částečné uvolnění opatření v kultuře — Další rozvolnění — Varování před povodněmi — Úklid po povodních — Fanouškům hrozí za napadení policistů vězení — Rušení očkovacích míst — Nové očkovací drive-in stanoviště — Návštěvy v nemocnicích — Zřícená zeď a bagr — V Českém Krumlově se zavírá historický most — V Třebíči dál pokračují práce na revitalizaci Karlova náměstí.

Části dílu

01:06
Rozvolnění ve školách
    Dneškem se všechny děti z prvního stupně základních škol vrátily k běžné prezenční výuce. Ta rotační skončila také žákům druhého stupně a nižších ročníků víceletých gymnázií v polovině krajů, kde je příznivější epidemická situace.
    03:15
    Otevírají se zahrádky restaurací
      Po pěti měsících dnes mohly restaurace nebo hospody znovu otevřít své zahrádky. Musejí přitom ale dodržet některé podmínky, například rozestupy mezi stoly alespoň jeden a půl metru a u každého smí sedět maximálně 4 lidé, pokud nejsou členy jedné domácnosti. Každý, kdo se posadí, se navíc musí prokázat některým z požadovaných dokladů.
      05:37
      Zahrádky restaurací bez nájemného
        Venkovní stoly vytáhli také provozovatelé pražských kaváren a restaurací. Praha zatím odpustila provozovatelům předzahrádek nájem do konce května.
        06:57
        Zoologické a botanické zahrady
          Ode dneška se mění také pravidla pro zoologické a botanické zahrady. Naplnit můžou až polovinu celkové kapacity. Dosud mohly využít pouze pětinu. Například v pražské zoo tak místo čtyř tisíc návštěvníků může přijít až 10 tisíc. Nadále ale zůstávají zavřené vnitřní pavilony a platí povinnost nošení respirátoru i venku, pokud není možné dodržet dvoumetrové rozestupy
          07:26
          Fitness centra otevřela
            Po pěti měsících se otevřela taky fitness centra. Zůstávají ale například uzavřené sprchy a šatny, omezený je i počet lidí, povinná je ochrana dýchacích cest.
            09:28
            Částečné uvolnění opatření v kultuře
              A částečné uvolnění opatření se týká také kulturních akcí. Ode dneška se těch, které se konají venku, může zúčastnit až 700 lidí. Třeba ale divadla svoje první letošní představení často odkládají.
              10:06
              Další rozvolnění
                Jaká opatření proti šíření koronaviru by se mohla uvolnit od příštího týdne? Ve školách by se měli vrátit k prezenční výuce tedy bez rotace všichni žáci 2.stupně základních škol a středních a vysokých škol. Lidé by se také mohli ubytovat v penzionech a hotelích bez omezení. Další rozvolnění by se mělo dotknout i kultury.
                10:52
                Varování před povodněmi
                  Vytrvalý déšť hlavně na východě republiky zvedá hladiny řek. Meteorologové kvůli tomu vydali výstrahu před povodněmi s vysokým stupněm nebezpečí.
                  12:01
                  Úklid po povodních
                    Obyvatelé na Opavsku uklízí škody po povodních
                    13:25
                    Fanouškům hrozí za napadení policistů vězení
                      Dva lehce zranění policisté a pět zadržených výtržníků. Takový je výsledek incidentu, ke kterému došlo v Uherském Hradišti bezprostředně po skončení sobotního ligového utkání mezi Slováckem a pražskými Bohemians. Přesila napadla dvoučlennou hlídku a přinutila ji k ústupu. Pořádek zjednaly až přivolané posily.
                      15:29
                      Rušení očkovacích míst
                        Karlovarský kraj ruší menší očkovací centra. Proti tomu je například starosta města Ostrov. V kraji teď funguje 6 očkovacích míst.
                        17:47
                        Nové očkovací drive-in stanoviště
                          Na západě Čech se otevřelo nové průjezdné očkovací místo, které vzniklo na základě inspirace v zahraničí. Stačí v něm stáhnout okénko auta a nastavit rameno. První vakcinační drive-in v republice funguje v soukromé nemocnici na plzeňském Lochotíně.
                          19:23
                          Návštěvy v nemocnicích
                            Za pacienty do nemocnic můžou ode dneška přijít návštěvy. Musejí však splnit jednu ze tří podmínek. Mít u sebe negativní test na koronavirus, který nebude starší než 48 hodin, prokázat se ukončeným očkováním na covid-19, od něhož uplynulo minimálně 14 dní, a nebo mít maximálně 90 dní od prodělání nákazy. Při samotné návštěvě musejí mít všichni respirátor. Další podmínky si pak určují jednotlivé nemocnice.
                            19:59
                            Zřícená zeď a bagr
                              V Teplicích se dnes sesunula zeď pod bagrem. Ten skončil na boku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Bagr se sutí ale poškodil zastávku městské hromadné dopravy. Spoje ale omezené nejsou. Co přesně se stalo teď zjišťuje policie.
                              20:31
                              V Českém Krumlově se zavírá historický most
                                Český Krumlov začal s opravou památkově chráněného kamenného mostu přes řeku Polečnici. Stavba z roku 1849 potřebuje novou nosnou konstrukci. Most využívají hlavně cyklisté a chodci.
                                22:11
                                V Třebíči dál pokračují práce na revitalizaci Karlova náměstí.
                                  To působí problémy tamním podnikatelům. Kvůli ztíženému přístupu jim klesá počet zákazníků a během letošního roku neotevřou ani předzahrádky.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  18. května 2021

                                  Přehled dílů

                                  4600 dostupných
                                  Stopáž25 minut

                                  26. července

                                  26. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám